Βίντεο - ντοκουμέντο: Οι βατραχάνθρωποι σώζουν θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι

dytes_arthroo

Κλιμάκιο 40 βατραχανθρώπων μετέβησαν χθές αργά το βράδυ στο Κοκκινο Λιμανάκι και το Μάτι

Βίντεο - ντοκουμέντο που αποτυπώνει καρέ- καρέ τη δραματική διάσωση 360 ατόμων που εγκλωβίστηκαν στις παραλίες Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι απο βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού (Μ.Υ.Α / Λ.Σ) παρουσιαζει το protothema.gr.

Κλιμάκιο 40 βατραχανθρώπων μετέβησαν χθές αργά το βράδυ στο Κοκκινο Λιμανάκι και το Μάτι όπου οικογένειες με μικρά παιδιά έτρεξαν στην παραλια για να γλιτώσουν απο την πύρινη λαίλαπα και πραγματοποίησαν επιχειρηση για τη διάσωση των ανθρώπων και την εκκένωση του σημείου.

Συνολικά μετεφέρθησαν 360 άτομα ενώ οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχανθρωποι της Μ.Υ.Α μέχρι σήμερα πραγματοποιούν έρευνες προκειμενου να εντοπίσουν αγνοούμενους.


ΣΧΟΛΙΑ (1)

cl

Δεν είναι τυχαίο ότι το Λιμενικό είναι από τα λίγα "μαγαζιά" που λειτουργούν και παράγουν έργο. Φαίνεται ότι το μοντέλο της εισαγωγής (πτυχιούχοι από διάφορες σχολές και όχι στρατιωτικές) δίνει λιγότερο "καραβανάδικη" νοοτροπία με μορφωμένους και κατά κανόνα πιό ανοικτόμυαλους ανθρώπους. Προφανώς γενικεύουμε τώρα, φυσικά υπάρχουν καλοί και κακοί λιμενικοί όπως και σε κάθε άλλη υπηρεσία, όμως ο συνδυασμός "πολιτικής" εκπαίδευση και "στρατιωτικής" λειτουργίας φαίνεται ότι δίνει καλά αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

103545

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι «οι Μονάδες αποϊδρυματοποίησης - αποασυλοποίησης των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από face control τους ασθενείς. Όποιος δεν τους κάνει, με τη διαδικασία των εισαγγελικών εντολών, τον ξεφορτώνονται στο Δρομοκαϊτειο»

20595882

Η πρώτη πανσέληνος του έτους συνδυάστηκε με μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ ταυτόχρονα το φεγγάρι βρισκόταν στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο περίγειο) και έτσι φαινόταν πιο μεγάλο και φωτεινό, αλλά και πιο σκουροκόκκινο λόγω της έκλειψης