Κρατούμενοι μετανάστες έβαλαν τη φωτιά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Κρατούμενοι μετανάστες έβαλαν τη φωτιά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Ο αντιπρόεδρος Τύπου και ΜΜΕ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Κωνσταντίνος Χύτας μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «Απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, αστυνομικούς και κρατουμένους, σε μια απο τις πιο νευραλγικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει επωμιστεί την αδυναμία αντιμετώπισης του σοβαρού και άλυτου προβλήματος του μεταναστευτικού, που κάποιοι διαχειρίζονται με προχειρότητα»

pyrosvestiki
Τέσσερις μετανάστες που κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη φέρονται να είναι αυτοί που αργά το βράδυ της Τρίτης έβαλαν φωτιά σε κελί του 2ου ορόφου σημαίνοντας συναγερμό σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλοδαποί, έβαλαν φωτιά προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης, καθώς στα κρατητήρια του Μεταγωγών στοιβάζονται υπεράριθμοι μετανάστες κάτω απο δύσκολες συνθήκες. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι οι χώροι έχουν μετατραπει σε προαναχωρησιακό κέντρο, χωρίς ωστόσο να πληρούνται οι προυποθέσεις ενώ αν και ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων ορίζεται στα 240 άτομα, έχει αγγίξει μετά και την γιγαντιαία επιχείρηση χθές τα ξημερώματα στην Πάτρα με τους 60 αλλοδαπούς που οδηγήθηκαν εκεί για ταυτοποίηση, τα 300 ατομα.

Ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Κωνσταντίνος Λεφαντζής, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής περιγράφει το συμβάν και την κατάσταση που επικρατει εκεί: «σήμερα έγινε μια εξέγερση κρατουμένων σε προσωρινά κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης με αποτέλεσμα την καταστροφή πτέρυγας του κτιρίου. Το σημαντικό όμως είναι ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα τόσο συναδέλφων, όσο και κρατουμένων. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης, Κωνσταντίνος Λουζιώτης, ηταν απο την πρωτη στιγμή διπλα στους συναδέλφους. Η Ένωση Αθηνών ενημερώθηκε για το συμβάν και ήμασταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συναδέλφους».

Απο την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Τύπου και ΜΜΕ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Κωνσταντίνος Χύτας μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «Απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, αστυνομικούς και κρατουμένους, σε μια απο τις πιο νευραλγικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει επωμιστεί την αδυναμία αντιμετώπισης του σοβαρού και άλυτου προβλήματος του μεταναστευτικού, που κάποιοι διαχειρίζονται με προχειρότητα».

Η πυρκαγιά στο τμήμα αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, κινητοποιώντας την Αστυνομία και τις πυροσβεστικές δυνάμεις.Οι 12 πυροσβέστες με τα τέσσερα οχήματα, που έσπευσαν στο σημείο αντιμετώπισαν πολύ γρήγορα τη φωτιά και αμέσως μετά ξεκίνησαν τον έλεγχο για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Όπως διαπιστώθηκε, η πυρκαγια είχε ξεκινήσει στις 21:00 από ένα κελί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Κλείσιμο
xytas


Ο αντιπρόεδρος Τύπου και ΜΜΕ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Κωνσταντίνος Χύτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης