Εχθροπραξίες στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω ΕΡΤ: Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του Γιώργου Θαλασσινού

Εχθροπραξίες στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω ΕΡΤ: Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του Γιώργου Θαλασσινού

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής - Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τις καταγγελίες Φίλη για παραδιοίκηση στην ΕΡΤ και τις αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση και προκλητικές αμοιβές ημετέρων

thalassinos
Το εμφυλιακό κλίμα παραμένει στην ΕΡΤ και οι ραγδαίες εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Μετά την αιφνιδιαστική «μυστική» συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με την λειτουργία της ΕΡΤ, «ξηλώνεται» αιφνιδίως η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις, τόσο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού. Δύο αντρών που η διαμάχη τους κρατά καιρό. Ο Βασίλης Κωστόπουλος, σε δηλώσεις του στο παρελθόν είχε αναφερθεί στον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, λόγω των ανθρώπων που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να τοποθετήσει σε κρίσιμα διοικητικά πόστα. 

Το θέμα της ΕΡΤ ήταν ένα από τα τρία θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας (τα άλλα δύο ήταν οργανωτικά- περιοδείες και η συνταγματική αναθεώρηση, οι διαδικασίες για την οποία εκκινούν την επόμενη εβδομάδα).

Ο κ. Παππάς, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ενημέρωσαν για τη συζήτηση νωρίτερα στην επιτροπή για την ΕΡΤ και για το ποια είναι η κατάσταση σήμερα στη δημόσια τηλεόραση.

Και μόνο το γεγονός όμως ότι η συνεδρίαση δεν ανακοινώθηκε, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική,  δείχνουν ότι το ζήτημα της ΕΡΤ εξακολουθούσε να προκαλεί τριβές στο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, πριν από ένα μήνα είχε μίλησε ανοιχτά για παραδιοίκηση και φαύλες πρακτικές στην ΕΡΤ.

Κλείσιμο
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλλασσινός υπέβαλε την αναγκαστική παραίτησή του, και με τη σχετική επιστολή που έρχεται στο φως της δημοσιότητας σήμερα, αναφέρει ότι «του ζητήθηκε παραίτηση   χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι» και διέψευσε τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην συνεργάζεται αρμονικά ή να έχει διαφορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ. «Οι διαφορές ήταν πολιτικές, διοικητικές, ηθικές και δεοντολογικές για το μέλλον της ΕΡΤ».

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Θαλασσινού

Προς Υπουργό ΨΠΤΕ

Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ

Αγαπητοί Υπουργοί

Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Κρέτσο η παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Γιώργος Θαλασσινός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης