Ασκητής για τη «βόμβα» του δημογραφικού: Αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες στην Ελλάδα ο πληθυσμός θα ήταν ήδη 8 εκατ.

metanatew-paidia-new

Δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6: Υπάρχει και πρόβλημα υπογονιμότητας καθώς, όπως είπε, 500.000 ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδιά

Ως το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας χαρακτήρισε την υπογεννητικότητα ο νευρολόγος – ψυχίατρος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής.

«Το έχουμε υποτιμήσει το πρόβλημα» είπε ο κ. Ασκητής μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως εξήγησε για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της υπογεννητικότητας θα έπρεπε ο μέσος όρος γεννήσεων να είναι της τάξης των 2,3 παιδιών. «Σε διαφορετική περίπτωση θα φτάσουμε τα 7 εκατ. πληθυσμού στην Ελλάδα την προσεχή 30ετια».

Κατά τον κ. Ασκητή στην Ελλάδα υπάρχει και πρόβλημα υπογονιμότητας καθώς, όπως είπε, 500.000 ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. «Κατά 20% φταίνε οι άνδρες, κατά 20% οι γυναίκες και κατά 40% ο ψυχολογικός παράγοντας για ζευγάρια που έχουν μειώσει πολύ την σεξουαλική ζωή» εξήγησε ο ειδικός.

«Οι νέοι άνθρωποι δεν βλέπουν την ανάγκη να αφήσουν πίσω τους ένα παιδί γιατί η οικονομική κρίση το έχει επιδεινώσει πολύ αυτό επειδή οι άνθρωποι ζορίζονται οικονομικά. Γιατί θυμάστε ότι τη δεκαετία του '70 οι οικογένειες έκαναν 3 και 4 παιδιά» πρόσθεσε ο κ. Ασκητής.

Κατά τη δική του εκτίμηση αν δεν υπήρχαν και οι μετανάστες «θα ήμασταν ήδη κάτω από τα 8 εκατομμύρια».

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πούμε στα παιδιά εύκολα ότι θα μεγαλώσετε και θα κάνετε οικογένεια αν σκεφτούμε ότι οι νέοι μεγαλώνουν με ένα λαπτοπ στο χέρι και τα κορίτσια βλέπουν την καριέρα που της προσφέρουν ανάπτυξη» παρατήρησε ο Θάνος Ασκητής προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η πολιτεία δεν το αντιμετώπισε σοβαρά».

«Αν θέλουμε να κάνουμε παιδιά πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε στο βαθμό της οικογένειας από τους γονείς που πολλές φορές είναι κακό παράδειγμα π.χ. με διαζύγια» κατέληξε ο ειδικός νευρολόγος-ψυχολόγος.

ΣΧΟΛΙΑ (80)

Φωτεινή

Επειδή ο κ. Ασκητής λέει ότι ένας από τους λόγους της υπογεννητικότητας είναι ότι οι γυναίκες κάνουν καριέρα, έχω να πω ότι η δική μου μητέρα έκανε καριέρα και μεγάλωσε δύο παιδιά για έναν απλούστατο λόγο: δεν μας μεγάλωσε μόνη της, αλλά μαζί με τον πατέρα μου. Στο σπίτι μας οι δουλειές ήταν μοιρασμένες: η μάνα μου μαγειρευε και ο πατέρας μου έπλενε τα πιάτα, η μάνα μου έβαζε πλυντήριο και ο πατέρας μου άπλωνε τα ρούχα κτλ. Εφόσον λοιπόν σήμερα πια οι γυναίκες δουλεύουν, θα πρέπει και οι άντρες να κάνουν δουλειές στο σπίτι και να ασχολούνται με τα παιδιά.

Κοίτα τον χαρά...

Μεγάλες ...χαρούλες ο Ασκητής με τους λαθρομετανάστες. Υπάρχει καμμιά εξήγηση; Βολεύεται σε τίποτα;....

ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ

ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΛΥΣΗ;;;;; ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΒΡΕΦΩΝ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΒΑΦΤΙΣΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

Είσαι επικίνδυνος

Με τέτοιες ενέργειες απλώς θα αυξήσεις τις παράνομες αμβλώσεις. Γιατί να μην το πας και ένα βήμα παραπάνω και να κάνεις όπως ο Τσαουσέσκου, που απαγόρευσε όχι μόνο τις αμβλώσεις αλλά και την αντισύλληψη, για να φτιάξει μια "Μεγάλη Ρουμανία"; Το αποτέλεσμα φάνηκε αφού τον τουφέκισαν, με χιλιάδες εγκαταλλελειμένα ορφανά.

ΟΚ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΑΣΟΚΕ !

ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΑΙΝΤΑΝΕ , ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ! ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΤΙΤΙΚΑ 8 Ή 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ , ΠΑΡΑ 15 ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΟΙ !!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΕΞΟΛΟΓΟ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΑΜΑΜΗΤΟΣ !!!!

Σαχλαμάρες!

Προτιμώ 1000 φορές να είμαστε μια χώρα 5 εκατομμυρίων ΕΛΛΗΝΩΝ παρά μια χώρα πολτός! Και οι Σκανδιναβικές χώρες της ίδιας τάξης μεγέθους πληθυσμό έχουν και είναι από τις καλύτερες οικονομίες στον κόσμο.

Πολίτης

Θα έχεις 7 εκετομμύρια πληθυσμό ΕΛΛΗΝΩΝ όπως λες αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι γέροι (με ότι αυτό συνεπάγετια για το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό) κλπ! Ο άνθρωπος μια χαρά τα λέει!!! Λέει να αρχίσουν τα νέεα παιδιά να αντιμετωπίζουν διαφορετικά το ζήτημα οικογένεια παιδιά κλπ.

Πολίτης

Θα έχεις 7 εκετομμύρια πληθυσμό ΕΛΛΗΝΩΝ όπως λες αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι γέροι (με ότι αυτό συνεπάγετια για το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό) κλπ! Ο άνθρωπος μια χαρά τα λέει!!! Λέει να αρχίσουν τα νέεα παιδιά να αντιμετωπίζουν διαφορετικά το ζήτημα οικογένεια παιδιά κλπ.

Περσεύς

Δεν μας ενδιαφέρει πόσο θα είναι ο πληθυσμός της Ελλάδος ας μείνουμε και 5 εκατομμύρια, μας ενδιαφέρει να είμαστε μόνο Έλληνες με τα έθιμα μας και με την κουλτούρα μας. Η Δανία και η Νορβηγία που είναι 5 εκατομμύρια έχουν πρόβλημα;

Πολίτης

Θα έχεις 7 εκετομμύρια πληθυσμό ΕΛΛΗΝΩΝ όπως λες αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι γέροι (με ότι αυτό συνεπάγετια για το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό) κλπ! Ο άνθρωπος μια χαρά τα λέει!!! Λέει να αρχίσουν τα νέεα παιδιά να αντιμετωπίζουν διαφορετικά το ζήτημα οικογένεια παιδιά κλπ.

Τσικις

Όταν καταστρέφουν την χώρα τους πανε σε αλλη χώρα για να την κανουν οπως αυτην που κατέστρεψαν τι αποτέλεσμα περιμένεις..... Μόνο καταστροφή

εγώ

Αν δεν αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων άμεσα, αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον. Ο κρατισμός της Μεταπολίτευσης με την κυρίαρχη ιδεολογία της αριστερομ.λακίας αφού φτώχυνε τη χώρα , τώρα θα την εξαφανίσει και υπάρξιακά.

Απορία

Αν αρθεί η μονιμότητα των ΔΥ θα σου σηκώνεται πιο πολύ;

Δημήτρης

Οχι, αλλα η οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα με ενα δημόσιο περιορισμένο που να μην δρα ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη μια ελευθερης οικονομίας και έτσι - σε μια πιο ευέλικτη και ευημερούσα οικονομία - τα ζευγάρια δεν θα το σκέπτονται αν θέλουν να κάνουν ενα παιδί, πόσο μάλλον δυο και τρία για να συντηρείται και να αυξάνει ο πληθυσμός της χώρας ΓΚΕ ΓΚΕ, κρατικιστή μου που ατομα με νοοοτροπία σαν τη δική σου διέλυσαν τη χώρα;;;

Ωμή αλήθεια από εργαζόμενο στον ΙΤ

Οι μισθοί των ΔΥ μειώθηκαν από το 2010 και μετά όμως οι μισθοί μας στην καλύτερη έμειναν ίδιοι και οι φόροι μας αυξήθηκαν.

Μοχαμεντ

Εμεις οι μουσουλμανοι δεν ειμαστε ουτε φλωροι, ουτε γκεη. Δεν εχουμε προβλημα στυσης και κανουμε πολλα παιδια για να σωσουμε τη πατριδα. Καιρος να ακουστει και κατι θετικο για εμας.

Ερκέκης

Και όταν απαυτώνετε γιουσουφάκια με το "μπάτσα μπάζι" ή "φοράτε τις παντόφλες" εκ περιτροπής, αυτό πως το λέτε;

ΝΜ

Κι η προπαγάνδα συνεχίζεται...Λαθρομετανάστες πάρα πολλοί από αυτούς,που δε μπορούμε να τους αφομοιώσουμε γιατί ΔΕΝ ταιριάζουμε σε τιποτα.. Σήμερα το πρωι στο Κουτσόχερο Λαρίσης ΠΑΛΙ κλείσανε το δρόμο οι "πρόσφυγες" εγκλωβίζοντας πολλούς Τρικαλινούς και Λαρισαίους που δεν άφησαν να πάνε στις δουλειές τους. Πολλοί είναι άρρωστοι με κανονισμένα ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Δεν πήγαν στο γιατρό γιατι έτσι θέλησαν οι "πρόσφυγες" οι οποίοι πετάνε συνέχεια πέτρες στα αυτοκίνητα των εγκλωβισμένων οδηγων...Αστυνομία πουθενά. Διαμαρτυρονται για καποιο νεαρο που εξαφανιστηκε απο τις προσφυγικες κατοικιες. Ακουγονται διαφορα για ξυλοδαρμο Χριαστιανων προσφυγων απο τους μουσουλμανους προσφυγες..Παρακαλω Πρωτο Θεμα καντε ενα σχετικο ρεπορταζ...Σε όλους αυτούς δηλ. κ. Ασκητή χρωστάμε και χάρη??? Εγώ γνωρίζω πολλά ζευγάρια με πολλά παιδιά..Μην ανησυχείτε δε θα σβήσουμε από το χάρτη.. Έλεος με την προπαγάνδα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mesara

Κορυφώνεται η αγωνία - Το σκοτάδι δυσχεραίνει τις τις έρευνες των σωστικών συνεργείων - Στις 3 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου στην παραλία Τυμπακίου

4
4719020

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία που δέχθηκε την επίθεση του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζει διαστρέβλωση της πραγματικότητας τους ισχυρισμούς της αναρχικής οργάνωσης με τους οποίους δικαιολογεί την επίθεση

7