Αναζητούνται 11 νέοι από την Ελλάδα για συμμετοχή σε “Survivor” ταξίδι γνώσης από την Ιαπωνία έως την Αυστραλία

ship

Πρόγραμμα για 242 νέους της Ιαπωνικής Κυβέρνησης «Ship for World Youth» για την επέτειο των 120 χρόνων Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας

Νέοι από την Ιαπωνία και από άλλες 11 χώρες του κόσμου θα συμμετάσχουν σε ένα Survivor γνώσης και θα επιβιβαστούν σε πλοίο που θα ταξιδεύσει από την Ιαπωνία, στη Δημοκρατία του Παλάου, την Αυστραλία και τα νησιά του Σολομώντος από τις 15 Ιανουαρίου του 2019 έως και τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ιαπωνικής Κυβέρνησης «Ship for World Youth» 2019 που αποτελεί εναρκτήρια δράση του εορτασμού της 120ης Επετείου των Ελληνο-Ιαπωνικών Σχέσεων Φιλίας το 2019.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης αναζητά 11 νέους και νέες για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πρόγραμμα της Ιαπωνικής Κυβέρνησης Ship for World Youth.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 242 νέους και νέες από την Ιαπωνία και από άλλες 11 χώρες του κόσμου. Οι δράσεις του υλοποιούνται τόσο στη στεριά όσο και στο πλοίο που ταξιδεύει από την Ιαπωνία, στη Δημοκρατία του Παλάου, την Αυστραλία και τα νησιά του Σολομώντος. Οι νέοι που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιαπωνικό πολιτισμό καιτα επιτεύγματα της Ιαπωνίας στον τομέα της τεχνολογίας, να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις ηγετικές,242 νέους και νέες από την Ιαπωνία και από άλλες 11 χώρες του κόσμου. Οι δράσεις του υλοποιούνται τόσο στη στεριά όσο και στο πλοίο που ταξιδεύει από την Ιαπωνία, στη Δημοκρατία του Παλάου, την Αυστραλία και τα νησιά του Σολομώντος. διοικητικές, συνεργατικές και διαπραγματευτικές τους ικανότητες μέσα από τις δράσεις του προγράμματος, τις συζητήσεις, τις ομάδες εργασίας, τις πολιτιστικές εκδηλώσειςστις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν και να οργανώσουν. Τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής, η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται από την Ιαπωνική Κυβέρνηση.Η ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τον αρχηγό και 11 μέλη, θα ξεκινήσει το μοναδικό σε εμπειρία και γνώση ταξίδι της στις 15 Ιανουαρίου 2019 και θα επιστρέψει την 1ηΜαρτίου 2019.

Η γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι 18-30 ετών (Ημ.Γεν. από 02.04.1987 έως και 01.04.2000). Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στη διεύθυνσηhttp ://forms.minedu.gov.gr/ShipWorldYouth από 09.07.2018 έως 31.07.2018, 24:00 ώραΕλλάδας)

. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την Ιαπωνική Πρεσβεία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης και τον Ελληνικό Σύλλογο Συμμετεχόντων στο"Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου" (SWYAA Greece).Τον Αύγουστο, σύμφωνα με την πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής, οι υποψήφιοι που θαενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ή γραπτού τηλεφωνικού μηνύματος, θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα καθώς και δοκίμιο (θέμα-έκταση κειμένου θα ανακοινωθούν προσεχώς) στην αγγλική γλώσσα. Μετά την εξέταση των βιογραφικών, θα ακολουθήσει ηεπιλογή 30 υποψηφίων που θα κληθούν σε συνέντευξη. Μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων θα γίνει η τελική επιλογή των μελών της Ελληνικής Αποστολής. Το πρόγραμμα υλοποιείται ως εναρκτήρια δράση του εορτασμού της 120ης Επετείου τωνΕλληνο-Ιαπωνικών Σχέσεων Φιλίας το 2019. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από:Πρεσβεία της Ιαπωνίας, Μορφωτικό Τμήματηλ.: 210 67099001, e-mail: ekaterini . tsagaraki @ at . mofa . go . jp Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης, Διεύθυνση Νέας Γενιάς, ΤμήμαΥλοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων, Συνεργασιών και Εκπροσώπησης για τη Νεολαία τηλ.: 210 344 3840/2898 e-mail: nkaraiskos@minedu.gov.gr, vbernikou@minedu.gov.grSWYAA Greece, e-mail: info@swygreece.gr, website http://www.swygreece.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης