Yπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι 4 αστυνομικοί - Τι υποστήριξαν

Yπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι 4 αστυνομικοί - Τι υποστήριξαν

Οι αστυνομικοί είναι αντιμέτωποι με το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης

75t7gw
Μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί να απολογηθούν για το θάνατο του 33χρόνου Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί είναι αντιμέτωποι με το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και την κατηγορία αυτή απολογήθηκαν.



Όπως είναι γνωστό οι αστυνομικοί εμφανίζονται στα βίντεο που προβλήθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να έχουν σωματική επαφή με τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν τις χειροπέδες στον ακτιβιστή.



Τι υποστήριξαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της Ελληνικής Αστυνομίας για τη χειροπέδηση.



Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι το σήμα της κλήσης που έλαβαν ήταν ότι υπήρχε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο εν εξελίξει από άτομο που κρατούσε επικίνδυνο αντικείμενο, κάτι το οποίο όπως επισήμαναν προκύπτει και αποδέχεται το ίδιο το κατηγορητήριο, ότι, δηλαδή, το θύμα ήταν δράστης ληστείας που είχε εισέλθει κραδαίνοντας μαχαίρι σε κατάστημα προκειμένου να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα.

Μάλιστα, επικαλέστηκαν το στοιχείο αυτό αποδεικνύεται από επεξεργασμένο βίντεο το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, την έκθεση αποτύπωσης και αντιπαραβολής, την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και το σύνολο των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.

Κλείσιμο
Παράλληλα, υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 33χρόνου δεν συνδέεται με τις δικές τους ενέργειες, επικαλούμενοι και την ιατροδικαστική έκθεση, όπως και κατάθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατέθεσε ότι το οξύ καρδιακό επεισόδιο είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε χρονικό σημείο που δεν είχε λάβει χώρα καμία επαφή με αστυνομικό και συγκεκριμένα την στιγμή που ο 33χρόνος πιάνει το λαιμό του έξω από το κατάστημα.

Σε άλλο σημείο ανέφεραν ότι οι όποιες επαφές πέρα του ότι ήταν σε μη καίρια σημεία και απολύτως νόμιμες, ήταν παντελώς ανεπαίσθητες, δεν έχουν καν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση και επομένως δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνες σωματικές βλάβες που οδήγησαν στον θάνατο.

Bίντεο - ντοκουμέντο από όσα συνέβησαν έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας


Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από όσα συνέβησαν έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας!

Νέο βίντεο του VICE Greece για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης