Φουρτούνα ΕΡΤ στην κυβέρνηση: Ξηλώνουν τη διοίκηση

Φουρτούνα ΕΡΤ στην κυβέρνηση: Ξηλώνουν τη διοίκηση

Μετά τη «μυστική» σύσκεψη της Πέμπτης με Τσίπρα - Τις παραιτήσεις, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Θαλασσινού, ζήτησε ο Λευτέρης Κρέτσος - Για παραδιοίκηση είχε μιλήσει ο Νίκος Φίλης

ert_main01
Έπειτα από την αιφνιδιαστική συνεδρίαση χθες της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με την λειτουργία της ΕΡΤ, ξηλώνουν τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης. 

Πριν από λίγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις, τόσο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ,  Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού.

Ήταν γνωστή η διαμάχη τους εδώ και μήνες. Χθες ο Βασίλης Κωστόπουλος, σε δηλώσεις του είχε αναφερθεί σον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ λόγω των ανθρώπων που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τοποθετήσει σε κρίσιμα διοικητικά πόστα.

Η εικόνα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως την περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι εμπόλεμης ζώνης όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα - παραδιοίκησης και αλληλοκαταγγέλλονται. Το μόνο κοινό στοιχείο των αρνητικών πρωταγωνιστών είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μόλιας τον περασμένο Οκτώβριο μίλησε  ανοιχτά για παραδιοίκηση και φαύλες πρακτικές στην ΕΡΤ. 

Ο Νίκος Φίλης είχε δηλώσει ότι «ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το 'μαύρο'. Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης