Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΤ:  Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο - Μου κλείδωσαν το γραφείο!

ert_arthro

Κάνει λόγο για εμπόλεμη ζώνη όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα - παραδιοίκησης και αλληλοκαταγγέλλονται - Βενιζέλος: «Η διοίκηση ασκείται από τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΡΤ και τον κ. Καλφαγιάννη»

Τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ λόγω των ανθρώπων που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τοποθετήσει σε κρίσιμα διοικητικά πόστα επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος  της εταιρείας Βασίλης Κωστόπουλος.

Η εικόνα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως την περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι εμπόλεμης ζώνης όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα - παραδιοίκησης και αλληλοκαταγγέλλονται. Το μόνο κοινό στοιχείο των αρνητικών πρωταγωνιστών είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση. Πέρασαν αυτές οι αποφάσεις με την διπλή ψήφο του προέδρου και όλα αυτά όταν οι καταγγέλλοντες δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παρουσιάζονται ως μάρτυρες στα δικαστήρια κατά της ΕΡΤ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος για να συνεχίσει «Απέναντι στις καταγγελίες του τίποτα που εκπροσωπούνται επάξια από την επερώτηση της Ν.Δ η διοίκηση προσπαθεί να φτιάξει την ΕΡΤ που θέλουν οι πολίτες και το προσωπικό της».
 
«Όπως λέει ο λαός, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Αλλά το ίδιο ισχύει και για την κακή ημέρα. Την πρώτη ημέρα που πήγα στην ΕΡΤ προσπάθησα να μπω στο γραφείο μου αλλά ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά χαμένα. Την επόμενη βρήκα στο γραφείο μου τον κ. Τσακνή να συσκέπτεται με μια ομάδα εργαζομένων για τα δικαιώματα των αγώνων Μουντιάλ. Κατάλαβα ότι σκοπός δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων αλλά κάποιων  αγώνων από ιδιωτικό κανάλι» ανέφερε σε άλλο σημείο καταγγέλλοντας για «υπόγειες διεργασίες» και «μεθόδους παραδιοίκησης» όλους εκείνους που καταγγέλλουν τον ίδιο για τους ίδιους λόγους.
 
Συνεχίζοντας ο νυν πρόεδρος της ΕΡΤ είπε «παραιτήθηκε ο κ. Τσακνής και ανέλαβε μια ομάδα ανθρώπων που σκοπό είχε την συνέχιση των απόψεών του και εξέχουσα θέση είχαν αυτοί που συνέβαλαν για να συνταχθεί η σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αόριστα όσα αναφέρει ο κ. Κρίμπαλης στην επιστολή του. Ποια είναι αυτά τα κέντρα παραδιοίκησης και πως λειτουργούν; Εγώ ζήτησα να καταγγελθεί η σύμβασή του γιατί έκανε ανυπολόγιστη ζημιά στην εταιρεία.

Βενιζέλος: Την ΕΡΤ διοικούν η συνδικαλιστική ηγεσία και ο κ. Καλφαγιάννης
 
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΡΤ,  ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «τεράστιο εσωτερικό, πολιτικό και συνδικαλιστικό πρόβλημα. Η προηγούμενη διοίκηση διορίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση και λειτούργησε επι 2,5 έτη. Η παρούσα ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου οφείλει να απαντήσει σε όσα καταγγέλλονται και ακούγονται. Εξελίσσεται και σήμερα ο πόλεμος που κάνουν γενικοί διευθυντές και αναπληρωτές. Υπάρχει συνεχώς ειδησεογραφία για την διοίκηση που ασκεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΡΤ και ο κ. Καλφαγιαννης. Εξελίσσεται δράμα ενδοκυβερνητικό στην ΕΡΤ. Δεν μπορεί να τα ακούει ο κ. Παππάς και να μένει αδιάφορος. Ο Κωστόπουλος κάνει μια καταγγελία που αφορά αυτή την κυβερνητική περίοδο». Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος εξήγησε πως οι ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν εξασφαλίζει την στοιχειώδη πολιτική ισορροπία. «Ο κ. Καψώχας χαρακτηρίζει φασίστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν ενοχλείται κανείς. Η ΕΡΤ ως προς το ενημερωτικό της σκέλος έχει μετατραπεί σε κομματικό μαγαζί που όμοιό του προέπει να ανατρέξουμε πίσω από την δεκαετία του ‘70» είπε επίσης ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Waldorf

Μη στενοχωριέσαι. Ούτως ή άλλως δουλειά δεν είχες να κάνεις, η θεαματικότητα του ιδρύματος των 80 κηπουρών είναι ΜΗΔΕΝ και οι ηλίθιοι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τους πενιχρούς μισθούς σας. Άραξε και απόλαυσε.

φωτης πραμαντα

ειπαμε η μονη χωρα που τα τελευταια 40 χρονια κυβερνηθηκε τοσο κομμουνιστικα ηταν και ειναι η μπανανια.... ολα υπο την κρατικη απειλη και του φεουδου ,,νερο, τηλεφωνο, ηλεκτρισμος ,συγκοινωνιες (γιασου κομματοσκυλο του πασοκ),γενικα ολες οι δεκο, (μεχρι πριν μερικα χρονια) .... σε ποια αλλη χωρα συμβαινει αυτο?? ακομη και στην υποσαχαρια αφρικη ???ρεμουλα, μιζα, αναξιοκρατια, αληταρια ...ουστ κατιμαδες της κοινωνιας

Εγώ🇲🇰

Βλέπω μόνο ΥΕΝΈΔ Σκοπίων 👙👺👅💰

Ρεαλιστής

Πολλοί ζητάνε να κλείσει η ΕΡΤ. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν πρέπει να βάζουμε το θυμικό πάνω από τη λογική. Γιατί να κλείσει κάτι που μπορεί να μοσχοπουληθεί; Η ΕΡΤ πρέπει να κοπεί σε κομμάτια και το καθένα να πουληθεί σε διαφορετικό πλειοδότη ώστε να έχουμε πολυφωνία. Τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια και πολλά ραδιόφωνα θα φέρουν αρκετά λεφτά στο κράτος. Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν φυσικά να φύγουν με κίνητρα αλλά δεν είναι καλύτερα οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε ιδιωτικού δικαίου ώστε να απολυθούν με ελάχιστες αποζημιώσεις; Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα

Σοφία Αρβανίτη

Δρομοοοο

1% τηλεθέαση

Γκρεμιστε τη ρημαδοερτ μια για πάντα να ησυχάσουμε μας κοστίζει παρά πολλά και δεν προσφέρει τιπιτα εκτός από προπαγάνδα της εκάστοτε κυβέρνησης.Λουκετο και στην θέση της ένα πάρκο που θα έχει και χρηστική αξία για τον κόσμο.Φτανει πια με τα λαμόγια.

JOY

και που να πιεις και εσύ τώρα καφέ, άσε που είχες μέσα και το τάβλι.....

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ

ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.ΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΒΟ

Αλλος

Πρόταση: Να κλείσει η ΕΡΤ. Δεν έχει λόγο ύπαρξης σε μια ελεύθερη και παγκόσμια κοινωνία και ενημέρωση. Ο κρατισμός στα μέσα ενημέρωσης είναι παρελθόν. Στην εποχή του διαικτύου δεν έχει θέση αυτή η ΕΡΤ. Εάν θέλουν κάποιοι μία ΕΡΤ, ας την πληρώνουν αυτοί.

Last

Απλα,πολυ απλα ,παρα πολυ απλα.Καλα αμοιβομενο Π α ρ α κ ρ α τ ο ς .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης