Δήμος Αθηναιών: Δεν μας ζήτησαν άδεια για τον Σκοπιανό «εσταυρωμένο», θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

Δήμος Αθηναιών: Δεν μας ζήτησαν άδεια για τον Σκοπιανό «εσταυρωμένο», θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

«Για να αναγραφεί το όνομα του δήμου πρέπει να υπάρχει ένας πραγματικός λόγος. Δεν υπάρχει παραγωγή που να έχει ζητήσει άδεια για χρήση δρόμων πλατειών από το δήμο Αθήνας» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Αθηναίων Γιώργος Σταματόπουλος

skopianos-xartis1
Διευκρινίσεις σχετικά με την αναφορά ότι ο δήμος Αθηναίων είναι υποστηρικτής της ταινίας του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»), με την οποία επιχειρείται -μέσω ισχυρών σκηνοθετικών συμβολισμών- να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη... «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Γιώργος Σταματόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι παραγωγοί της ταινίας δεν είχαν ζητήσει ποτέ άδεια για να γίνουν γυρίσματα στους δρόμους της Αθήνας όπως είθισται όταν γίνονται γυρίσματα στους δρόμους της πόλης για κινηματογραφικές παραγωγές.


«Μας έβαλαν αυθαίρετα στους τίτλους τέλους. Θα κινηθούμε και νομικά γιατί καταχρηστικά χρησιμοποιήθηκε ο δήμος της Αθήνας» πρόσθεσε ο κ. Σταματόπουλος διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα προληπτικής λογοκρισίας «για το αν θα δώσουμε τους δρόμους για να γυρίσετει μια καλλιτεχνική παραγωγή».

Όπως εξήγησε «για να αναγραφεί το όνομα του δήμου πρέπει να υπάρχει ένας πραγματικός λόγος. Δεν υπάρχει παραγωγή που να έχει ζητήσει άδεια για χρήση δρόμων πλατειών από το δήμο Αθήνας. Δεν δώσαμε κάποια διευκόλυνση, ούτε στηρίζουμε την ταινία».

Στην ταινία ο κεντρικός ήρωας, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, τελικά δολοφονείται, με... «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο». Μία σκηνή που αποτελεί ουσιαστικά ένα προσβλητικό «κατηγορώ» κατά της χώρας μας.


Κλείσιμο




Το τρέιλερ της ταινίας:

MOCKING OF CHRIST a Jani Bojadzi Film International Trailer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης