Αστυνομικοί μετέτρεψαν σε πυγμαχική αρένα τα στενά της Μυκόνου

Αστυνομικοί μετέτρεψαν σε πυγμαχική αρένα τα στενά της Μυκόνου

Δύο νεαροί Μυκονιάτες ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα ενέδρας και άγριου ξυλοδαρμού από έξι αστυνομικούς, μέλη κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής που εστάλη πρόσφατα στο νησί

mukonos_arthro
Σε πυγμαχική αρένα μετατράπηκαν τα μυκονιάτικα σοκάκια έπειτα από άγριο καυγά που ξεκίνησε μέσα σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου. Ενεπλάκησαν έξι αστυνομικοί με δυο νεαρούς Μυκονιάτες, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο των Αθηνών με σπασμένα δόντια και σαγόνι.

Πρόκειται για αστυνομικούς -μέλη κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής που εστάλη προσφάτως στη Μύκονο στο πλαίσιο σχεδίου για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων ληστειών και κλοπών, έπειτα απο έκκληση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ στο protothema.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε φημισμένο μπαρ του νησιού, το ίδιο και οι δυο Μυκονιάτες, ηλικίας 23 και 22 χρονών αντίστοιχα. Ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του μαγαζιού για την φετινή σεζόν κι σε εξέλιξη ήταν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για τους θαμώνες του, το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν δηλαδή συνέβη το απρόοπτο και δυσάρεστο περιστατικό.

Χωρίς να έχουν γίνει ξεκάθαροι οι λόγοι που οδήγησαν στη συμπλοκή των αστυνομικών οργάνων με τους δυο νεαρούς, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, το κακό ξεκίνησε έπειτα απο σκληρά βλέμματα που αντάλλαξαν οι δυο παρέες, δηλαδή δια ασήμαντον αφορμή. Μάλιστα ένας υπάλληλος του μαγαζιού αντιλαμβανόμενος την νευρικότητα που είχε προκληθεί ανάμεσα στις δυο παρέες, προειδοποίησε τους δυο νέους ότι τα άτομα της άλλης παρέας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά.

Από τη μια ο συνωστισμός, καθώς το μαγαζί έσφυζε απο κόσμο, απο την άλλη το αλκοόλ, μάλλον δεν ήθελε και πολύ να ανάψουν τα αίματα, με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν και τους δυο νεαρούς να ισχυρίζονται απο την πλευρά τους ότι δεν έκαναν κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογήσει το μένος που έδειξαν τα όργανα της τάξεως εναντίον τους.


Οι δυο νεαροί που φέρονται να ξυλοκοπήθηκαν άγρια απο τους αστυνομικούς

mikonos-thima-1
mikonos-thima-2
Κλείσιμο



Λέγεται λοιπόν ότι ήταν τέτοια η σφοδρότητα των χτυπημάτων απο την πλευρά των αστυνομικών που ως αποτέλεσμα είχαν τον σοβαρό τραυματισμό του ενός εκ των δυο Μυκονιατών. Η συμπλοκή δεν έγινε μέσα στο μπαρ, ούτε έξω απ΄αυτό αλλά μερικά μέτρα πιο πέρα, συγκεκριμένα έξω από την Μητρόπολη Μυκόνου. Οι δυο νεαροί ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους ότι οι αστυνομικοί τους την είχαν στημένη και μόλις απομακρύνθηκαν από το μαγαζί δέχθηκαν επίθεση.

Έπειτα απο την συμπλοκή οι δυο Μυκονιάτες επέστρεψαν αιμόφυρτοι στο μπαρ για να ζητήσουν βοήθεια και οι άνθρωποι της επιχείρησης κάλεσαν ασθενοφόρο για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας.

Ο 23χρονος Μυκονιάτης Α.Ν φέρει και τα πιο σοβαρά τραύματα καθώς καθώς οι γιατροί που τον εξέτασαν διέγνωσαν σπασμένη γνάθο αλλά και σπασμένα δόντια με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών ώστε να υποβληθεί αύριο σε χειρουργική επέμβαση. Ο φίλος του Ν.Π μεταφέρθηκε κι αυτός στο κέντρο Υγείας για να πάρει εξιτήριο λίγες ώρες μετά.

Χθες το βράδυ, ο Ν.Π μαζί με τον δικηγόρο του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου μετέβησαν στο Α.Τ Μυκόνου προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά των αστυνομικών, ενώ μηνύσεις κατέθεσαν και οι αστυνομικοί για εξύβριση και σωματική βλάβη. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στο περιστατικό, αν και τα θύματα υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δυο ακόμη άνδρες που έλαβαν μέρος στο επεισόδιο.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας Σύρου, ο οποίος όμως δεν διέταξε την προσαγωγή των δυο νεαρών στο Α.Τ Μυκόνου καθώς συνέτρεχαν λόγοι υγείας, όπως και των αστυνομικών οι οποίοι τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με πειθαρχικές διώξεις από την υπηρεσία τους. Και τα οκτώ άτομα που ενεπλάκησαν στον καυγά πέρασαν από αλκοτέστ και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.


Τι λένε οι δικηγόροι των θυμάτων

Ό ένας εκ των δυο συνηγόρων των θυμάτων, ο κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε ότι, “Πρόκειται για μια υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού δυο πολιτών κατοίκων της Μυκόνου απο εν ενεργεία αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ Μυκόνου. Ο ένας απο τους δυο εντολείς μου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και πρόκειται να χειρουργηθεί. Έχουμε καταθέσει ήδη μήνυση κατά των αστυνομικών”.

“Αποκλειστικά υπαίτιοι είναι οι αστυνομικοί που προκάλεσαν το επεισόδιο χωρίς καμία αφορμή εκ μέρους των θυμάτων” πρόσθεσε ο δεύτερος συνήγορος των δυο νεαρών, Δημήτρης Αναστασόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης