Λάρισα: Μεγάλη κινητοποίηση για να μην βγει στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία δανειολήπτη

Λάρισα: Μεγάλη κινητοποίηση για να μην βγει στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία δανειολήπτη

Απέναντι στα ΜΑΤ οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το συμβολαιογραφείο που ήταν προγραμματισμένο να «τρέξει» τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης

lar_02
Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε απέναντι στους διαμαρτυρόμενους που ζήτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λάρισα να μην βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγγελματία για χρέος προς τράπεζα, ύψους 42.395 ευρώ.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο που ήταν προγραμματισμένο να «τρέξει» τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζητώντας να μην εκπλειστηριαστεί το σπίτι όπου μένει ο κ. Ηλίας Βαγδούτης με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου, όλο αυτό ξεκίνησε με ένα στεγαστικό δάνειο που πήρε το 2005 το οποίο αποπλήρωνε μέχρι το 2012. Πριν από ένα μήνα έκανε μια αίτηση στον νόμο Κατσέλη αλλά δεν έγινε δεχτή λόγο εμπορικότητας, ωστόσο ο ίδιος απευθύνθηκε στην τράπεζα για να κάνει διακανονισμό.

lar_04
lar_03
ar_01


Κλείσιμο
Η τράπεζα φάνηκε να είναι συνεργάσιμη και του πρότεινε να καταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ σαν προκαταβολή και μετά να υπογράψουν ένα συμβόλαιο των 420 ευρώ μηνιαίος για 34 χρόνια. Παρόλο που ο διακανονισμός ήταν πολύ μεγάλος ήταν έτοιμος να το δεχτεί γιατί είναι η πρώτη κατοικία του. Στην πορεία όμως η τράπεζα άλλαξε στάση και του ζήτησε επιπλέον 4000 ευρώ και μετά από επικοινωνία που είχε ο δικηγόρος του με την τράπεζα ενημερώθηκε πως το ποσό των 420 ευρώ ισχύει μόνο για τα τρία πρώτα χρόνια, στη συνέχεια κάθε τρία χρόνια το ποσό θα αυξάνεται κατά 15%.

Ο ίδιος δηλώνει πως «άμεσα ενδιαφερόμενος αυτή την στιγμή είναι μόνο η τράπεζα».

Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων έλαβε άδεια και ανέβηκε στο συμβολαιογραφείο, ζητώντας από τη συμβολαιογράφο να έρθει σε επαφή με την τράπεζα, ζητώντας τη ματαίωση του πλειστηριασμού.

Διαμαρτυρία για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Λάρισα


Πηγή: onlarissa
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης