Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» ανοιχτά της Ύδρας - Επιστρέφει στον Πειραιά

Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» ανοιχτά της Ύδρας - Επιστρέφει στον Πειραιά

Θρίλερ μεσοπέλαγα για 1016 άτομα που επιβαίνουν στο πλοίο - Μαρτυρία: Είμαστε στο κατάστρωμα όλοι, μυρίζει καμένο και βγάζει καπνούς απο τους αεραγωγούς - Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά και θα κατευθυνθεί για να δέσει στην ακτή Ξαβερίου

kakaka
Θρίλερ μεσοπέλαγα για τους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά ανοιχτά της Ύδρας, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μηχανοστάσιο και το γκαράζ γέμισαν με καπνούς και προκάλεσαν τρόμο στους επιβαίνοντες, οι οποίο ανέρχονται στους 1016, 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό, αλλά κατά δήλωση του πλοιάρχου λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου και κατασβέστηκε.

Αμέσως δόθηκε εντολή όλοι οι επιβάτες να ανέβουν στα επάνω καταστρώματα για περισσότερη ασφάλεια,  ενώ το πλήρωμα καθησύχασε τους επιβάτες ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ενας από τους επιβάτες που ζουν το θρίλερ που είναι σε εξέλιξη με τη φωτιά στο Ελ. Βενιζέλος περιγράφει στο Twitter τις δραματικές στιγμές.

Ο χρήστης με το όνομα Σπύρος γράφει ότι τους είπαν ότι πήρε φωτιά μία νταλίκα στο τέταρτο γκαράζ.  Ολοι οι επιβάτες βρίσκονται στο κατάστρωμα, μυρίζει καμένο και βγαίνει καπνός απο τους αεραγωγούς.

Κλείσιμο
Σε δεύτερο tweet έγραψε ότι «Μας μεταφέρανε όλους απο την αριστερή πλευρά του πλοίου. Δεν μας είπαν γιατί».

Σε χρήστη που τον ρώτησε αν είναι όλοι καλά στην υγεία τους απάντησε: «Ναι από  όσο γνωρίζω όλοι είναι καλά, οι υπάλληλοι της Ανεκ μας ενημέρωσαν να βγούμε γρήγορα εξω, με το που άρχισε να μυρίζει».






Φωτιά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» ανοιχτά της Ύδρας

Οι πρώτες φωτογραφίες


kat05
kat04
kat03
kat02
kat01

epiv01
epiv02






pp01
pp02
pp06
pp05
pp04
pp03






ploio




Άμεσα σήμανε συναγερμός στο ΥΕΝ, το οποίο έδωσε εντολή να σπεύσουν κοντά στο πλοίο όλα τα διαθέσιμα πλοία που βρίσκονται στην Ύδρα για να βοηθήσουν, ενώ ήδη δίπλα στο πλοίο πλέει το "Blue Horizon", το φορτηγό πλοίο Knossos Pallas και εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος.

Επίσης αναμένονται πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Λήμνος», ενώ έχουν ειδοποιηθεί να μεταβούν στο σημείο και οι φρεγάτες «Ύδρα» και «Κανάρης».

Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα ενεργοποίησε την ειδική μονάδα των βατραχανθρώπων (ΜΥΑ/Λ.Σ) που έσπευσε στο σημείο να επιχειρήσει.

ploiaria


Το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται 7 μίλια ανοιχτά του ακρωτηρίου Ζούρβα, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ.

Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σε σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ θα κατευθυνθεί για να δέσει στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι της κρουαζιέρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης