Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου: O δήμαρχος στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα του Ιδρύματος

Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου: O δήμαρχος στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα του Ιδρύματος

Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής μετά τη δικαίωση και από το ΣτΕ

tinoy

Επίθεση κατά του Δημάρχου Τήνου Γιάννη Σιώτο τον οποίο κατηγορεί ως όψιμο σωτήρα, εξαπέλυσε το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) μέσω ανακοίνωσης που υπογράφει ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιωάννης Πολατσίδης.
Θυμίζουμε, ότι όπως αποκάλυψε χθες το protothema, το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να συνεχίσει η σημερινή Διοίκηση να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής. Ήταν η πρώτη νίκη του Ιερού Ιδρύματος κατά της τροπολογίας που έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ με συνοδοιπόρο τους τον βουλευτή Ποταμιού κ. Σπ. Δανέλλη, η οποία προέβλεπε την πρόωρη λήξη της θητείας της επιτροπής στις 30 Ιουνίου, αφήνοντας το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. «ακέφαλο» για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου του Ιερού Ιδρύματος, ο Δήμαρχος Τήνου φαίνεται ότι επιχείρησε να εισπράξει μερίδιο από τη νίκη, αν και ο ίδιος είχε πάρει αντίθετη θέση. Όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε το ατομικό δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία, με το οποίο συνδέεται άρρηκτα ο θρησκευτικός χαρακτήρας του Ιδρύματος και που καταστρατηγούνταν από την επίμαχη τροπολογία, αλλά είχε ζητήσει από το ΣτΕ “να απορριφθεί η υπό κρίση αίτηση καθώς και το αίτημα των αντιδίκων για την έκδοση προσωρινής διαταγής”, όπως σημειώνει ο κ.Πολατσίδης, αποκαλύπτοντας την έγγραφη παρέμβαση του Δημάρχου Τήνου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

«Είναι απόλυτα κατανοητό και αναμενόμενο ότι ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί να παραστήσει τον σωτήρα για να καλύψει την άνευ προηγουμένου αταξία, που η πρόχειρη τροπολογία του προκάλεσε στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Δεν αναμέναμε ωστόσο να ακουσθεί και ότι ο κ. Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της πλευράς των προσφευγόντων Προέδρου και Μελών της Επιτροπής, οι οποίοι ζήτησαν να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, την οποία, “νυν οψίμως χαιρετίζει”. Ουδέποτε ο Δήμαρχος λοιπόν παρενέβη υπέρ των απόψεων των προσφευγόντων στο ΣτΕ, αντίθετα χρησιμοποίησε επιχειρήματα περί δήθεν αυτοδίκαιης παράτασης θητείας, επιμένοντας ότι δεν δημιουργεί ακυβερνησία η τροπολογία του», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου.

Φυσικά το ΣτΕ απέρριψε πανηγυρικά αυτές τις θεωρίες και χορήγησε ασφαλιστικά μέτρα. Έπειτα από την απόφαση αυτή, η Διοικούσα Επιτροπή παραμένει στα καθήκοντά της μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης