Καλοστημένη παράσταση η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

tsipras-mati_main01

«Θεατρική παράσταση» χαρακτήρισε στο ΘΕΜΑ 104,6 την παρουσία του πρωθυπουργού μέλος της συντονιστικής επιτροπής - Χαρακτήρισε «γλάστρα» τη Ρένα Δούρου και «αόρατο» τον Ηλία Ψινάκη

«Θεατρική παράσταση» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι, 42 ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων της περιοχής Κατερίνα Μαλά που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Γίναμε κομπάρσοι ενός καλοστημένου έργου για το οποίο δεν είχαμε ενημερωθεί ότι θα λάβουμε μέρος. Υποτίθεται ότι θα μαθαίναμε εξελίξεις σε κάποια θέματα που έχουμε θέσει ώστε να κάνουμε ανοιχτή ενημέρωση στις 12-14 Σεπτέμβρη» εξήγησε η κυρία Μαλά και πρόσθεσε: «Αν ήθελε να έρθει για μια σφαιρική ενημέρωση θα μπορούσε να έρθει χωρις χειροκροτητές όπως έχει συμβει με όλους όσοι έχουν έρθει για να τους ενημερώσουμε».

Σύμφωνα με την ίδια, που ήταν παρούσα και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με πυροπλήκτους στις 6 Αυγούστου, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Μάτι την Τρίτη «με
άγνωστους σε εμάς ανθρώπους που του έδωσαν ανθοδέσμες και τον χειροκρότησαν. Γιατί εμείς είδαμε και ξαναείδαμε τα πλάνα και δεν βλέπουμε κάποιον που να τον ξέρουμε».

Όσον αφορά την παρουσία της Ρένας Δούρου, η κυρία Μαλά τόνισε ότι «δεν έχει εμφανιστεί άλλη φορά στο Μάτι. Ούτως ή άλλως τη γλάστρα στο τραπέζι έκανε».

Ερωτηθείσα για την παρουσία του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, είπε ότι «έρχεται (σ.σ. στην περιοχή) για δικούς του λόγους αλλά δεν έχω καταλάβει τι ρόλο παίζει. Είναι τόσο απαξιωτική η στάση των κατοίκων και των κρατικών λειτουργών που είναι σαν να μην υπάρχει».

Όπως είπε, τέλος, «ο Τσίπρας στο να εισπράξει την πληροφορία είναι πολύ καλός. Αλλά εμένα αυτό μετά από 40 και πλέον ημέρες με νεκρούς, καταστροφές και όσα έζησαν τα παιδιά μας δεν μου φτάνει».Η μαρτυρία της κυρίας Μαλά έρχεται λίγη ώρα μετά την επιστολή-κόλαφο για τις καθυστερήσεις των έργων αποκατάστασης στην περιοχή που, όπως αναφέρεται, δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των πυροπλήκτων.

Στην επιστολή οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλουν ότι «τα απαιτούμενα έργα για την διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων, την αποκατάσταση των κατοικιών , του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών, καθώς και την οικονομική ενίσχυση και μέριμνα όλων των πληγέντων στην συντριπτική πλειονότητα τους δεν έχουν ξεκινήσει» παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών.

Διαβάστε την επιστολή των κατοίκων από το Μάτι:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΚΜΑ)
Μάτι 6 εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά

Στο Μάτι σήμερα , 6 εβδομάδες μετά την φονική πυρκαγιά, κατά την οποία χάθηκαν 98 μέχρι στιγμής ανθρώπινες ζωές και 35 εγκαυματίες είναι ακόμη στα νοσοκομεία, όλα τα απαιτούμενα έργα για την διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων, την αποκατάσταση των κατοικιών , του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών, καθώς και την οικονομική ενίσχυση και μέριμνα όλων των πληγέντων στην συντριπτική πλειονότητα τους δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ ακόμη και όσα έχουν ήδη ξεκινήσει εκτελούνται με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς, παρ’ όλες τις προφορικές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων Υπουργών, του Δημάρχου και των λοιπών αρμόδιων φορέων

Το Μάτι σήμερα, 6 εβδομάδες μετά δεν είναι κατοικήσιμο:

Για λόγους κινδύνων της υγείας των κατοίκων , των επισκεπτών και των εργαζόμενων στην περιοχή
Κίνδυνοι υγείας από την έλλειψη διάγνωσης των επιπτώσεων, ενημέρωσης των κατοίκων και λήψης μέτρων αντιμετώπισης της σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος ( αέρας, έδαφος, πόσιμο νερό, θάλασσα,) από την καύση διαφόρων υλικών
Κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών από την έλλειψη κάδων και σχεδίου για την αποκομιδή απορριμμάτων, πολλών δε τοξικών ( αμίαντος) και την έλλειψη ασφαλούς καθαρισμού των δρόμων, ιδιαίτερα στα σημεία όπου κάηκαν εκατοντάδες οχήματα αφήνοντας τοξικά κατάλοιπα.

Για λόγους κινδύνων ασφάλειας διαβίωσης των κατοίκων.
Υψηλός κίνδυνος πλημμυρών από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων που απαιτούνται και τα οποία είναι άμεσης και κατεπείγουσας προτεραιότητας για την προστασία της περιοχής και των κατοίκων της ενόψει των αναμενόμενων βροχών λόγω της έναρξης της φθινοπωρινής περιόδου
Προχωρημένη διάβρωση του παραλιακού χωματόδρομου, ο οποίος αποτελεί την μοναδική διέξοδο της περιοχής προς τη θάλασσα, και ο οποίος μετά την φονική πυρκαγιά και την καύση της κάθε είδους βλάστησης, δεν θεωρείται πλέον ασφαλής για χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Κίνδυνος ατυχημάτων, κλοπών και επιθέσεων προς τους κατοίκους από την έλλειψη δημόσιου φωτισμού (ούτε καν στη Λεωφόρο Μαραθώνος).

Για λόγους ολοκληρωτικής καταστροφής των κατοικιών, του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών.
Ελλειπείς και αναποτελεσματικές ενέργειες υλοτόμησης και απομάκρυνσης των καμένων δένδρων, με αποτέλεσμα κλαδιά και κορμοί να συσσωρεύονται στους δρόμους και τα οικόπεδα
Ελλειπείς και αναποτελεσματικές ενέργειες για την αδειοδότηση και ανέγερση των ολοσχερώς κατεστραμένων κατοικιών ( κόκκινα ) και την επισκευή των μερικώς κατεστραμένων ( κίτρινα ) προκείμενου να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους και ελλιπής επίσημη ενημέρωση των ιδιοκτητών
Έλλειψη σταθερής τηλεφωνίας στην περιοχή ωστε να εξασφαλίζεται η επικοινωνία σε τουλάχιστον έκτακτες συνθήκες, βλ. 100, 166.

Για λόγους απουσίας οικονομικής ενίσχυσης και μέριμνας των πληγέντων πυροπλήκτων

Δεν έχουν λάβει ακόμη όλοι οι δικαιούχοι πληγέντες από τη φωτιά κάτοικοι στο Μάτι τα χαρακτηριζόμενα ως πρώτης ανάγκης οικονομικά επιδόματα για τη προσωρινή ανακούφιση και κάλυψη των αναγκών τους
Δεν έχει εκδοθεί νομοθετική διάταξη για την φροντίδα και οικονομική ενίσχυση των δεκάδων εγκαυματιών και λοιπών ασθενών που είτε εξακολουθούν να βρίσκονται στα νοσοκομεία είτε χρήζουν κατ’οίκον νοσημείας, οι οποίοι έχουν αφεθεί στη τύχη τους .

Οι κάτοικοι στο Μάτι απαιτούν από την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς, και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό κο Τσίπρα, τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κο Σπίρτζη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κο Σταθάκη, Εσωτερικών κο Χαρίτση, Υγείας κο Ξανθό, Παιδείας κο Γαβρόγλου, την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου και τον Δήμαρχο Μαραθώνα κο Ψινάκη, να προβούν άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για την διαφύλαξη της υγείας τους, την ασφαλή τους διαβίωση, την φροντίδα των ευάλωτων ομάδων, την άμεση αποκατάσταση των κατοικιών τους , την αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή και του περιβάλλοντος.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΚΜΑ)
H ΣΕΚΜΑ συγκροτήθηκε μετά από σχετική απόφαση στην ανοιχτή γενική συνέλευση στο Μάτι Αττικής στις 8/8/2018, στην οποία παρεβρέθησαν 400 κάτοικοι. Στην ΣΕΚΜΑ συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι στο Μάτι που προσφέρθηκαν μέχρι και την 31/8/2018 να συνδράμουν εθελοντικά. Μοναδικός σκοπός της ΣΕΚΜΑ είναι ο συντονισμός όλων των ενεργειών των κατοίκων για την διαφύλαξη της τήρησης από την Πολιτεία όλων των υποχρεώσεων που έχει προς τους κατοίκους στο Μάτι για την διασφάλιση της υγείας τους, την ασφαλή τους διαβίωση, την φροντίδα των ευάλωτων ομάδων, την άμεση αποκατάσταση των κατοικιών τους, την αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή και του περιβάλλοντος, μετά την φονική πυρκαγιά στις 23/7/2018.

ΣΧΟΛΙΑ (51)

ΕΛΑ ΑΛΕΞΗ

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΠΕΥΦΗΜΕΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΣΕ ΣΦΙΓΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ. ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ. ΤΟΛΜΑ ΤΟ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ. ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ. ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Πηγε....

...στο Ματι για επικοινωνιακους λογους για να αποδειξει ταχα οτι μπορει να κυκλοφορει αναμεσα στο κοσμο χωρις να τον κραζουν. Κυκλοφορει μονο με συνοδεια, με ασφαλεια και αναμεσα σε συριζαιους. Πηγε στο Ματι και εδωσε τρεις ελληνικες ιθαγενειες. Αυτο προσφερε. Στους Ελληνες πυροπληκτους δεν εχει να προσφερει τιποτα. Ο επιτροπος του υπουργειου που ελεγχει τα οικονομικα δεν υπογραφει για να δωθει οικονομικη βοηθεια στους πυροπληκτους. Αυτος κανονιζει, ο Τσιπρας απλα παιζει τον επικοινωνιακο ρολο του πρωθυπουργου και ελληνοποιει ξενους. Αυτο μονο ξερει να κανει, να μοιραζει δικαιωματα σε ξενους. Να δινει ασυλια σε ισλαμιστες, να κανει θεσμο την τροικα για να κυβερναει αυτη και να ληστευει την Ελλαδα, να δινει τη Μακεδονια στα Σκοπια και την ελληνικη ιθαγενεια στους Σκοπιανους....να μοιραζει τα δικαιωματα της Ελλαδας στους ξενους και να αφαιρει τα δικαιωματα απο τους Ελληνες και την Ελλαδα. Ενας πρωθυπουργος που μοιραζει την Ελλαδα αποκλειεται να δωσει βοηθεια στους Ελληνες. Η ενισχυμενη επιτροπεια ειναι λενε για την ασφαλη μεταβαση στις αγορες. Εμπασε τους ξενους επιτροπους των τοκογλυφων στα υπουργεια για να ελεγχουν τα παντα. Αυτοι θα μεινουν οπως και τα μνημονια. Ο Τσιπρας παρεδωσε τη χωρα στους τοκογλυφους και το μονο που τον νοιαζει ειναι να μοιραζει ιθαγενειες και δικαιωματα και σενα Ελληνα σε βαζει να τους πληρωνεις ακομα και με το αιμα σου. Υ.Σ τι μανια ειναι αυτη που τους εχει πιασει με τον αμιαντο? Να που αυτη η καταστροφη στο Ματι φαινεται οτι σε καποιους βγηκε σε καλο. Υπαρχει καλη μπαζα για την εταιρεια που τον μαζευει, δεν το ξερω αλλα κατι μου λεει οτι ειναι γερμανικη...

Τι ξεφτιλισμενο ανθρωπακι

Καιάδα που θα είχες δει με το κεφάλι πέφτοντας,αν ήσουν ανάμεσα στους αρχαίους...

ΙΩΝ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 23ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΤΟΣΚΑ, ΠΟΛΑΚΗ, ΦΑΜΕΛΟ ΚΑΙ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΑΘΑΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

παντως

την καλη παρασταση την χειροκροτουν οι θεατες η' αλλιως την χλευαζουν. τι απο τα δυο εγινε σε αυτη την παρασταση απο τους θεατες?(κατοικους) και μη πουν οτι δεν πηραν χαμπαρι οτι ο τσιπρας ηταν εκει απο τις 10:00 μεχρι 13:00!

Πολίτης

Οι άνθρωποι που ζούσαν καποτε στο Μάτι καλό θα ήταν να μετοικησουν ή να μεταναστεύσουν στη ξενητεια. θαρθούν οι βροχές και η καπνια θα τούς πνίξει. Αφου δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον Χαχα τούς έχει πολυ γραμμένους. Η προπαγάνδα είναι το κύριο όπλο της συμμορίας παππάς, καρανικας και φυσικα φλαμπουραρης. Το χαχανουλι κάνει οτι τού πούνε και μάλλον αυτοί βγάζουν και το χρημα χωρις να τού λενε. Εσείς έξυπνοι νεοέλληνες που τον βγάλατε, ας συνεχίσουμε να την πληρώνουμε την αηδία.

Αει

πήγαινε να σκίσεις κανα μνημόνιο...

τι να σκεφτεται αραγε

απο μεσα του ο Αλεξης οπως τον βλεπουμε στη πρωτη φωτο να περιδιαβαινει με την κουστωδια του το Ματι «Πω πω τι παθανε εδω οι ανθρωποι, φαντασου να μου συμβει και μενα κατι τετοιο στις διακοπες μου στο Σουνιο που ειναι και το δικο μου σπιτι μες τα δεντρα!».

Μόνο που κι εσείς βοηθήσατεεεεεε....

Καλοστημένη η προπαγανδιστική παράσταση του Αλέκση ....αλλά και με την βοήθεια των ...πυρόπληκτων! Τουλάχιστον δεν είδαμε την παραμικρη διαμαρτυρία για τόσους που χάθηκα από την ανυπαρξία...κράτους!!! Λουλούδια μόνο είδαμε στον...."λαοπρόβλητο"...

Ρομά

Αν η περιοχή που κάηκε ήταν ένας καταυλισμός Ρομά και τα θύματα ήταν όλα Ρομά τότε θα είχαμε δει πρωτόγνωρες καταστάσεις υποστήριξης από την κυβέρνηση και όλη την αριστερά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης