Στη δικαιοσύνη οδηγείται ο καυγάς μεταξύ δύο παιδιών, μαθητών σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή Χαριλάου, της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια του καυγά που έγινε χθες το μεσημέρι, 11χρονος μαθητής από τη Συρία, έβγαλε τη «λεπίδα» από την ξύστρα των μολυβιών του και επιτέθηκε με αυτή σε εννιάχρονο αγόρι.
Ο εννιάχρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι γονείς του, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το voria.gr, κατέθεσαν μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, ενώ οι γονείς του Σύρου μαθητή αναζητούνται.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι