Θεματική εβδομάδα στα σχολεία με θέμα τη Δημοκρατία, προτείνει ο Φίλης

filis1

Ταινίες που δείχνουν πως εξαπλώνεται η βία και ο καθημερινός φασισμός, όπως το Κουρδιστό Πορτοκάλι του Κιούμπρικ ή τη γερμανική ταινία «Το Κύμα», προτείνει ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης

Τη λήψη ληφθεί νομοθετικής πρωτοβουλίας για να ακυρωθεί η ρύθμιση που πέρασε το υπουργείο Παιδείας στις 31 Ιουλίου, με την οποία ρυθμίζονται - στην ουσία,χαρίζονται- εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσαν στους Ειδικούς Λογαριασμούς τωνΠανεπιστημίων μεγαλοκαθηγητές των ΑΕΙ, κυρίως, γιατροί, μηχανικοί και νομικοί, ζητεί με την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του Σύριζα ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης εστίασε επτά άμεσες διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική της κυβέρνησης. Και τόνισε : «Συμφωνώ, επίσης, με τον τρόπο που ο πρόεδρος τοποθετήθηκε απέναντι στο φαινόμενο των «μακεδονικών καταλήψεων». Για την κρίσιμη διάκριση απέναντι σε όσους τις σχεδίασαν και τις ενθάρρυναν και στα 16χρονα παιδιά που συμμετέχουν.Να προσέξουμε, δεν λέμε στα παιδιά με πατερναλιστικό ύφος και κουνώντας τοδάχτυλο, ότι "παρασύρονται", είναι το χειρότερο που μπορείς να πεις σε έναν έφηβο. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θέλουν να αισθάνονται κύριοι των επιλογών τους. Ναι, δεν θα χαρίσουμε κανένα παιδί στην ακροδεξιά και στον φασισμό πουκαραδοκεί. Πρέπει να πάρουμε κάθε πρωτοβουλία με πρώτους τουςεκπαιδευτικούς, με διάλογο, με εκδηλώσεις μνήμης, με την επιτάχυνση της αλλαγήςστο μάθημα της ιστορίας και να ενώσουμε τη νεολαία σε ένα πλατύ δημοκρατικό-αντιφασιστικό μέτωπο. Η θεματική εβδομάδα που εμείς θεσπίσαμε στα σχολεία,πρέπει φέτος να αφιερωθεί στη Δημοκρατία και στην καλλιέργεια τωναντιφασιστικών ιδεών. Η Τέχνη, σε όλες της τις μορφές πρέπει να αξιοποιηθεί. Σκέφτομαι ταινίες που δείχνουν πως εξαπλώνεται η βία και ο καθημερινός φασισμός, όπως, το Κουρδιστό Πορτοκάλι του Κιούμπρικ ή η συγκλονιστικήγερμανική ταινία "Το Κύμα"».

Επτά άμεσες διορθωτικές κινήσεις

1. Να μείνει στο 15% ο φόρος στα μερίσματα των μετόχων, δηλαδή, στα χρήματααπό τα κέρδη των επιχειρήσεων που πηγαίνουν απευθείας στις τσέπες τωνεπιχειρηματιών. Ηταν παλαιότερα 25% και τον κατέβασε στο 10% η κυβέρνησηΣαμαρά το 2013, μεταφέροντας, έτσι, κέρδη που σε σημαντικό ποσοστό προήλθαναπό τη μείωση των μισθών των εργαζομένων στους ιδιοκτήτες και στους μετόχουςκερδοφόρων εταιριών. Εμείς, τον ανεβάσαμε στο 15% και τώρα λέμε ότι θα τονπάμε εκεί που το είχε ο Σαμαράς στο 10% και, μάλιστα, με την ίδιαεπιχειρηματολογία το ονομάζουμε αυτό αναπτυξιακό μέτρο! Πρόκειται, γιααντιαναπτυξιακό και βαθιά μεροληπτικό μέτρο, όχι υπέρ της εργασίας αλλά υπέρτου κεφαλαίου. Να μη γίνει πράξη.

2. Το ζήτημα των φιλοξενουμένων, γονέων ή τέκνων που χάνουν το κοινωνικόμέρισμα. Μέρισμα που θα ελάμβαναν αν έμεναν μόνοι, αλλά, λόγω της κρίσηςαδυνατούν. Μεγάλη αδικία. Πρέπει να διορθωθεί.

3. Να μην κοπούν τα 35 ευρώ το μήνα που έχει απομείνει από το ΕΚΑΣ σε χιλιάδεςεξοντωμένους χαμηλοσυνταξιούχους ή να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο. Θαψηφίσουμε σε λίγες μέρες τη μη περικοπή των συντάξεων, το σημαντικότεροεπίτευγμα της κυβέρνησής μας αυτή την περίοδο. Δεν είναι άκρως αντιφατικό τηνίδια ώρα να κοπούν τα 35 ευρώ από τους χαμηλοσυνταξιούχους των 320-350 ευρώ,δηλαδή, μια μηνιαία σύνταξη το χρόνο;

4. Υπό το φως της πρόσφατης δραματικής έκκλησης του ΌΗΕ για το κλίμα, ναεπανεξετάσουμε την επιλογή μας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων,τουλάχιστον, στην Ηπειρο και στο Ιόνιο. Να πάρουμε υπόψη μας τις αντιδράσειςτου συνόλου των περιβαλλοντικών οργανώσεων, αλλά και των τοπικών κινημάτωνκαι πρωτοβουλιών.

5. Με βάση τα αποτελέσματα του δημόσιου διαλόγου για τη συμφωνία τουπρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο να μην επιμείνουμε στη λάθος θέση ότι τοΚράτος χρωστάει στην Εκκλησία και γι` αυτό παραιτείται από τις διεκδικήσεις του ήαποδέχεται τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας. Να πούμε ότι αυτό είναι ζήτημα μελέτηςκαι συγκεκριμένης οικονομικής εκτίμησης με βάση έγκυρα και τεκμηριωμέναστοιχεία. Αυτά θα δείξουν ποιος χρωστάει σε ποιον.

6. Να ζητηθεί από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιοκαι χρονοδιάγραμμα για την αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

7. Να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία και να ακυρωθεί η ρύθμιση που πέρασε τοΥπουργείο Παιδείας στις 31 Ιουλίου, με την οποία ρυθμίζονται - στην ουσία,χαρίζονται- εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσαν στους Ειδικούς Λογαριασμούς τωνΠανεπιστημίων μεγαλοκαθηγητές των ΑΕΙ, κυρίως, γιατροί, μηχανικοί και νομικοί.

ΣΧΟΛΙΑ (27)

κουκουρουκου

κι εγω προτεινω καποιες ταινιες: "chekist" ρωσικη ταινια που δειχνει τις σφαγες των κομμουνιστων σε οσους δεν "συμορφωνονταν", "ελενη" που εξιστορει τη ζωη της ελενης γκατζογιαννη(απαγορευμενη σχεδον) "vincere" ειναι η ζωη του "εμπνευστη" του φασισμου μπ.μουσολινι πριν γινει διασημος, οταν ηταν ακομη αναρχο-μαρξιστης, "παυλος μελας" καλα αυτη την ξερουν ολοι, και πολλες αλλες παρομοιες.

Ρε δε παίζονται αυτοί

Ρε δείξτε στα παιδιά πως μια κοινωνία από τη στάχτη γίνεται μεγάλη και τρανή πχ Νότια Κορέα και άλλες.

Φίλης - Ρεπούση

επίσης προτείνω το "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι", που καταπιάνεται με την πολυ-πολιτισμικότητα και την φιλία μεταξύ των θρησκειών, καθώς επίσης και το "Η κυρία και ο μούτσος", που καλύτερα να μην σας πω με τι καταπιάνεται.

ν

για ποια δημοκρατια μιλαμε ρε καραγκιοζη φιλη?την δημοκρατια του συριζα,ασε δεν θα παρουμε αυτη επεσε το 1974

Αν η δημοκρατια τους

ειχε εικονα θα ηταν ο Φιλης.800 κιλα βρωμα!

Syrizaios

Για τον Φίλη μιλάμε. Εναν συμμορίτη-κατσαπλια, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο σχέδιο επιβολής δικτατορίας στην Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το τι ψυθίρησαν στο αυτί του κοντόβλακα Τσίπρα και σωθήκαμε, ελπίζουμε να το μάθουμε στην επερχόμενη εξεταστική. Μέχρι τότε ο συμμορίτης-κατσαπλιάς Φίλης "δεν δικαιούται δια να ομιλεί".

ZZ

Την δημοκρατία του (δημοκρατικού) τόξου ? Ευχαριστώ δεν θέλουμε τέτοια δημοκρατία , κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μερικών που νομίζουν ότι είναι δημοκράτες .

Σ

Να δείξετε και την ταινία "Οι ζωές των άλλων" με θέμα τους Ανατολικογερμανούς ομοϊδεάτες σας και πάνω από όλα την ταινία "Ελένη" βασισμένη στο βιβλίο του Νίκολας Γκέιτζ με θέμα τον ελληνικό εμφύλιο. Επίσης να δίνεται στους μαθητές δωρεάν το βιβλίο "Αρχιπέλαγος γκούλαγκ" του Σολζενίτσιν.

@

Αν είχε στοιχειώδη μόρφωση και αντίληψη ο φίλτατος Φίλης, θα ήξερε τι ακριβώς στηλίτευε το αριστούργημα που λέγεται Κουρδιστό Πορτοκάλι και για πιο λόγο εστίαζε στη βία. Αλλά το μόνο που γνωρίζουν οι "αριστεροί" είναι η σταλινική προπαγάνδα που μαθαίνουν από την εφηβεία τους και δεν ξεπερνούν ποτέ, μέρος της οποίας είναι και η "στρατευμένη τέχνη", ο μόνος τρόπος που αντιλαμβάνονται(;) την Τέχνη!

takis

1ο κεφάλαιο: πως στην "δημοκρατία" το 62,3% ΟΧΙ ενός λαού σε δημοψίφησμα μετατρέπεται σε ΝΑΙ! την ανάλυση του θέματος θα κάνει ο "καθηγητής συνταγματικού δικαίου" αλέξης τσίπρας!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

periptero_bakogiannis_art

«Να κάνουν τον σταυρό τους να μην βγω δήμαρχος» η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων - Βανδαλισμοί από υποστηρικτές του δολοφόνου του Παύλου Μπακογιάννη που έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας - Χημικά από την αστυνομία στη Σταδίου

24
poreia_koufodinas_art

Περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία στη Σταδίου - Χυδαία συνθήματα για τον Παύλο Μπακογιάννη-  Σε εξέλιξη αυτή την ώρα πορείες αλληλεγγύης για τον πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

3
dolofonia-hania_main01

Βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει καρέ-καρέ τη δολοφονία του  Κωνσταντίνου Κατσουλάκη μέσα στο μίνι μάρκετ του - Η αγωνία των πελατών όταν βλέπουν τον ένοπλο να έχει εισβάλει - Η προσπάθεια του θύματος να γλιτώσει από τον δολοφόνο που τον πυροβολεί πισώπλατα

9