Πολυτεχνείο 2018: Ξεκίνησαν τα μέτρα - Με 5.000 αστυνομικούς, drones και ελικόπτερα η ΕΛΑΣ

astinomia-opla

Φόβοι για επιθέσεις σε αστυνομικούς και κτήρια υπηρεσιών της Αστυνομίας - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε εφαρμογή μπήκαν από σήμερα το πρωί τα μέτρα της Αστυνομίας για το τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου, στα οποία για πρώτη φορά - εκτός από τα ελικόπτερα - θα συμμετέχουν και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διαρκέσουν μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Παράλληλα έχουν φθάσει οι πρώτες εντολές σε όλα τα Τμήματα Ασφαλείας του λεκανοπεδίου που λένε ότι το Σάββατο, ανήμερα του εορτασμού, όλες οι δυνάμεις θα διατεθούν σε μέτρα τάξης και μόνο ένας αστυνομικός θα βρίσκεται σε κάθε Τμήμα Ασφαλείας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που φοβούνται οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι οι επιθέσεις σε αστυνομικούς, κτήρια υπηρεσιών της Αστυνομίας και για το λόγο αυτό αυξάνονται από σήμερα οι περιπολίες γύρω από στόχους προκειμένου να αποφευχθούν συμβάντα όπως αυτό στο Α.Τ Ομόνοιας όπου κάηκαν αυτοκίνητα και παραλίγο να κινδυνεύσουν άνθρωποι μέσα στους χώρους και τα κρατητήρια.

Ήδη έχουν απομακρυνθεί όλα τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα γύρω από υπηρεσίες και Τμήματα της ΕΛ.ΑΣ καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιθέσεων με βόμβες μολότοφ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από την σήμερα Πέμπτη έως την Παρασκευή 16-11-2018. Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

5.000 αστυνομικοί

Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018» για τον εορτασμό της 45ης επετείου, περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, αλλά και τη χρησιμοποίηση των drones τα οποία από το μεσημέρι του Σαββάτου θα πετάνε πάνω από το κέντρο της Αθήνας...

Πηγές της “Κατεχάκη” κάνουν λόγο για την πλέον επικίνδυνη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, καθώς η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί τις τελευταίες εβδομάδες με την πολιτική αντιπαράθεση για βρίσκεται στο κόκκινο και τους ίδιους τους αστυνομικούς στα... κάγκελα.

Μπροστά λοιπόν στο ανοικτό ενδεχόμενο να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις στις εκδηλώσεις εορτασμού, στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών και της διακριτικής επιτήρησης. Μάλιστα, οι φόβοι για νέες καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές τα οποία θα αποτελέσουν ορμητήρια για τους κουκουλοφόρους δημιουργεί έντονες ανησυχίες και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδες αναρχικών, ώστε να προετοιμαστεί ο χώρος για επιστροφή σε αυτό μετά το τέλος της πορείας των ομάδων που θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια αλλάζει όλο το σχεδιασμό. Εκτός από το Πολυτεχνείο, πάντως, ως «υψηλού κινδύνου κτίρια» θεωρούνται η ΑΣΟΕΕ - σε χώρο της οποίας το προηγούμενο τουλάχιστον διάστημα φυλασσόταν η ματωμένη σημαία της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973- Χημείο και η Νομική. Μάλιστα προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που αγγίζει τις 5.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη. Στο σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπεται η βοήθεια των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ και σημαντικό ρόλο – ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών - θα παίξει εκτός από την Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. «Πηγές» της Κατεχάκη, αναφέρουν ότι αστυνομικοί από το 3ο Τμήμα της ΔΑΕΕΒ θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό να έχουν από κοντά εικόνα των όσων γίνονται ειδικά από τα μπλοκ των σκληρών αντιεξουσιαστικών ομάδων και να συγκεντρώνουν πληροφορίες.

Συγκεκριμένα την ημέρα της μεγάλης πορείας:

Από τους περισσότερους από τους 5000, οι 1500, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).

Σχεδόν το σύνολο των δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και της “Ζ”. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.
Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
Όσες κάμερες είναι σε λειτουργία , προκειμένου η Τροχαία Θα ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους, ενώ θα "ζουμάρουν" στους διαδηλωτές με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Q

5000 αστυνομικοι, drones, ελικοπτερα... τι τα θελετε ολα αυτα αφου παλι απραγοι θα καθεστε και θα χαζευετε τα κομμουνια που θα καινε τα παντα στο περασμα τους! Παλι θα τους κοιτατε που θα καινε την σημαια ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα εχουμε Βερυκιους να λενε "παιδια ειναι, αστε τα να παιξουν". Αν υπηρχε η θεληση να τους κανετε ολους αυτους να γυρισουν στις γιαφκες τους και να μην τολμησουν να ξανασκασουν μυτη, τοτε ΕΝΑΣ θα ηταν αρκετος... οχι που μας πουλατε παραμυθα για 5000! Με εναν ελευθερο σκοπευτη στην ταρατσα οποιουδηποτε κτιριου απεναντι απο το Πολυτεχνειο και ενα ξαπλωμα κομμουνιστη, θα τους εκανε ολους αυτους να σκορπισουν και να μην ξαναπλησιασουν σε ακτινα 100 χιλιομετρων.

Καλα

Μπα μην έχετε άγχος γιατί έχω παρατηρήσει ότι ούτε πορείες γίνονται και αν γινονται υπάρχει ηρεμία ούτε σπάνε τζάμια και μαγαζιά όπως κάποτε. Παράξενο. Πολυ παράξενο μου φαίνεται ελπίζω να κρατήσει έτσι η κατάσταση.

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ= Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΔΟΥΣ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΤΑΝΚΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ,ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΑΡΑΜΑ.

dinos

Εγώ θα πρότεινα να δώσουν την αρμοδιότητα της τήρησης της τάξης στον ρουβίκωνα και τους εν γένει αριστερούς, οι οποίοι θα ελέγχουν τα "φιλοπρόοδα", αριστερά, αντιρατσιστικά αισθήματα των πολιτών, και όποιος δεν συμμορφώνεται με τις ενδεδειγμένες απόψεις να στέλνεται στην πυρά. Τελικά σε αυτήν την χώρα βλέπω να κυριαρχεί μια άποψη όλοι εναντίον όλων. Κάτι σαν την ταινία battle royale, ή hunger games.

Χθες

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΕΛΛΆΔΑ .

NIKOLAOS KOUTSOURIS

Ρωτήστε τον λαό και όχι τα κόμματα αν θέλει να γιορτάζετε το Πολυτεχνείο οι νέοι δεν ενδιαφέρονται και μία μεγάλη μερίδα του λαού μας προτιμάει αυτή την εποχή παρά την τωρινή

ΕΛΛΑΣ

----ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΝΔΡΩΝ ,,ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ,,,,,ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ .-----ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ,ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ... ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ....

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

----ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ , ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ , ΗΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ-ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΘΝΟΥΣ..

wtf

Βρε ουστ σαν δεν ντρεπεστε να βαζετε ολοκληρο στρατο για να μας θυμιζετε την γενια που κατεστρεψε και χρεωκοπησε την Ελλαδα μας! Ποια δημοκρατια θελει τοση φρουρηση? Ουτε σε χουντα δεν υπηρχαν αυτα. Ξεφτιλα και ντροπη, το Πολυτεχνειο δεν εκπροσωπει πλεον τιποτα αλλο απο την βαση πανω στην οποια καθησαν με παντοτινη ασυλια οι δηθεν δημοκρατες και κατεστρεψαν αυτη τη χωρα. Οποια σοβαρη κυβερνηση θα επρεπε να καταργησει αυτο το τραγελαφικο πανηγυρι που γινεται μονο και μονο για να ξεπλενονται και να ξεχνιουνται οι τρομερες αμαρτιες της γενιας του Πολυτεχνειου που βρεθηκε στην εξουσια και διελυσε τη χωρα!

βασω

ποιος πιστευει ακομα στο πολυτεχνειο??? εγω αλλα ξερω απο το πατερα μου......που ηταν εκει..........

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης