Απίστευτο! Πολύτεκνη οικογένεια θα πληρώνει 300 ευρώ στους γείτονες όταν τα παιδιά κάνουν φασαρία

politekni_oikogeneia_arthro2

Εκτός από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, το δικαστήριο αποφάσισε ότι όποτε τα παιδιά προκαλούν θόρυβο, θα γίνεται και προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 ημέρες... κάθε φορά

Ένα απίστευτο γεγονός, το οποίο συνέβη στη Θεσσαλονίκη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για μία πολύτεκνη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 300 ευρώ στους γείτονες, όποτε τα παιδιά κάνουν φασαρία. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά όποτε τα παιδιά «ενοχλούν» θα γίνεται και προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 ημέρες.

Πρόκειται για μία οικογένεια με τέσσερα παιδιά και η περιπέτειά τους ξεκίνησε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο όταν ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας, το οποίο διαμένει στον κάτω όροφο, κατέθεσε αγωγή κατά της οικογένειας με το αιτιολογικό ότι παράγει φασαρία και θόρυβο.

ΣΧΟΛΙΑ (382)

WTER

Έχω δύο αγόρια 10-12 ετων όλο ενέργεια (και άποψη...) και μας έχει βγει το λάδι να τα τρέχουμε σε μπάσκετ - στίβο - κολύμπι γιατί απλά ΔΕΝ μπορούν να είναι όλη μέρα στο σπίτι. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη ενός παιδιού να αθληθεί ή, έστω, να βγει έξω. Και επίσης, τους έχουμε περάσει το μήνυμα ότι είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι πρέπει να σέβονται τους γείτονες. Καμιά φορά στο παιχνίδι ξεχνιούνται αλλά η φασαρία που θα κάνουν είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Και, φυσικά, μετά τις 11 το βράδυ (και το μεσημέρι το καλοκαίρι).... επικρατεί (σχεδόν) πλήρης ησυχία!!

kostas

Γνωρίζουμε αν η φασαρία από τα παιδάκια γινόταν σε ώρες κοινής ησυχίας;

Πρωτοφανές;;;

Αυτό που έπρεπε να γίνεται κάθε φορά που ο γείτονας κάνει φασαρία; Κωλοχώρα μάθαμε στην ανομία και κάθε τι φυσιολογικό μας φαίνεται άρρωστο.

Τρολ

Απίστευτο άρθρο, τρελά σχόλια, είναι προφανώς θέμα που αφορά όλους. Επί της ουσίας, έχουν δίκιο οι γείτονες, συμφωνώ και με το 300άρι (λογικό ποσό), αλλά δεν καταλαβαίνω την προσωποκράτηση 30 ημέρες του πατέρα (θα μπορούσε να είναι της μητέρας, δεν είναι αυτό το θέμα). Δηλαδή αν μείνει μέσα 30 ημέρες ο πατέρας, τι θα γίνει με τα ζιζάνια και τους γείτονες; Μετά θα πάρουν και τη μητέρα και στο τέλος θα τα στείλουν σε ίδρυμα; Χάθηκε το μέτρο νομίζω.

WTF1

Νομίζω η προσωποκράτηση είναι "νομικό τερτίπι" και, στην πραγματικότητα, δεν εφαρμόζεται.

Επιτελους

Και μεγαλύτερο πρόστιμο έπρεπε ..Τα αφήνεις να ξεσηκώνουν κ να μην σέβονται τίποτα κ κανέναν...ούτε αν κάποιος διαβάζει ή αν δουλεύει από το σπίτι του αν είναι άρρωστος ή αν απλά θέλει την ησυχία του ...νομίζουν ότι μένουν σε μονοκατοικία? .Να τα πάνε σε πάρκα κ σε αθλητικές δραστηριότητες να ξεδωσουν...αλλά γονείς χωρίς στοιχειώδη ευγένεια κ σεβασμό μεγαλώνουν κακομαθημένα αγενεστατα ...τα βλέπουμε στις παραλίες στις ταβέρνες στο σινεμά στα μαγαζιά

σακης

Είναι πολύ παρήγορο να διαπιστώνει κανείς ότι τα νοήμονα όντα δεν είναι η εξαίρεση. Επίσης το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα και εύχομαι να είναι πλειοψηφία υποστηρίζει το αυτονόητο ότι δηλαδή οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο για να μπορέσουμε να υπάρχουμε σαν κοινωνία. Από την άλλη είναι θλιβερό ότι ένα ΜΜΕ αμφισβητεί μια αυτονόητα σωστή απόφαση της δικαιοσύνης. Θλιβερό επίσης ότι ενώ όσοι είναι υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων του διπλανού προσπαθούν να το εφαρμόσουν και στον σχολιασμό τους τις περισσότερες φορές αν όχι πάντα, από την άλλη μεριά συναντούν και προσπαθούν να κάνουν διάλογο με όχλο που διεκδικεί μόνο δικαιώματα. Που θεωρεί ότι ο ηλικιωμένος είναι περιττός και πρέπει να μην απαιτεί ούτε καν τα αυτονόητα. Αντί για επιχειρήματα προβάλουν συναισθητικές κραυγές για τους πολύτεκνους στους οποίους μόνο δικαιώματα αναγνωρίζουν και ύβρεις σε κάθε έναν που διαφωνεί. Όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι τρελός χωρίς αμφιβολία και πρέπει να πάρει φάρμακα και να πάει σε ψυχίατρο. Όλα αυτά σε ένα θέμα συζήτησης που θα περίμενε κανείς να υποστηρίξουν όλοι το αυτονόητο που καλείται αλληλοσεβασμός. Είναι πολλά τα νοήμονα όντα τελικά και αυτό είναι πελώρια παρηγοριά κι ελπίδα. Επειδή στην Ελλάδα με πολλά που συμβαίνουν υπάρχει σοβαρή ανησυχία μήπως είχαν εξαλειφθεί.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΕΙ!!!

ΒΓΗΚΛΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ...ΔΙΠΛΑΝΑ ΣΠΙΤΙΑ(!!!) ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ...ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ; ΚΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΛΕΕΙ! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΡΟΝΤΕΟ ΠΑΙΖΟΤΑΝ! Α, ΕΠΙΣΗΣ, ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΛΕΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑΝ, ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΪΚ ΣΤΑ ΣΑΜΡΤΦΟΟΥΝΣ ΤΟΥΣ!

Antonis

Δεν σε αμφισβητώ αλλά πού ξέρουμε τί ακριβώς ανέφεραν οι γείτονες; Ξέρουμε ακριβώς την απόφαση του δικαστηρίου;

eytyxia

ότι και να κατέθεσαν, κατέθεσαν υπέρ του ζευγαριού. όταν λέει υπέρ τι καταλαβαίνεις? φαντάσου δηλαδή τι φασαρία έκαναν για να ακούγονται από την πολυκατοικία σε διπλανά σπίτια

geo

Δηλαδή αν κάποιος γειτνιάζει με πολύτεκνη Οικογένεια δεν θα πρέπει να κοιμάται; Υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας Κύριοι. Εδώ δεν βλέπω να είναι το μωράκι που κλάιει γιατί πονάει η δεν καταλαβαίνει. Εδώ πρόκειται για παιδιά 5, 10, και 12 χρονών. καλώς έπραξε ο Δικαστής στο κάτω κάυω το νόμο εφάρμοσε

Συμφωνώ

Και το μωράκι που κλαίει, πολλές φορές κλαίει επειδή το έχουν παρατημένο σε μια κούνια και παίζουν με τα κινητα! Ασ'το λέει μωρό είναι θα κλαίει... Νομίζουν ότι επειδή έγιναν γονείς όλοι πρέπει να τους σέβονται αλλά αυτοί να μη σέβονται κανέναν.

Σε αυτό το τόπο

Το να κάνεις παιδιά είναι κατόρθωμα και έχεις μόνο δικαιώματα, όχι υποχρεώσεις και ειδικά οι πολύτεκνοι που για πάνω από 20 χρόνια λάμβαναν παροχές και είχαν ειδικά προνόμια σε αντίθεση με τους άτεκνους ή αυτούς που είχαν ένα, δύο και τρία παιδιά. Η γιαγιά μου πέθανε στα 88 της χρόνια και έπαιρνε σύνταξη πολυτέκνων για τα 4 παιδιά της, άσχετα αν ο μικρότερος γιος της ήταν 57 και ο μεγαλύτερος κοντά στα 70. Χάλι αδιόρθωτο, όλοι περιμένουν από το κράτος να τους πληρώνει επιδόματα και παροχές επειδή θέλουν να γεννοβολάνε σαν τα κουτάβια, αλλά και απαιτούν από τους άλλους το σεβασμό και ειδική μεταχείριση για το κατόρθωμά τους! Κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε νόμος για την τεκνοποίηση των ζευγαριών που εκτός των ψυχομετρικών τεστ ικανότητας, κύριο λόγο θα είχε το μορφωτικό επίπεδο, αλλά και το οικονομικό. Βλέπεις τον κάθε ξεβράκωτο μπαγλαμά που η μαμά τον πιέζει να δει κανένα εγγονάκι και την κάθε ξεβράκωτη άεργη και ανειδίκευτη πριγκιπέσα που χτύπησε επικίνδυνα το βιολογικό της ρολόι, να αναπαράγονται εις βάρος της κοινωνίας, λες και αν δεν αναπαραχθούν θα λείψει το μέτρο! Μηδέν εξέλιξη, κάνουνε παιδιά για να έχουνε τις γλάστρες τους και να καλύψουν τις ανασφάλειες τους και τη ματαιοδοξία τους εις βάρος των άλλων γιατί έτσι νομίζουν πως μετράνε..νομίζουν όμως, δεν είναι έτσι. Η δικαιοσύνη έπραξε σωστά, αν και θα επιθυμούσα να γινόταν προσωποκράτηση και για την κυρία μανούλα, διότι τα παιδιά για να γεννηθούν θέλουν δύο..... απ΄όσο ξέρω και θεωρώ ότι και οι δύο έχουν ευθύνη για τα κατορθώματά τους, ισότητα δεν έχουμε?

Nick

'Οταν δεν θα μπορείς να δουλέψεις λόγω ηλικίας οι νέες γενιές θα σου πληρώνουν την σύνταξη και τα φάρμακα. Και τότε δεν θα σε πειράζει αν οι γονείς τους είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και με 6ψήφιο εισόδημα...

Μάλλον

Είσαι ψυχικά άρρωστος(?)

Ρε τσακάλια

εκεί στο ΘΕΜΑ, γιατί παίρνετε σαφη θέση υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας;Ξέρετε τι έχει συμβεί πραγματικά;Ξέρετε εάν σφάλει το δικαστήριο;Που διαμορφώνετε και έμμεση αλλά σαφή άποψη; Να πάμε να διαβάσουμε Τατιάνα εάν είναι.

@panos

Μια συμβουλή : μη γράφεις ότι χαζομάρα σου έρχεται στο κεφάλι. Γράφεις και ποσοστά. Το βαθμό IQ σου δεν μας τον έγραψες, τρομάρα σου!

Ξεφτέρι μου!

Ενώ το δικό σου IQ..... που αλλού τα λές κι άλλος τα ακούει είναι τεράστιο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης