Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε νεαρή δρομέα στο Βόλο

adespota-epithesi

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου και νοσηλεύτηκε καθώς έφερε τραύματα σε επτά σημεία του σώματός της

Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά δέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μία γυναίκα δρομέας στα Πευκάκια Βόλου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Νοσοκομείο.

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει για τρέξιμο στην περιχή, κανείς όμως δεν περίμενε να συμβεί η… μοιραία συνάντηση με μία αγέλη αδέσποτων σκυλιών, η οποία είχε «επισκεφθεί» την περιοχή.

Μόλις τα σκυλιά την εντόπισαν, κινήθηκαν εναντίον της με άγριες διαθέσεις, την έριξαν στο έδαφος και τότε η 34χρονη έδωσε μία μάχη επί τρία λεπτά προκειμένου να σωθεί. Τα σκυλιά επέμεναν με δαγκώματα και γαβγίσματα να παλεύουν πάνω στο κορμί της.

Η γυναίκα, η οποία δηλώνει ζωόφιλη, λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου και νοσηλεύτηκε καθώς έφερε τραύματα σε επτά σημεία του σώματός της.

Το θέμα της ύπαρξης αδέσποτων σκυλιών στην πόλη του Βόλου έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τη δέσμευση της δημοτικής αρχής, δεν έχει υπάρξει βελτίωση.

ΣΧΟΛΙΑ (96)

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

ΦΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

...

Ας σε ψάξει εσένα λίγο η ΓΑΔΑ, διότι απ' την ευκολία που διατυμπανίζεις στυγνό θάνατο κάτι μου λέει ότι δε σταματάς μόνο στα κοπρόσκυλα.....

Παρατηρητης1

Mου ειχε ειπε ενας Ασιατης ο μονος καλος αδεσποτος σκυλος ειναι βραστος με χορτα.

Για δες ;

Γιατί δε τα λες αυτά με το ονοματάκι σου; Φοβάσαι για τις απόψεις σου;

Καλιθάνος

Τα σκυλιά τα εξημερώσαμε πριν 7 με 10 χιλιάδες χρόνια και εκ τοτε ζούμε μαζί. Η σχέση μας είναι πιο παλιά από την ιστορία, πριν την γραφή, πριν την αγροτική επανάσταση, πριν την δημιουργία των πόλεων, πριν την δημιουργία του κόσμου κατα την παλαιά διαθήκη και πριν από κάθε θρησκεία που υπάρχει σήμερα. Μάθετε να ζείτε με τα σκυλιά. Σας κάνουν καλύτερους άνθρωπους.

Ερινύα

Το πιο θλιβερό στην όλη υπόθεση - που συνιστά πολύπλευρο πρόβλημα - είναι αυτή η "αυτοικανοποιητική" ηλιθιότητα ! Να αυτοαποκαλούνται οι κτηνόφιλοι........καλύτεροι άνθρωποι ! Αίσχος ! αίσχος! αίσχος ! Εύχομαι το επόμενο θύμα κατασπαράξεως να είναι η μητέρα σου, ή η κόρη σου (δεν λέω η γυναίκα σου, γιατί εσύ δεν μπορείς να αγαπήσεις άλλον άνθρωπο πέραν όσων επιβάλλει το ένστικτο της ζωολογίας γενικώς), για να δούμε αν εμείς που αγαπάμε τους ανθρώπους περισσότερο από τα κτήνη, εξακολουθούμε να είμαστε χειρότεροι απο 'σας, που αγαπάτε τα κτήνη περισσότερο από τους ανθρώπους ! Από όλη την θλιβερή ιστορία εσύ επιστράτευες τις πνευματικές σου δυνάμεις, για να καταφέρεις να περιφρονήσεις τους πόνους του θύματος και προ πάντων τον απερίγραπτο πόνο της ψυχικής οδύνης και να πεις : "Αγαπάτε τα σκυλιά" ! Μτροπή σου απάνθρωπε ! ! !

...

Δεν υπάρχει σωτηρία με τους σκυλοφυλόφιλους.

Μου θυμίζεις τη Λουκά .....

δεν ξέρεις να διαβάζεις μου φαίνετε. Που είδες ότι μισώ τους ανθρώπους ; Άλλο 'απασχολεί' άλλο 'μισώ'. Τα έχεις μπλέξει όλα μέσα στο κεφάλι σου! Έχεις φτιάξει μια κατηγορία μόνη/ος σου, αυτήν των μισανθρώπων φιλόζωων και πας από άτομο σε άτομο και τους κράζεις.... λοιπόν θα σε απογοητεύσω, αγαπάμε και τους καλούς ανθρώπους (ενίοτε και κάπoιους κακούς) και τα ζώα.... εσύ επείδη ξεχειλίζεις απο κακία καθώς φαίνετε δεν ένιωσες πραγματική αγάπη (ποιος ξέρει γιατί), συνέχισε να ανταγωνίζεσαι τα ζώα μπας και σου δώσει κάποιος προσοχή και αγάπη.....

Ερινύα

Μπράβο λεβέντη μου! Έδωσες ήδη τα πρώτα διαπιστευτήρια, για το πόσο "καλύτερος άνθρωπος" γίνεσαι ως σκυλόφιλος ! Μα τί στο καλό συμβαίνει με σένα ; Πόσα χρόνια φοιτάς στο σκυλόφιλο-Πανεπιστήμιο και δεν κατάφερες ακόμα να περάσεις ούτε ένα μάθημα ; Πώς καταφέρνεις ακόμα, μετά από τόση σπουδή, να βγάζεις προς τα έξω την εικόνα ενός βρομιάρη που αυθαιρέτως και ασεβώς πετάει τη χολή του στον άλλον : (........"μπας και σου δώσει κάποιος προσοχή και αγάπη..... "), μόνο και μόνο για να αποφύγεις να απαντήσεις σε αυτό που σε εγκαλεί ; ; ; Αν διέθετες μερικά εκατομμυριάκια παραπάνω συνάψεις από όσες διαθέτεις, θα παραδεχόσουνα ότι ένα από τα χαρακτηριστικά των σκυλόφιλων είναι ακριβώς αυτό που σε βασανίζει τόσο εξόφθαλμα και προσπαθείς να το εξακοντίσεις ξεδιάντροπα και οξύμωρα στον αντιλέγοντα : Αναζητά κάποιον να σε υπακούει! Κάποιον να εξουσιάζεις! Κάποιον να διατάζεις ! Κάποιον που να σε υπηρετεί ! Κάποιον που να ικανοποιεί την ματαιοδοξία σου ! Κατάλαβες τρισκακόμοιρε φιλαράκο μου ; ; ; Γιατί άραγε ; Για ψάξου λίγο ! Και δεν μου λες βρε αθεόφοβε, σε ποιο σημείο βρήκες να κάνω λόγο για μίσος ; Η φράσεις μου είναι "αγαπάμε λιγότερο" και "αγαπάτε λιγότερο". Πόση ευφυΐα σου χρειάζεται για να κάνεις την διάκριση ; Άστα λοιπόν, φιλαράκο μου,. Δεν ξέρω αν φταίει που "δεν τα παίρνεις τα γράμματα", αλλά πίστεψέ με, ούτε μετά από διακόσια χρόνια δεν θα γίνεις "καλύτερος άνθρωπος", αν δεν αλλάξεις "Σχολείο" !

..

Ερινύα το ''Μου θυμίζεις τη Λουκά με όλα το περιεχόμενο " πήγαινε στον ποιο κάτω σχολιαστή ''αλλάζεις κουβέντα..'' ...αν δεν είσαι ο ίδιος. Ο δαίμονας του πληκτρολογίου βλέπεις που έχει δαιμονίσει και εσένα και όλους μαζί εδώ μέσα όπως βλέπω.....

Ερινύα

Κατ 'αρχήν ευχαριστώ που έκανες την διευκρίνιση. Δεύτερον, δεν σχολιάζω ποτέ χωρίς το συγκεκριμένο ψευδώνυμό μου. Τρίτον, έτσι όπως σχολιάζετε κάποιοι "εδώ μέσα", με φράσεις ή τελείες, διευκολύνετε τις παρανοήσεις. (Δεν ξέρω καν αν είσαι ο Καλιθάνος, στον οποίον εγώ απευθύνθηκα με τα δύο σχόλιά μου, έτσι όπως τα έκανες. Τέταρτον, όποιος και αν είσαι, το καταγγελτικό περιεχόμενο των σχολίων μου περί αυθαίρετου και ηλιθίως αυτοικανοποιητικού σφετερισμού της ιδιότητας του ...."καλύτερου ανθρώπου" από τους φανατικούς σκυλόφιλους ισχύει εις το ακέραιον, ούτως ή άλλως! Και τέλος πέμπτον, πώς νοείς την έννοια "έχει δαιμονίσει" ;

Κ.Φαμφαρας

Καλε τι ωραια που τα γραφετε εσεις η Ερινυα....Τι πλουτος λεξεων αλλα και ψυχολογικων γνωσεων ειναι αυτες; "Φαρμακι εχω στη ψυχη,φερνει μαυριλα θολερη στα στηθια μου...Νυχτα αξημερωτη ξαναα με το πιοτο της με κερναα εβιβα μου!Σκοταδι πινω για πιοτοο πω πω πω πω!Και το μυαλο Σου ειναι θολοο....πω πω πω πωωω πω πω!"(Ακομη εδω εισαι;)Μπιου ...μπιου... μπιου ...μπιου.

Ερινύα

Λυπάμαι που δεν κατεβαίνω στο σαχλό σου επίπεδο, Κ Φαμφάρα, για να μην σε δυσκολεύω. Εγώ δεν γνωρίζω ποιήματα που ταιριάζουν στο επίπεδό σου, γνωρίζω όμως παροιμίες. Μία από αυτές λέει : "Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια" ! Ό,τι έχει ο καθένας συνεισφέρει. Εσύ έβγαλες παντιέρα την αμορφωσιά σου, όχι γιατί είσαι τόσο αφελής να εκτίθεσαι ανοήτως, αλλά,( έτσι πιστεύω), γιατί δεν αντέχεις τις αλήθειες που διαβάζεις. Δεν σου φταίει το λεξιλόγιο, σου φταίει η έλλειψη επιχειρημάτων και καταφεύγεις στην άπρεπη και μή επίκαιρη ειρωνεία, όμηρος της μικροψυχίας που σε διέπει ! Και μια παροιμία ακόμα : "Βράσε τώρα με το ζουμί σου" !

Κιθαιρωνας(μακαριτης)

Η αληθεια ειναι οτι,πραγματι,δεν αντεχω Ερινυα τις αληθειες που γραφεις!Μα στα αληθεια...Και αυτο καταλαβες;Δηλωνω ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ.

Ερινύα

Ωραία τα λες, αλλά ποιος από όλους είσαι αδελφέ μου;;;;;;;;;;;;;; Ο "Καλιθάνος", ο "..." , ο ".." , ο "Κ. Φαμφάρας", ή ο "Κιθαιρωνας (μακαρίτης)" ;;;;;;;;; Αν είσαι ένας σε όλα, τότε εξακόντισε την ειρωνεία σου προς την συνιστώσα του εαυτού σου, που της ταιριάζει και όχι προς εμένα !

Ερινύα

Και κάτι ακόμα : Διατίθεμαι να σου παραδώσω δωρεάν δύο μονόωρα μαθήματα με θέμα : 1. Πότε βάζουμε τόνους. 2. πότε βάζουμε κόμμα και τρίτον, τί ακολουθεί μετά το κόμμα

Παρατηρητης1

Εγω ειπα της σκυλας να ερθει να μενουμε μαζι αλλα αυτη πηγε με τον Αζωρ και με κατι αλλους.

Για το πρόβλημα στο Βόλο...

Δυστυχώς, στο Βόλο το 50% των αδέσποτων (150+ από τα 300+ συνολικά) είναι κυνηγόσκυλα παρατημένα από κυνηγούς που δεν τους 'βγήκε' η αγορά λόγο κρίσης.... Το δημοτικό καταφύγιο του Βόλου στις Γλαφυρές, το οποίο χωράει 40 σκυλιά έχει 80 αδέσποτα και έχει πολλά στοιχεία για το πρόβλημα για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα πριν γενικολογίσει εδώ μέσα. Επίσης μία ετήσια επιδότηση που πέρνει ο δήμος από το κράτος για να μαζεύει τα αδέσποτα και να τα στηρώνει φαίνεται ότι πάει αλλού... προσωπικά εγώ έχω χάσει το ύπνο μου από τις ληστείες που γίνονται στην περιοχή μου ενώ βρίσκετε ο κόσμος μέσα στα σπίτια τους και γι'αυτό με απασχολεί το θέμα του 'κακού ανθρώπου' και όχι των αδέσποτων ....

αλλάζεις κουβέντα..

εγραψες ενα κατεβατό για να φτάσεις στο "συμπέρασμα' που σε βολεύει και να αλλάξεις κουβέντα: οτι "με απασχολεί το θέμα του 'κακού ανθρώπου'". Φυσικά καμμία ευθύνη κανένα πρόβλημα, ο κακός ανθρωπος φταίει όπως συνηθήσαμε να ακούμε απο τους φιλόζωους που "ω τι έκπληξη" μισούν τους ανθρώπους!

Θλιβερο γεγονος.

Ελπιζω η κοπελα να ειναι καλα στην υγεια της. Χωρις υποδομες δε γινεται τιποτα.ΟΙ δημοι οφειλουν να υπαρχουν ειδικα διαμορφωμενοι χωροι να μπορουν τα αδεσποτα να στεγάζονται.Οι δημοι χρηματα για αυτα δε λαμβανουν;

@

Δυστυχώς αν δεν σταματήσουμε να παρατάμε σκυλιά δεν σώζεται η κατάσταση. Αν στον Βόλο εγκαταλείπονται τον χρόνο 250 σκυλιά και με δεδομένο ότι έχουν προσδόκιμο ζωής κατά μέσο όρο από εκείνη την στιγμή αλλά 7 χρόνια (μην ξεχνάς πολλοί παρατάνε κουτάβια) ο Δήμος Βόλου θα χρειαζόταν καταφύγιο με δυναμικότητα σχεδόν 2.000 σκυλιά!! Αυτό δεν γίνεται! Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε αδεσποτα είναι να σταματήσουν οι ανεγκέφαλοι να τα παρατάνε στον δρομο! Πίσω από κάθε αδέσποτο υπάρχει και ένας εγκληματίας ασυνείδητος (πρώην) ιδιοκτήτης. Ο μοναδικός τρόπος να υπάρξουν κυρώσεις εναντίον του και να δράσει αποτρεπτικά για το μέλλον είναι να εφαρμοστεί το υποχρεωτικό τσιπάρισμα των σκύλων. Το προβλέπει ο νόμος αλλά δεν έχω δει ποτέ αστυνομικό να κάνει έλεγχο. Μόνο με έλεγχο λύνεται το πρόβλημα. Έλεγχο στην πηγή. Όταν καταλήξουν αδεσποτα και δεν ξέρουμε ποιος ήταν ιδιοκτήτης τους το έχουμε χάσει το παιχνίδι.

Ελενη

Αυτο με τα σκυλια εχει παραγινει ακομη και στις Αλυκες λιγο μετα τα πευκακια παλι το ιδιο προβλημα δεν μπορεις να καθισεις στο παρκο και ερχονται αδεσποτα.Σεβομαι τα ζωα αλλα πρεπει να υπαρχει και καποιο οριο καλυτερα να τα συγκεντρωσουν σε ενα μερος οπως παλια και να γινει στειρωση.

Ο γολγοθάς ενός ζωόφιλου

Έτυχε να μαζέψω ένα αδέσποτο σκυλάκι μετά από ένα ατύχημα που είχε. Το λυπήθηκα είχε και το πόδι του διαμελισμένο και το κράτησα. Ε από τότε έχω μαλώσει με όλη την γειτονιά. Τετοια κακία πραγματικά δεν την περίμενα. Μαζεύω τα κακά του σκύλου , ε και λοιπόν ; Πάντα θα βρεθεί μια γρια να φωνάξει από κάποιο μπαλκόνι "εδώ βρήκατε ; να πάτε μπροστά στη πόρτα σας." Ουρεί ο σκύλος στα λάστιχα ενός αυτοκινήτου. Θα βρεθεί ο αλβανός που πλένει το αυτοκινητό του 3 φορές την ημέρα να μου πεί "καταστρέφεις τα λάστιχα της μερσεντές μου, να μην ξαναγίνει." Ο άνθρωπος σημειώτεον ήταν σχετικά ευγενής σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Ουρεί ο σκύλος σε ένα παρτέρι πεζοδρομίου θα βρεθεί ο ελληνάρας να με πει γαιδούρι διότι τόλμησε ο σκύλος να ουρήσει στο πεζοδρόμιο που του ανήκει μαζί με τα δέντρα. Έιναι ο τύπος ανθρώπου που τον ενδιαφέρει η καθαριότητα μόνο μπροστά και μεσα στο σπίτι του. Μόλις απομακρυνθεί από κει κανένα πρόβλημα. Θα ρίξει και την γόπα του κάτω, θα αφήσει σκουπίδια στην παραλία κλπ. Τα παραδείγματα αμέτρητα και ας τηρώ όλους τους κανόνες καθαριότητας. Όλα τα παραπάνω αληθινά καθημςρινά περιστατικά που με έκαναν να σιχαθώ τους μικρόψυχους γείτονες. Περιέθαλψα ένα αδέσποτο που κάποιος ανίδεος παράτησε στην πόλη. Μια πόλη που δεν έχει υποδομές για τίποτα.

ο γολγοθάς των υπολοίπων που ανέχονται τις βρωμιές σας

Να ρωτήσω κάτι? τα ούρα των σκυλιών δεν ενοχλούν σε κάτι? Δεν βρωμάνε? Δεν κάνουν ζημιά σε ευπαθή υλικά? Απο θέμα υγείας? Αυτές οι λιμνούλες που βλέπουμε κατα δεκάδες σε κάθε κολώνα, λάστιχο αυτοκινήτου και γωνία δρόμου, είναι οκ? Μετατρέπετε μέρα με τη μέρα κάθε κομμάτι ανθρώπινης υποδομής σε βόθρο και μετά αναρωτιέστε γιατί οι γύρω σας παραπονιούνται? Δηλαδή επειδή φροντίζεις ενα σκυλί εχεις το δικαίωμα να λερώνεις κατεπανάληψη καθημερινά όπου γουστάρει ο σκύλος σου? Πόσο δημοκρατικό, πόσο ανθρωπινο...

Η κρίση σας έκανε μικρόψυχους

Αν δεν το περιμάζευα θα έκανε ως αδέσποτο ακαθαρσίες παντού; Ή νομίζεις οι δήμοι θα φρόντιζαν το θέμα. Προσωπικά τον σκύλο μου τον πηγαίνω όπου έχει χώμα και κρατάω πάντα ένα μπουκάλι νερό σε περίπτωση που χρειαστεί να ξεπλύνω π.χ το πεζοδρόμιο. Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού στην έλλειψη κατανόησης και ανεκτικότητας. Η κρίση έχει επηρεάσει την ψυχολογία πολλών. Στο λέει ένας άνθρωπος νέος. Κυριαρχούνε κατώτερα ένστικτα. "Χαίρονται" με την δυστυχία του άλλου και τσακώνονται με το παραμικρό ζήτημα. Το ζούμε καθημερινά στις ουρές στις τράπεζες στα σουπερμαρκετ στα μμμ στις επιθέσεις σας στους ζωόφιλους παντού. Να κατηγορείτε το κράτος που δεν προσφέρει πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ και όχι τους συνανθρώπους σας. Αυτά και ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες για τα εκτός θέματος ποστς. Περαστικά στην κοπέλα.

3

Αγαπητέ ζωόφιλε υπάρχει λύση. Βάλε το σκυλάκι σου να κατουρήσει μέσα στο σπίτι σου και μετά πήγαινέ το μια ωραιότατη βολτίτσα, να παίξει και να χαρεί το φως του ήλιου. Άμα δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, όλα τα παρτέρια και τα πάρκα της Αθήνας βρωμάνε από αυτήν την αηδία σας. Δεν είναι θέμα Ελληνάρα. Είναι θέμα σεβασμού προς τον συμπολίτη σου. Σε κοινωνία ζεις. Εσύ θα ήθελες να σου κατουρούσαμε το μηχανάκι σου ή την πόρτα της πολυκατοικίας σου; Μπράβο σου που προστατεύτεις το σκυλάκι, αλλά προσπάθησε να είσαι μέλος και της κοινωνίας στην οποία ζεις.

Δεν ξέρει κανείς τίποτα!!!

Ο Βόλος είναι μια επαρχιακή πόλη όπως πολλές άλλες. Για τον Βόλο ή άλλα χωριά της χώρας θα ενδιαφερθεί κάποιος??? Στο κέντρο της Αθήνας Βασιλίσης Σοφίας και στην πλατεία Συντάγματος και πάνω τα αδέσποτα ή τα ελεύθερα απ τους παρόντες ιδιοκτήτες τους , είναι μιλιούνια. Στο πολεμικό μουσείο της Αθήνας είναι αγέλες σκύλων. Στην λεωφόρο Κηφισίας και Σπύρου Λούη υπογείως δίπλα στα εμπορικά μεγάλα κέντρα εκεί γίνεται ο σκυλοχαμός σε επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους με επίβλεψη των ιδιοκτητών. Η τροχαία περνάει την Σπύρου Λούη - δίνει κλήσεις και καλά κάνει σε λάθρα παρκαρισμένα ιχ στην Σ.Λούη, αλλά τα σκυλιά και τυχόν ιδιοκτήτες δεν τους βλέπει. Τους βλέπουν οι πολίτες. Και όσοι εργάζονται δίπλα επαγγελματίες δεν βλέπουν τίποτα και αυτοί. Σε γάμο στον Άγιο Κων/νο στον Βόλο τα αδέσποτα σκυλιά αλλά και τα ελεύθερα παρουσία παραπέρα κάποιων ιδιοκτητών τους , ήταν περισσότερα απ τους καλεσμένους ανθρώπους. Σε νησί της Επτανήσου πρίν 2-3 χρόνια σκυλί δάγκωσε περιπατητή σε κεντρικό δρόμο δίπλα από λουόμενους, όλοι οι πέριξ γνωρίζαν τίνος ήταν το σκυλί και τελικά δεν τον ήξερε κανείς.!!!

Μαρία Πολυδούρη

Όποιος αγαπάει τα σκυλιά δεν αγαπάει τους ανθρώπους.

Ναι.

Οποιος αγαπαει τους ανθρωπους,αγαπαει και τα ζωα.

εχει παραγίνει το κακό

ας πετάξουν 2-3 φόλες να ηρεμήσουν

!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pikoulos0

Νεκρός ανασύρθηκε, μέσα από το αυτοκίνητό του, με το οποίο έπεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ο 83χρονος Αντώνης Πίκουλος, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και ιστορικός πρόεδρος της «Χορωδίας Μυτιλήνης» - Πώς συνέβη η τραγωδία

3