Το Spetsathlon άνοιξε τη σεζόν στις Σπέτσες

Το Spetsathlon άνοιξε τη σεζόν στις Σπέτσες

Δείτε φωτογραφίες

spetses_arthrooo
Το μεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας, το Spetsathlon, για άλλη μία χρονιά εντυπωσίασε και ενθουσίασε συμμετέχοντες και επισκέπτες, επιφυλάσσοντας μοναδικές στιγμές αθλητικής δράσης! Η 6η διοργάνωση του ξεχωριστού event πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες προσελκύοντας πάνω από 1.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πιστοποιώντας έμπρακτα ότι έχει  καταστεί θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας.Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 11 Μαΐου με τον φιλανθρωπικό αγώνα Twilight #Charity4U Run, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για την ενίσχυση της ΑΜΚΕ «Αθλητισμός για Όλους», που στόχο έχει τη στήριξη πέντε νέων αθλητών στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, όπου μικροί και μεγάλοι έτρεξαν για καλό σκοπό φορώντας  τα φωσφοριζέ βραχιολάκια που προσέφερε και πάλι η Arla Protein μαζί με τα προϊόντα που περίμεναν στη γραμμή τερματισμού.

Το δυναμικό παρών στη γραμμή της εκκίνησης έδωσε ο παραποδηλάτης Νίκος Παπαγγελής (αθλητής  της charity4u), ο οποίος σε αγωνιστικό  επίπεδο όλες τις ημέρες διέγραψε  εξαιρετική πορεία κατακτώντας  την 3η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία στον αγώνα ποδηλασίας των 25k καθώς και το αργυρό μετάλλιο με το Γιάννη Δρυμωνάκο και τη Σόνια Καζόνι, που έτρεχαν για το #Charity4u στη σκυταλοδρομία sprint. Ο ίδιος δήλωσε: «Φέτος είμαι διπλά χαρούμενος, τόσο για τις διακρίσεις που πέτυχα, όσο και για τη συμμετοχή του κόσμου στο Twilight #Charity4U Run! Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους που είναι δίπλα μου, σε αυτή την προσπάθεια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020».
 
Το Σάββατο 12 Μαΐου η παραλία του Αγίου Μάμαντος υποδέχτηκε πάνω από  200 αθλητές για τη διαδρομή των  1.000 μ. όσο και για τη  νέα διαδρομή των  3.000μ. κολύμβησης, με τους Σταμάτη Καστόρη από την ομάδα ARLA Protein και το  Νίκο Σημαντήρα από την ομάδα Interwetten-Swimmingclub να τερματίζουν πρώτοι με χρόνο 00:11:36 και 00:32:43, αντίστοιχα, ενώ στην κατηγορία των γυναικών πρώτες ήταν οι Στέλλα Αλεξανδρίδου και Κατερίνα Πολίτη με χρόνο 12:45 και 43:51, αντίστοιχα. Στην κολύμβηση με wet suit, πρώτοι τερμάτισαν οι Παναγιώτης Δημόπουλος  από την ομάδα Ισμαήλος Α.Ε. και Γιώργη Καραθανάσης από την Ομάδα Interwetten- Swimmingclub) με χρόνο 10:47 και 38:12, αντίστοιχα, ενώ πρώτες κατετάγησαν οι Πηνελόπη Κρέστα και Γεωργία Μαρινοπούλου με χρόνο 15:03 και 39:01.
 Δυναμικό παρών  στον αγώνα έδωσαν, εκτός συναγωνισμού, οι πρωταθλητές κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, Στεφανος Δημητριάδης και Δημήτρης Κουλούρης ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή της χάλκινης παγκόσμιας παραθλήτριας στην κολύμβηση Έφης Γκουλή, που μάλιστα κατέκτησε την 3η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία στη διαδρομής 1.000 μ. καθώς και ο Αντώνης Παππάς από το Σύλλογο Υποστήριξης ΑμΕΑ «Ιωνάς» και το Team Garmin Greece.Τους κολυμβητικούς αγώνες ακολούθησε το Spetses SUP Event by BIC®, μία μοναδική ευκαιρία διασκέδασης για τους συμμετέχοντες.

Στη συνέχεια, διεξήχθη ο Ποδηλατικός Γύρος Σπετσών των 25 χλμ., ανάμεσα στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο των Σπετσών, με τον  Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο  και την Νάντια Συντζανάκη να τερματίζουν πρώτοι με χρόνο 43:23 και 46:55 στις αντίστοιχες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ, μετά το τέλος των αγώνων, όλοι απήλαυσαν τις χειροποίητες πίτες με φύλλα Χρυσής Ζύμης που έφτιαξε ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών με αγάπη και μεράκι.

Κλείσιμο
Το βράδυ του Σαββάτου η Πλατεία Ποσειδωνίου γέμισε από τους ήχους της μοναδικής acoustic συναυλίας του συγκροτήματος INCO, που ενθουσίασε το κοινό των Σπετσών παράλληλα, με το καθιερωμένο Melissa Pasta Party, με τους αθλητές να απολαμβάνουν ένα νόστιμο όσο και απαραίτητο γεύμα ζυμαρικών ενόψει της επόμενης ημέρας, παρακολουθώντας! Παράλληλα, οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τη νέα, πρωτοποριακή μπύρα Amstel Free, η πρώτη μπίρα με 0,0% αλκοόλ για απόλαυση χωρίς όρια!
Η Κυριακή ήταν η μέρα του τριάθλου, με τον Herbal Life ambassador Μάκη Καλαρά να δίνει την εκκίνηση για τις δύο διαδρομές Sprint και Endurance, όπου  ανάμεσα στους συμμετέχοντες αθλητές συγκίνηση χάρισαν στους θεατές, οι συμμετοχές  αθλητών ΑμΕΑ, σε σκυταλοδρομίες 2 ή 3 ατόμων,  όπως ο Γιάννης Γκούντας που κολύμπησε δεμένος μαζί με τον αθλητή  με πρόβλημα όρασης Χρήστο Κορομηλά, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης με την Εφη Γκουλή, ο Αντώνης Παππάς με την Τζέλη Σκαρλάτου καθώς  ο παρατριαθλητής πρωταθλητής Γιάννης Χατζήμπεης.

 Νικητής του Spetses Triathlon Sprint στους άνδρες ήταν για άλλη μια χρονιά ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου από την ομάδα ARLA Protein με συνολικό χρόνο 01:11:25. και στις γυναίκες η Κατερίνα Μαλάμου με χρόνο 01:27:14. Στη σκυταλοδρομία πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα της Interwetten-Swimmingclub (Γιώργου Καραθανάσης-Ιωάννης Μαριόλας-Αναστάσιος Ψαρογιάννης) με χρόνο 01:15:00. Στο Spetses Triathlon Endurance πρώτος στους άνδρες ήταν ο Βασίλης Γιαννόπουλος από την ομάδα ARLA Protein με χρόνο 02:32:05 και στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη  με χρόνο 02:48:38, ενώ στη σκυταλοδρομία πρώτευσε η ομάδα των Νίκου Σημαντήρα-Γιώργου Πεταλά-Μιχάλη Λουκέρη  από την ομάδα Interwetten- Swimmingclub με χρόνο 02:22:14 και η γυναικεία ομάδα των Holmes Place αποτελούμενη από τις Έλλη Φλέγγα-Κωνσταντίνα Χαλάτσα με χρόνο 3.16.50. Η Έλλη Φλεγγα, CEO Holmes Place, αλλά και πρόεδρος της ΑΜΚΕ #Charity4U, δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά, μια πολύ ωραία διοργάνωση, η οποία εκτός από τους σπουδαίες συμμετοχές στο αγωνιστικό κομμάτι, έδωσε την ευκαιρία σε όλους να συνδράμουν τις προσπάθειες της ΑΜΚΕ #Charity4U και τους οποίους , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς!».

 Κατά τη διάρκεια των απονομών, η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: «Το φετινό Spetsathlon ήταν μία τεράστια επιτυχία, με ρεκόρ συμμετοχών, κάτι που μας γεμίζει με χαρά για την συνεχή προσπάθειά μας! Αυτό το τριήμερο ζήσαμε μια πραγματική γιορτή των αθλητικών ιδεωδών και της αξίας της συμμετοχής και αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν! Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς μας και σε όλους τους Σπετσιώτες και ραντεβού 5-7 Οκτωβρίου στο 8ο Spetses mini Marathon!»Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: «Το Spetsathlon έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του νησιού μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Για άλλη μία χρονιά η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρις στις προσπάθειες τόσο των οργανωτών όσο και των εθελοντών. Σας ευχαριστούμε όλους που ήρθατε και σας περιμένουμε τον Οκτώβριο για το Spetses mini Marathon!».

unnamed__23_
unnamed__4__2
DSC_2130








DSC_6470
DSC_5771
DSC_5291






Nikos_Karanikolas-7732
Nikos_Karanikolas-7718
Nikos_Karanikolas-1459









Nikos_Karanikolas-1398
Nikos_Karanikolas-0709
Nikos_Karanikolas-0385







Nikos_Karanikolas-0709
Nikos_Karanikolas-0385
Nikos_Karanikolas-0329
DSC_4529












































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης