Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου: O δήμαρχος στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα του Ιδρύματος

tinoy

Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής μετά τη δικαίωση και από το ΣτΕ


Επίθεση κατά του Δημάρχου Τήνου Γιάννη Σιώτο τον οποίο κατηγορεί ως όψιμο σωτήρα, εξαπέλυσε το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) μέσω ανακοίνωσης που υπογράφει ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιωάννης Πολατσίδης.
Θυμίζουμε, ότι όπως αποκάλυψε χθες το protothema, το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να συνεχίσει η σημερινή Διοίκηση να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής. Ήταν η πρώτη νίκη του Ιερού Ιδρύματος κατά της τροπολογίας που έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ με συνοδοιπόρο τους τον βουλευτή Ποταμιού κ. Σπ. Δανέλλη, η οποία προέβλεπε την πρόωρη λήξη της θητείας της επιτροπής στις 30 Ιουνίου, αφήνοντας το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. «ακέφαλο» για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου του Ιερού Ιδρύματος, ο Δήμαρχος Τήνου φαίνεται ότι επιχείρησε να εισπράξει μερίδιο από τη νίκη, αν και ο ίδιος είχε πάρει αντίθετη θέση. Όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε το ατομικό δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία, με το οποίο συνδέεται άρρηκτα ο θρησκευτικός χαρακτήρας του Ιδρύματος και που καταστρατηγούνταν από την επίμαχη τροπολογία, αλλά είχε ζητήσει από το ΣτΕ “να απορριφθεί η υπό κρίση αίτηση καθώς και το αίτημα των αντιδίκων για την έκδοση προσωρινής διαταγής”, όπως σημειώνει ο κ.Πολατσίδης, αποκαλύπτοντας την έγγραφη παρέμβαση του Δημάρχου Τήνου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

«Είναι απόλυτα κατανοητό και αναμενόμενο ότι ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί να παραστήσει τον σωτήρα για να καλύψει την άνευ προηγουμένου αταξία, που η πρόχειρη τροπολογία του προκάλεσε στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Δεν αναμέναμε ωστόσο να ακουσθεί και ότι ο κ. Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της πλευράς των προσφευγόντων Προέδρου και Μελών της Επιτροπής, οι οποίοι ζήτησαν να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, την οποία, “νυν οψίμως χαιρετίζει”. Ουδέποτε ο Δήμαρχος λοιπόν παρενέβη υπέρ των απόψεων των προσφευγόντων στο ΣτΕ, αντίθετα χρησιμοποίησε επιχειρήματα περί δήθεν αυτοδίκαιης παράτασης θητείας, επιμένοντας ότι δεν δημιουργεί ακυβερνησία η τροπολογία του», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου.

Φυσικά το ΣτΕ απέρριψε πανηγυρικά αυτές τις θεωρίες και χορήγησε ασφαλιστικά μέτρα. Έπειτα από την απόφαση αυτή, η Διοικούσα Επιτροπή παραμένει στα καθήκοντά της μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Τραμπακουλαςτων Εξαχρειων και ρεμαλι της Φ. Νεγρη

Γι'αυτό τα σανελ σουργελοκαθάρματα έστειλαν στο Δημαρχείο της Τηνου τους μισθοφορους καθεστωτικούς ψευδομαγκες-κουτσαβακηδες τις Ρουβικουνιστρες με τον φερετζε στην μούρη να κάνουν τζερτζελε

Δε θα επρεπε να εχουν

Αρκετα εβλαψαν

Σ

Ο Δανελλης τελικά τι ζόρι τραβάει με την Παναγία της Τήνου και κατέθεσε την τροπολογία αυτή ; Θα μας το εξηγήσει ο Σταύρος ο μεγάλος πρόεδρος του ποταμιου ?

Αλεξιου

Ο κ. Ιερώνυμος και η διαρκής Ιερά σύνοδος δεν έχουν αποψη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moria

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά» δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος

podil

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στις περιοχές διεξαγωγής του αγώνα και κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων

kostopoul0s-2

Δείτε φωτογραφίες - «Χάρη την πάτησες» έγραψαν οι άγνωστοι συνοδεύοντας τις απειλές του με το όνομα του Ζακ, του νεαρού που έχασε τη ζωή του επιχειρώντας να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο

8