Με απειλές ξεκίνησε την απεργία πείνας για νέα άδεια ο Κουφοντίνας

dimitris-koufontinas-bgainei

Επιτίθεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την κυβέρνηση και την οικογένεια Μητσοτάκη

Νέα άδεια από τις φυλακές – την τρίτη κατά σειρά - διεκδικεί ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας. Αυτή τη φορά όμως, καταγγέλλει «παρέμβαση» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο θέμα της άδειας του με στόχο – όπως υποστηρίζει - να εκφοβιστεί ο εισαγγελέας που θα κρίνει το σχετικό αίτημά του. Για το λόγο αυτό, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, χθες, με κείμενό του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου, ξεκίνησε απεργία πείνας.

Στο κείμενό του ο «Λουκάς» της «17Ν» υπογραμμίζει τα δύο αιτήματά του, για τα οποία ξεκινά απεργία πείνας, την τακτική άδεια και την κατάργηση, όπως λέει, του εισαγγελικού βέτο. Στρέφει δε τα πυρά του κατά της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, «καρφώνει» την κυβέρνηση και φωτογραφίζει την οικογένειά Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως η «παρέμβαση» από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να μην εξεταστεί το αίτημά του για χορήγηση άδειας «έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας». Μάλιστα, αναφέρει πως για «μια ακόμη φορά επανέρχεται η απαίτηση» να υποβάλει «δήλωση μετανοίας», αποκηρύσσοντας την προσωπική του διαδρομή.

Αναλυτικά, το κείμενο του Δημήτρη Κουφοντίνα 

Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Ζίμενς, Οφ-σορ κλπ κλπ).

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής.

Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή.

Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας.

Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δενείναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων.

Για όλα αυτά, σε όλα αυτά, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:

α) Κανονική τακτική άδεια
β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο».


Οι δυο προηγούμενες άδειες


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει, ωστόσο, δυο φορές στο παρελθόν διήμερη άδεια από τις φυλακές, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και από τις πρεσβείες των χωρών πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ της Τουρκίας.

Η πρώτη φορά που ο «Λουκάς» της «17Ν» είχε λάβει άδεια ήταν τον περασμένο Νοέμβριο και η δεύτερη τον περασμένο Ιανουάριο.

Η απόφαση για χορήγηση άδειας τον περασμένο Ιανουάριο στον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε ληφθεί από το συμβούλιο των φυλακών και ήταν ομόφωνη. Η έξοδος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό έγινε υπό όρους. Ο «Λουκάς» της «17Ν» θα έπρεπε να διαμείνει στο σπίτι στο Βαρνάβα, δεν θα έπρεπε να απομακρύνεται από τον δήμο τέως Βαρνάβα και θα έπρεπε να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η πρώτη φορά που ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια «Λουκάς» της «17Ν» βρέθηκε εκτός φυλακών, ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμούσε κάποια πειθαρχική υπόθεση σε βάρος του ή δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα μέσα στη φυλακή. Σύμφωνα πάντα με τον σωφρονιστικό κώδικα για την απόφαση χορήγησης άδειας δεν κρίνονται οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από την ποινική δικαιοσύνη ο κρατούμενος και η βαρύτητά τους, αλλά η συμπεριφορά του μέσα στη φυλακή.

Να σημειωθεί τέλος πως στο πρώτο αίτημά του για χορήγηση άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.

ΣΧΟΛΙΑ (76)

Συριζαίος Γερμανοτσολιάς Στατέσσερας

Νικόλαος Ντερτιλής...Συμφωνεί δεν συμφωνεί κανείς μαζί του,πιστός στις αρχές του δεν καταδέχτηκε να ζητήσει άδεια για να παραστεί στην κηδεία του γιού του γιατί λέει δεν ήθελε να νομιμοποιήσει το καθεστώς. Δημήτρης Κουφοντίνας ή Λουκία...Μυξοκαλαίει και ζητά τις ευεργεσίες ενός συστήματος που για να το ανατρέψει αιματοκύλησε την κοινωνία. Η διαφορά ενός παντελονάτου άνδρα με ενα θρασύδειλο δολοφόνο δήθεν επαναστάτη...

Τίμιος άνθρωπος

Ο ντερτιλης ηταν γνωστή μπαλαρίνα της χουντας. Που τον θυμήθηκες;

Οταν λεει "να απαρνηθει τη διαδρομη" του

εννοει τις εν ψυχρω δολοφονιες με το κρυμμενο 45αρι???

gio

Ο φονιάς που λειτουργούσε ενάντια στους νόμους του <κατεστημένου>, τώρα τους επικαλείται -στα τέσσερα - για να πάρει <νόμιμη> άδεια.

μπραβο κουφοντινα

εισαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, εσυ δεν κοροιδευεις κανεναν με δηθενιες και πολιτικολογιες. Εισαι ενα γνησιος τεμπελης, νωθρος, ψυχακιας, κλεφτης και κυριως ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ των πολιτικων σου αντιπαλων (εκτος κι αν ειχες και τιποτα πορσωπικο μαζι τους). ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, η προσωποποιηση του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ. Μπραβο σου που φτυνεις στα μουτρα την αστικη ευγενια των φλωροδεξιων μπας και καταλαβουν επιτελους τι σημαίνει αριστερος και ξυπνησουν και αποφασισουν καποια στιγμη τον αληθινο τροπο δρασης εναντιον της συμμοριας των κομπλεξικων που λεγεται αριστερα.

Βαλεντίνη

Ψοφο κακό φονιά , παλιάνθρωπε.... Μαυρισες τόσες ψυχές , και αμετανόητος ( αυτό είναι το χειρότερο ) θες καί ντόλτσε βίτα .......ουστ ......

kenix

Ειλικρινά μου φαίνεται γελοίο να διαβάζω το κείμενο όπου αναφέρει τα δικαιώματά του περί άδειας αναψυχής. Εσένα ρε άνθρωπε ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αφαιρείς ζωές; Δεν φτάνει που βγήκες ήδη δυο φορές βολτίτσα ενώ οι άλλοι είναι στο χώμα, μας γράφεις και θρασύτατες επιστολές. Ουστ.

Ψοφα ρε

Ψοφα ρε θρασυτατε αλητη

Δεν σας καταλαβαίνω

εσάς στα ΜΜΕ προβάλετε όλα όσα έχουν σχέση μ' αυτά τ' αποβράσματα, τους δολοφόνους,ενώ υπάρχουν τόσα θέματα που απασχολούν τον κοσμάκη και τα προβλήματά του, αναδείξτε τα έλεοοοοοοοοος!!!!!!!!!!!!

Κωστής

Τελικά οι μόνοι αληθινοί επαναστάτες ήταν οι παλιάς κοπής στρατιωτικοί... Ο Ντετιρλής δεν δέχτηκε χάρη για αποφυλάκιση ούτε καν άδεια εξόδου για τη κηδεία του γιού του αν δεν του ζητούσε συγνώμη και αποκατάσταση το "συστημα" γιατι τον καταδικασαν αδικα (για εκεινον) για ένα φόνο...και ο(η) Κουφο(αλα)ντινας με αίμα από τόσους φόνους κατα ομολογία και "καμάρι του" στα χέρια του θέλει να χαιρει των διατάξεων του συστήματος που κατα φαντασία πολεμούσε... άσχετο απο αυτες τις αρρωστες σκέψεις αριστερων και δεξιων φασιστων ...τωρα με τοσους φονους επρεπε να υπάρχει θανατική ποινή ... και αντι να λεει δοξα ο Θεός θελει και άδειες... κανανικά λευκό κελί και προαυλισμό 1 φορα το μηνα

Fd

Και όμως έχει κοινό. Μια βόλτα από το προφίλ στο fb του γιου του που είναι σαν τα μούτρα του θα σας πείσει. Λιγδιάριδες συριζαίοι που θεωρούν αυτό το απολειφάδι επαναστάτη. Δολοφόνος είναι και τίποτε άλλο βρωμοκομμούνια ούτε για λίπασμα δεν κάνετε.

herschel

η πηγαδα δεν εχει γεμισει ακομα προλαβαινετε να μπειτε κ οι υπολοιποι που ξεχαστηκατε απ εξω

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dikastirio_mitilini

Το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης μετέβαλε το καταχωρισμένο φύλο τρανς γυναίκας και του κύριου ονόματος, αναγνωρισμένης πρόσφυγος – Η αλλαγή θα γίνει στα έγγραφα ΑΔΕΤ της Υπηρεσίας Ασύλου και Διαβατηρίου (Ταξιδιωτικού Εγγράφου) της ΕΛ.ΑΣ. 

2
xor

Η συνάντηση είχε κλειστεί μήνες πριν και οι παλιοί συμμαθητές της Σχολής που βρέθηκαν το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου στην ταβέρνα της Πάρνηθας

arxiepiskopos_kyprou_xrisostomos1

Η Κυπριακή Ιερά Σύνοδος αν και συμφωνεί με το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας ωστόσο δεν καταλήγει σε αναγνώρισή της – Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την γεφύρωση των σχέσεων Φαναρίου – Μόσχας