Σχέδιο Γιούνκερ: 700 εκατ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Ισπανία

giounger

Οι συμφωνίες στηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του Σχεδίου Γιούνκερ

Δύο χρηματοδοτικές συμβάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στην Ισπανία, αξίας 700 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Οι συμφωνίες στηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του Σχεδίου Γιούνκερ.

Στην Ελλάδα, η ΕΤΕπ και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) θα διαθέσουν 200 εκατ. ευρώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης καλυμμένων ομολόγων.

Στην Ισπανία, η ΕΤΕπ θα συμμετέχει σε χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων ύψους 250 εκατ. ευρώ με την Banco Santander για τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γίρκι Κάταϊνεν, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε: «Χάρη στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Σχεδίου, η ΕΕ έχει ήδη βοηθήσει περίπου 700 000 ΜΜΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση που χρειάζονται.

Η εν λόγω συμφωνία της ΕΤΕπ ύψους 250 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) θα δώσει τη δυνατότητα στην Santander να δανείσει 500 εκατ. ευρώ σε μικρές ισπανικές εταιρείες.

Αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά μέσα που εγγυάται η ΕΕ συμβάλλουν στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων για τους επιχειρηματίες μας και τα σχέδιά τους, αυξάνοντας τα ποσοστά απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.»

Οι εν λόγω συμφωνίες δανειοδότησης έπονται της επιβεβαίωσης ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του Σχεδίου Γιούνκερ έχει κινητοποιήσει 335 δισ. ευρώ για πρόσθετες επενδύσεις σε ολόκληρη την ΕΕ από τον Ιούλιο του 2015, υπερβαίνοντας τον αρχικό επενδυτικό στόχο ύψους 315 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Οχι , μη , οχι τετοια .......!!!!

τον χανουμε τον κουλη .....!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

politexneio-3

Δύο άτομα συνδέονται με τον «Ρουβίκωνα» ενώ αρκετά άλλα είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια και αντιεξουσιαστικές «παρεμβάσεις» - Δίωξη για κακούργημα σε βάρος έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου

platforma_arthro

Οι απειλές από την Τουρκία και το ψευδοκράτος για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αποδεικνύουν την αδυναμία τους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο protothema.gr - Η σύγχυση και οι διπλωματικές αποτυχίες πίσω από τις σπασμωδικές κινήσεις της Άγκυρας - Ένταση και στο έδαφος

grevena

Για λόγους ασφαλείας από το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και επειδή κατά πληροφορίες αρκετά από τα σχολεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, πολλά σχολεία θα παραμείνουν για σήμερα Δευτέρα κλειστά