Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον «ήρωα του Αιγαίου» Κυριάκο Παπαδόπουλο

papadopoulos_limenikos_antio_arthro

Αγήματα απέδωσαν τιμές, μεσίστιες οι σημαίες στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων Λέσβου, χαιρετιστήριοι συριγμοί, ενώ ακούστηκε ο εθνικός ύμνος - Τη σορό συνόδευσαν μοτοσυκλέτες Harley Davison - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Θεράποντα  - Πάνω από 5.000 πρόσφυγες έσωσε ο αξιωματικός του Λιμενικού  - Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και διεκδίκησε το Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε»

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Κυβερνήτης του σκάφους ΠΛΣ 602, ο «ήρωας του Αιγαίου» έσωσε χιλιάδες ζωές στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης. Όμως χθες τα ξημερώματα, η καρδιά του τον «πρόδωσε» και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών.

Σήμερα το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης τον κυβερνήτη του, υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Το σύνολο των ανδρών του ΛΣ στο νησί, με αγήματα που απέδιδαν τιμές, άνδρες των ξένων ευρωπαϊκών δυνάμεων της Frontex από τα σκάφη τους, όλα τα σκάφη στο λιμάνι, ακόμα και αυτά του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς, απέδωσαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος.

Του ανθρώπου που, όπως ειπώθηκε από όλους, απέδωσε την εικόνα της Ελλάδας που μάχεται και νικά στη διάρκεια της κρίσης. Του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου που πέθανε ξαφνικά χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 44 ετών.

Στην τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα και τον εθνικό ύμνο, ήταν παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ αποδόθηκαν τιμές στην οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

20170512


Από τον χώρο του λιμανιού η σορός του υποπλοιάρχου οδηγήθηκε στον ναό του Αγίου Θεράποντα, όπου στις 16:30 θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία. Μοτοσυκλέτες Harley Davison με τους αναβάτες τους (o Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της Λέσχης Harley Davison στη Μυτιλήνη) συνόδευσαν, πορευόμενοι στον ναό, τον φίλο τους

Με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματο, ιδιαίτερα με τα πληρώματα των σκαφών, μίλησαν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας

«Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το Λιμενικό Σώμα στις δύσκολες στιγμές του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος έδειξε σε όλη την Ευρώπη πώς η ελληνική πολιτεία, πώς οι Έλληνες λιμενικοί μπορούν να σώζουν ζωές και να περισώζουν και την ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια σε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή να αποχαιρετούμε ένα τέτοιο άνθρωπο, είναι δύσκολη στιγμή γιατί γνωρίζουμε ότι αφήνει πίσω του δύο μικρά παιδιά και μία σύζυγο. Θα δυσκολευτούνε πάρα πολύ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο και να πούμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην ξεχασθεί το παράδειγμά του και φυσικά να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την οικογένειά του», δήλωσε αποχωρώντας από τον χώρο του λιμανιού ο κ.Σαντορινιός.

20170511


«Εδώ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το 602, που με αυτό το πιο μεγάλο διάστημα ανέπτυξε την πολύ σπουδαία δραστηριότητά του ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, υποκλινόμαστε, τιμάμε τη μνήμη του και σε λίγη ώρα θα τον αποχαιρετήσουμε. Τον αποχαιρετά η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι δικοί του, το Λιμενικο Σώμα, η Μυτιλήνη, η Λέσβος, το Αιγαίο ολόκληρο, η Ελλάδα ολόκληρη. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, πολύ σωστά έχει ειπωθεί, είναι και θα πρέπει να είναι, και έτσι πρέπει να το πούμε όλοι, το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτός που μπόρεσε να μας δώσει και με τον επαγγελματισμό του και με τη δημοκρατική νομιμότητα και με τον ανθρωπισμό του εκείνα τα εργαλεία για να ζήσουμε και ως λαός και ως χώρα. Μας έχει διδάξει πολλά, τον ευγνωμονούμε και τον ευχαριστούμε και η οδύνη μας συμπαραστέκεται στην οδύνη της οικογένειάς του και του Σώματος. Τιμάμε τη μνήμη του και θα την τιμάμε πάντα», ανέφερε μετ τη σειρά του ο Θοδωρής Δρίτσας.

Τέλος, παρών στην τελετή ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, ο οποίος ανέφερε: «Η απώλεια του Κυριάκου, που από πάντα γνώριζα και πάντα γέμιζε ως πολίτης καταρχήν την πόλη, αλλά και του ανδρός του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, που με το όνομά του ταυτίζονται όλοι οι συνάδελφοί του για την αυταπάρνηση και το ήθος του Έλληνα λιμενικού, είναι μία απώλεια μεγάλη. Καταρχήν για την οικογένειά του αλλά και για το Λιμενικό Σώμα και φυσικά για την κοινωνία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την αγάπη μου στα παιδιά του και σε όσους πονούν αυτήν τη στιγμή».

Πλήθος κόσμου στον Άγιο Θεράποντα

Εκατοντάδες πολίτες της Μυτιλήνης αποχαιρέτησαν σήμερα το απόγευμα από το ναό του Αγίου Θεράποντα της πόλης, τον υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλ

Τόσο ο χώρος της εκκλησιάς όσο και ο περιβάλλων χώρος του υπερμεγέθους ναού -σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης, γέμισαν ασφυκτικά από συναδέλφους, φίλους αλλά και απλούς πολίτες που στο πρόσωπο του Κυριάκου «αναγνώρισαν τη δυνατότητα να γίνει ο τόπος και η πατρίδα καλύτερη φτάνει να παλέψουμε για αυτό» όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός προσερχόμενος στο ναό.

Τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αποχαιρέτησαν ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο λιμενάρχης Μυτιλήνης, εκπρόσωπος των πληρωμάτων των σκαφών με τα οποία ο υποπλοίαρχος επιχειρούσε, στενός φίλος του εκ μέρους όλων των φίλων του και τέλος η μητέρα της Δάφνης Μαζαράκη, δημιουργού του ντοκιμαντέρ «4,1 miles».

O  ήρωας του Αιγαίου που έσωσε πάνω από 5.000 ζωές

Καταγόμενος και ο ίδιος από μια προσφυγική οικογένεια από τη Νικομήδεια και μεγαλωμένος στη Λαγκάδα της Μυτιλήνης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών, ναυτολογήθηκε πρώτα σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού κι από εκεί κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα.

Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε ηρωικά τον αγώνα για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων ανοιχτά της Λέσβου, προσπάθεια που τον σημάδεψε. «Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. «Πάνω από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν.

Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία. Το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε» είχε διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ. Πιστός στο καθήκον του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε ερωτηθεί τότε για το πώς ένιωθε στο κόκκινο χαλί των βραβείων. «Είμαστε περήφανοι για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πληρωμάτων του Λιμενικού Σώματος να μη χαθεί ούτε μια ζωή μέσα στην θάλασσα σε αυτήν την τραγωδία που ας μη ξεχνάμε πως ακόμα διαδραματίζεται στην Ελλάδα μας», είχε πει ο Μυτιληνιός κυβερνήτης του ΠΛΣ 602.


20170510

ΣΧΟΛΙΑ (15)

AP

Ήρωας! Τίμησε τη χώρα μας και τις αξίες που αυτή ανέδειξε (και οι περισσότεροι απο εμάς περιφρονούμε). Κουράγιο στην οικογένεια του - Να ειναι καλα οι άνθρωποι του να τον θυμούνται με την περηφάνεια που αρμόζει

OM

Paranoma erxontai, alla to tragiko einai oti xanontai mikra paidia. Den mporeis na min sosis ena mikro animporo paidi!!!!

Βασιλειος

Ηρωας με ψυχη , αυταπαρνηση , επαγγελματισμό και αυτοθυσία. Ο φασισμός ευτυχώς έχει λίγους θιασώτες , τους βλέπουμε πως λυσομανανε εδω μέσα . Καλό ταξίδι Ηρωα του Αιγαίου.

Ειλικρινά

Εύχομαι σε όλους εσάς να μην βρεθείτε ποτέ στην θάλασσα με ένα τεσσαράκοντα και δίπλα σας να υπάρχει μια βάρκα η οποία δεν θα σας επιτρέπει να ανεβείτε σε αυτήν αν πρώτα δεν γίνει τι δικαστήριο. Αυτός τους ανέβαζε και τους πήγαινε στον εισαγγελέα. Αλλού είναι η ευθύνη.....

Μπέρδεψες τα ουρά με τα πούρα

Οποίος κάνει παρανομίες παίρνει τα ρίσκα του . Εμετική η εξομοίωση νομοταγών ναυαγών με λαθροεποικους και δουλεμπόρους που σκίζουν βάρκες

Ντροπιαστική απουσία

Και ποιοι έλειπαν από την κηδεία αυτού του Ήρωα ; Μα φυσικά, τα ρετάλια των ΜΚΟ της μπίζνας του "ανθρωπισμού" και οι πρόσφυγες που έσωζε ! Για να καταλάβετε το "ευχαριστώ" των αλλοδαπών έναντι της μεγαλοψυχίας των Ελλήνων.

ΗΡΩΑΣ Ή ΕΦΙΑΛΤΗΣ;;

Βοήθησε οικονομικούς ΛΑΘΡΟμετανάστες, όχι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι ήρθαν από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, όπως Πακιστάν, Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτο, Λίβανο, Τουρκία, άτομα που ήρθαν για κονόμα στην Ευρώπη, άτομα που οι περισσότεροι είναι ισλαμιστές, φονιάδες βιαστές, όπως ο Πακιστανός που βίασε την Μυρτώ στην Πάρο. Ήρωας ή ΕΦΙΑΛΤΗΣ, αυτό θα το κρίνει η ιστορία όχι ο κάθε ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ

Siozios Panagiotis

Και εσύ είσαι ένα μεγάλο ζώον και συνάμα μέγιστος μαλαξ και από την στιγμή που σε κρίνω εγω είναι περιττό να σε κρίνει η ιστορία.

Καραγκιοζιλίκια

Η εφαρμογή εντολών ανωτέρων όταν είναι αντεθνικές είναι προδοσία . Μήπως είναι «ήρωες» και αυτοί που πνιγουν με δακρυγόνα τα γυναικοπαιδα που διαδήλωνουν για την Μακεδονία ; Ήρωες είναι αυτοί που λένε ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ

Γιωργος

Η ελλαδιτσα μας δεν μπορεί να ασχοληθεί με εσένα αγόρι μου, με εσένα ήρωα, με εσένα που έσωσες τόσο κόσμο και τόσα ταλαίπωρα παιδάκια-βρέφη. Αυτή η ελλαδιτσα ασχολείται με τον Ζακ. Καλό ταξίδι άντρα μου. Περήφανη η Ελλάδα που σε είχε στα σώματα ασφάλεια της!!

Ήρωας!!!

Εγώ ήρωες θεωρώ αυτούς που δίνουν τη ζωή τους και χύνουν το αίμα τους για την πατρίδα τους. Το να σώζεις λαθροεισβολείς, εν δυνάμει αυριανούς δήμιους των ιερών και των οσίων του ελληνισμού, ε... όχι και να σε αποκαλούν ήρωα!!! Μήπως παραέχουμε ξεφύγει ???

de

στο τέλος ο μακαρίτης κατάλαβε βέβαια ότι, κάτι πάει στραβά όταν σε ηρωοποιούν οι ίδιοι που σαν αντιπολίτευση σε κατηγορούσαν ότι, έπνιγες τους πρόσφυγες βούλιαζοντας τις βάρκες τους. Ο Παπαδημούλης έκανε όργια τότε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kalamarakia01

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες στον τουριστικό οδηγό tripadvisor

33
kanakakis0

Στόχος του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς είναι η διασφάλιση πρόσθετων πόρων για το Δήμο και η διοχέτευσή τους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας.