«Επίδομα Μυκόνου» στους δημοσίους υπαλλήλους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

1.200 ευρώ ανά υπάλληλο από τον δήμο σε αστυνομικούς, λιμενικούς, δασκάλους, καθηγητές και γιατρούς που υπηρετούν στο νησί για να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος διαβίωσης

1.200 ευρώ θα πάρει κάθε δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί στη Μύκονο στις αρχές Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν σκηνές με καθηγητές να κοιμούνται σε υπνόσακους στις παραλίες ή σε σκηνές σε κάμπινγκ και πυροσβέστες να ξεκουράζονται στα πατώματα, στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας.


Δεν πρόκειται για καλοκαιρινό μπόνους από κάποιον Ρώσο ή Αραβα μεγιστάνα που απολαμβάνει τις διακοπές του στο Νησί των Ανέμων, αλλά για την παροχή κινήτρου μέσω οικονομικής ενίσχυσης από τον τοπικό δήμο ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών στον κορυφαίο ελληνικό τουριστικό προορισμό.

Η εφαρμογή για πρώτη φορά της σχετικής διάταξης νόμου θα αποτελέσει πιλότο ώστε νησιωτικοί ή ορεινοί δήμοι να μπορούν να συνδράμουν την εισοδηματική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης στους τόπους εργασίας τους με την καταβολή επιδόματος από δικούς τους πόρους.

Η εκτόξευση των τιμών και της ζήτησης καταλυμάτων στη νησιωτική Ελλάδα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και η εντυπωσιακή τουριστική άνοδος στα χειμερινά θέρετρα της χώρας δημιούργησαν απαγορευτικές συνθήκες προσέλκυσης δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια.

Οι υποστελεχωμένες κρατικές δομές στις περιοχές αυτές δεν επιτρέπουν την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες γκριζάροντας την αστραφτερή εικόνα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι στους συγκεκριμένους δήμους βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά σοβαρών προβλημάτων στην καθημερινότητά τους εξαιτίας αυτής της κατάστασης αναφορικά με ζητήματα περίθαλψης, εκπαίδευσης και ασφάλειας με τις τοπικές κοινωνίες να ζητούν λύσεις.

Για τον λόγο αυτό, τον Ιούλιο του 2017 εντάχθηκε σε νόμο του υπουργείου Εσωτερικών ρύθμιση για την «παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών».

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και διαμονή στους υπαλλήλους τους εξειδικεύοντας τις κατηγορίες των δικαιούχων ως εξής: «Τους ιατρούς και νοσηλευτές του κέντρου υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς». Προϋπόθεση για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι η μη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας από τον δικαιούχο, ή τη σύζυγο ή τα παιδιά του στις περιοχές αυτές.

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου αποφάσισε τη διάθεση 350.000 ευρώ στους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών, που δεν έχει κατοικία στο νησί. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, αναφέρει ότι «το ποσό αυτό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους ενώ η ενίσχυση για κάθε υπάλληλο θα ανέλθει σε 1.200 ευρώ. Εχουμε ζητήσει από τις δημόσιες υπηρεσίες, των οποίων οι υπάλληλοι μπορούν να επιδοτηθούν, να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30ή Ιουνίου. Για την καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης, για την οποία δεν υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια, θα πρέπει να προσκομιστεί αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, ώστε να αποδεικνύεται ότι ο υπόχρεος έχει ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ, πιστοποιητικό προϋπηρεσίας στο νησί, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτει κατοικία στη Μύκονο καθώς και αντίγραφο δήλωσης Ε9. Υπολογίζουμε ότι οι δικαιούχοι είναι περίπου 200, από τους οποίους 69 είναι εκπαιδευτικοί».

Οπως σημειώνει ο κ. Κουκάς, «με τα 350.000 ευρώ θα νοικιάσουμε και ένα μικρό ξενοδοχείο στο οποίο θα μπορούν να στεγαστούν έως 25 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τη νέα σχολική χρονιά. Οσοι φιλοξενούνται θα πάρουν το οικονομικό επίδομα μειωμένο κατά 50%. Αυτή την περίοδο φιλοξενούμε σε δημοτικό κοιτώνα 30 άτομα, ενώ επιχειρηματίες του νησιού διαθέτουν δωμάτια, τα οποία στη συνέχεια παραχωρούμε σε δικαιούχους δημοσίους υπαλλήλους δωρεάν. Επίσης, εστιάτορες στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του δήμου παρέχουν σίτιση. Θα επιθυμούσαμε να είχαμε περισσότερους πόρους να διαθέσουμε για τον σκοπό αυτό, αφού το 2017 η επιχορήγηση του Δήμου Μυκόνου από το υπουργείο Εσωτερικών ήταν 1,2 εκατ. ευρώ».Η έλλειψη δωματίων και κατοικιών προς ενοικίαση και τα υπέρογκα ενοίκια των διαθέσιμων καταλυμάτων, κυρίως στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ζωής οδήγησαν πολλούς εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τον διορισμό τους, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικές μονάδες στις Κυκλάδες να παρουσιάζουν πολλά κενά.

Ο Δήμος Θήρας στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς σε συνεννόηση με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είχε αναλάβει τη δωρεάν προσωρινή φιλοξενία ανά δύο όσων εκπαιδευτικών το επιθυμούσαν για το πρώτο δεκαπενθήμερο της παρουσίας τους στο νησί, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν στη συνέχεια κατάλληλα καταλύματα. Τα φθηνά καταλύματα αποτελούν πάγιο αίτημα όλων των ΕΛΜΕ της νησιωτικής Ελλάδας, ώστε να δοθεί κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν στις περιοχές αυτές για διδασκαλία.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση με το άρθρο 349 του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης, που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο, εξαίρεσε από τις κατηγορίες των εργαζομένων σε ΟΤΑ ορεινών ή νησιωτικών περιοχών, στους οποίους παρέχεται δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής, τους μόνιμους καθηγητές όλων των βαθμίδων αλλά και τους δημοτικούς υπαλλήλους.



doc1


Δείτε βίντεο: «Επίδομα Μυκόνου» στους δημοσίους υπαλλήλους

ΣΧΟΛΙΑ (106)

ελεος

ντροπη για τον παραπλανητικο τιτλο. λες και δεν ξερετε οτι το 70% διαβαζει μονο τιτλους και βγαζει συμπερασματα.

Μανώλης Οδηγός

Ο Δήμος δίνει σπίτια ΜΟΝΟ στα δικά της παιδιά της ΝΔ που πηγαίνουν στη Μύκονο. Στους άλλους νίπτει τας χείρας της και παίρνουν τις θέσεις οι κομματικοί. Έχουν βρει ωραίο κόλπο για να κάνουν τα ρουσφέτια τους με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Αντικειμενικά

Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν θίγεται. Με τα 1200 άντε να δώσεις 2 η 3 ενοίκια από αυτά που είναι στα ύψη ή και απλώς ανύπαρκτα. Μπράβο στο Δήμαρχο της Μυκόνου. Να είμαστε αντικειμενικοί.

geo

Τα λεφτα τα δινει ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ απο τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ που πληρώνουν οι δημότες του..!

George

Οπου φυγει φυγει απο το Τσιπρισταν, γιατι δεν υπαρχει σωτηρια….Απο τον δημοσιο κορβανα θα πληρωνετε ΚΑΙ επιδομα μυκονου???? Χαχαχα, φυγετε να σωθειτε (οσοι μεινατε)…..

Λούλης

Ξέρεις τι ωραίο ήλιο και τι ωραία θάλασσα είχε σήμερα; Άσε μας ρε φιλε, που θα βρεις καλυτερα. Πάντως καλά έκανες κι έφυγες. Η Ελλάδα σε απέδειξε ότι δεν σε έχει ανάγκη. Μπορούμε να κάνουμε τα μπάνια μας και χωρίς να σε έχουμε μέσα στα πόδια μας.

φωτης πραμαντα

το ποσο εγγραματος ( οχι μορφωμενος) ειναι καποιος φαινεται απο τις εκφρασεις και τις λεξεις που χρησιμοποιει για να εκφραστει οπως π.χ ηλιθιος. λυπαμαι πραγματικα για το επιπεδο σας αλλα φαινεται οτι ευφραδεια λογου ειναι στο φορτε σας.

1200 εφαπαξ δεν ειναι τιποτα

Εδω στο νησι θα κινητοποιηθουμε ωστε το επιδομα να διδεται μονιμα και σε μηνιαια βαση. Εμεις οι δημοσιοι λειτουργοι των κυκλαδων δεν μενουμε με τη σεζον, αλλα ολοκληρη τη χρονια και τα 1200 βοηθουν για δυο μηνες μονο. Αν δε μπορει ο Δημος, να συμπληρωσει και το κρατος.

Candyman

Χαχαχαχαχαχα.. επιδομα Μυκόνου. Χαχαχαχαχαχα. ΜΠΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.. Πληρώνετε τους Δ.Υ. μαλάκες νεοέλληνες. Χαχαχαχαχαχαχα.. επιδομα μυκόνου λεει.. αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

βασιλης ελληνας ισραηλινος

διαβασε πρωτα το κειμενο μπετοβλακα ελληναρα και μετα γελα χαζε ε χαζε

φωτης πραμαντα

οσοι φωνασκουν για τα λεφτα τους που τα δινει ο δημος Μυκονου στους δημ. υπαλληλους δεν ειναι απο τα δικα τους αλλα απο κονδυλια του δημου. καποιος αλλος αναφερε οτι δεν θα εχεις αστυνομικο να σε προστατεψει οπως γινεται στην υπολοιπη Ελλαδα (ρωτω???) τα παιδια θα μεινουν αμορφωτα ενω η υπολοιπη νεολαια της πατριδας μας ειναι μορφωμενη αλλα κοινωνικα ΑΜΟΡΦΩΤΗ. ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥς ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΑΧΤΕΣ οπως σε ολα τα νησια της χωρας βλεποντας ασθενεις τουριστες χωρις αποδειξεις και ουτε φυσικα βιβλιο ασθενων αφου το αντιτιμο που πληρωνει ο τουριστας το παιρνει απο την ασφαλεια του στην πατριδα του.και τοσα αλλα παραδειγματα. η αληθεια ειναι στη ζωη ο μεσος ορος

Πέτρος Αμστερνταμ

Τα κονδύλια από που τα βρίσκει ο Δήμος;Αλλά τέτοιοι που είσαστε τέτοια σας αξίζουν.Κρατικοδιαιτοι Γραικυλοι.

Candyman

Έτσι πες του τα του ηλίθιου. Λες και ο Δήμος ΔΕΝ ειναι κρατική οντότητα, είναι κάτι άλλο. Λες και δεν τροφοδοτείτε απο φορολογία (Δημοτικά τέλη .. you know?). Τι να πεις ρε φιλε για την ηλιθιότητα του μέσου φραπεδοτσιφτετέλληνα; Είναι γνωστό οτι όταν ο Θεός έφτιαχνε τον κόσμο, του περίσσεψε ένας κουβάς μ@λακία και καθώς δεν ήξερε τι να τον κάνει, τον αμόλησε όλον πάνω στην Ελλάδα. Μόνο που ο κουβάς αρχικά προοριζόταν για την... Αυστραλία!

φωτης πραμαντα

σου επιστρεφω το χαρακτηρισμο . εγω μπετοβλακα ζω χρονια στο εξωτερικο και γελαω με τι μιζερια σας . αντε πηγαινε τωρα να ζητησεις απο τη μανα σου κανενα δεκαρικο για φραπε και τσιγαρο στην καλυτερη στριφτο. το σχολιο μου αφορα φυσικα και το αλλο τρολακι τον Αμστερνταμ.

Candyman

Πολύ ασχολήθηκα με σένα αγράμματο χάπατο. Εγώ ηλίθιε δουλεύω σε 2 εργασίες, τα δηλώνω όλα, και με έχει σκίσει το κράτος στους φόρους. Εσύ που την κοπάνησες δεν σε παίρνει να μου το παίζεις πατριώτης, ούτε θα μου κάνεις μαθήματα. Κατάλαβες απόβλητο της κοινωνίας;

Νικος

Μια διαφορετικη ιδεα ισως?Σε χωραφι του δημου κατασκευαζουμε 100 διαμερισματα των 60τ.μ. εκαστο,με κοστος κατασκευης 600€/τ.μ.,συνολο 3,6 εκατ €.Τα μισθωνουμε στην εξευτελιστικη τιμη των 200€/μηνα,οποτε καθαριζουμε 240000 το χρονο.Σε 15 χρονια εχουμε κανει αποσβεση του εργου και,το σημαντικοτερο,οι υπαλληλοι ειναι βολεμενοι σε σπιτια των 200 ευρω.Ισως να ειναι βλακεια,ειναι ομως μια ιδεα...

φωτης πραμαντα

Φιλε Νικο καλη ιδεα αλλα οχι για τη Μυκονο. πρωτον δεν υπαρχει φθηνο χωραφι ειτε του δημου ειτε να αγορασθει για να κτισεις 6000μ2.αυτα που υπαρχουν ειναι στα βορειοανατολικα του νησιου εντελως απομονωμενα και μακρια . δευτερον δεν χτιζεις με 600 ευρω το τετραγωνικο αλλα με 1200 . μην ξεχνας εισαι Μυκονο οπου ειναι ολα πιο ακριβα. τα λεφτα φανταζομαι δεν υπαρχουν αρα παιρνει δανειο ο δημος πανω απο 7 εκατομυρια .για διαρκεια 20 χρονια με μινιμουμ μηνιαια δοση 30000. αρα δεν βγαινουν να εξοφλησουν ουτε σε 100 χρονια

Katerina

Βλακεία; έτσι θα έκανε κάθε σοβαρός δήμαρχος στο εξωτερικό! μέχρι και κονδύλια απο ΕΕ μπορουν να πάρουν για αυτό το σκοπό ή δάνεια με καλούς όρους. Αλλά στη χώρα της αρπα κώλας...

χεχεχεχε

φιλε μιλαμε για ενα μικρο νησι οχι για το λεκανοπεδιο αττικης....επισης τι οικοδομικο συντελεστη μπορει να εχει για να σηκωσει οροφους???

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

episodia-neo

Με εκτενή δημοσιεύματα για την οργή των Ελλήνων πολιτών κατά της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών και τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο σχολιάζει και σήμερα ο διεθνής Τύπος το κυριακάτικο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

1
885656

Δεν είναι «αχάριστοι» οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αλλά συνέδραμαν στο μέγιστο βαθμό ψυχικά και υλικά στην περιπέτεια υγείας του πατέρα τους

3
elas-epeisodia-syntagma-enteka

Μικρά παιδιά υπέφεραν από τα χημικά - Γυναίκες και άντρες έτρεχαν να γλιτώσουν κι έψαχναν καταφύγιο - Αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τη στάση της αστυνομίας που έπνιξε στα χημικά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο - Άλλοθι οι ακραίοι κουκουλοφόροι για να εξελιχθεί η προβοκάτσια

64
103545

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι «οι Μονάδες αποϊδρυματοποίησης - αποασυλοποίησης των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από face control τους ασθενείς. Όποιος δεν τους κάνει, με τη διαδικασία των εισαγγελικών εντολών, τον ξεφορτώνονται στο Δρομοκαϊτειο»