Ένοχος ο Μαντέλης για τα 450.000 μάρκα από τα μαύρα ταμεία της Siemens

mantelis

Ο κ. Μαντέλης έλαβε τα χρήματα για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ από τη Siemens - «Εκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά» είπε ο συνήγορος του πρώην υπουργού - Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή 

Την ενοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη για το αδίκημα της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά στο «δώρο» των 450.000 γερμανικών μάρκων που ο 73χρονος πρώην υπουργός έλαβε από την εταιρεία Siemens.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Μαντέλης έλαβε τα χρήματα για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ από τη γερμανική εταιρεία.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τα χρήματα δόθηκαν στον πρώην υπουργό σε δύο δόσεις, η πρώτη το 1998 και η δεύτερη το 2000 από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και κατέληξαν σε λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντέλη. Ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος».

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του πρώην στελέχους της Siemens Ηλία Γεωργίου όπως και του συνεργάτη του πρώην υπουργού Αρ.Μαντά.
Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας. Επίσης, ζήτησαν ο κ. Μαντέλης να υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 4312, καθώς όπως είπαν επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο τα χρήματα.

«Εκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», ανέφερε ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Γιάννης Ηρειώτης. Την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4312 ζήτησαν και οι συνήγοροι των άλλων δυο κατηγορουμένων, σημειώνοντας πως και εκείνοι συνέναισαν στην επιστροφή των χρημάτων.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών, που αρνείται ότι δωροδοκηθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη και πλέον αναμένεται η απόφαση των δικαστών για τις ποινές.

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Χεχεχε

ΠΑΣΟΚ μεγάλη βρώμα η οποία μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ.Αρα σήμερα ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ τους κλεφταραδες που κατέστρεψαν τη χώρα

ΝΝ

Εντάξει οι πολιτικοί μας, που είναι σαν κι αυτόν είναι για φτύσιμο, όπως κι εκείνοι που τους ψηφίζουν. Οι άλλοι, της εταιρίας που λάδωνε, με τα μαύρα ταμεία ντε, που κάνουν κηρύγματα ηθικής σε μας τους ανήθικους τι είναι; Ποιας χώρας είναι; Βγήκε κανένας να μιλήσει ΚΑΙ γι'αυτούς; Αλλά κι εκεί ραγιαδισμός....

@12:53

Σιγά μην πάει φυλακή! Συνταγματοξότες δεν βάζουν φυλακή τοξότη! Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

την αληθεια ρε

για ξέπλυμα δικάστηκε όχι δωροδοκία η χορηγία έγινε μετά τη σύμβαση για την οποία έγινε έρευνα ότι δεν έβλαψε το δημόσιο,δεν τον κάλυψε ούτε αυτόν ούτε αλλο κανείς τους διγραψαν και τους εκρινε η δικαιοσύνη.Επι ΠΑΣΟΚ όλοι δούλευαν είτε μόνιμοι ειτε εποχιακοί σε οτε οσε ΕΛΤΑ ΕΑΣ,πυρκαλ εβο ΕΑΒ ΑΓΕΤ, ολυμπιακή και ήταν όλες κερδοφόρες άλλο που με κακοδιαχείριση τους απαξιωσαν πχ έπαιρνε ο Μητσοτάκης το ερμπας 15 μέρες περιοδεία στις ΗΠΑ ,πήγαινε το τζαμπ Αμερική το μισό άδειο εδώ η λουφτχανσα από τη μέση και μοιάσω το είχε διαμόρφωση καργκο,οι Βρετανοί σύμβουλοι περνούσαν μετά τα ολονυχτία μεθυσια στην παραλιακή και άφηναν στα γραφεία το λογαριασμό,έβλεπα σε αεροδρόμιο να δίνουν καρτες επιβίβασης σε επιβάτες χωρίς εισητηριο,ειτε δούλευαν σε έργα ολη η χώρα απέραντο εργοτάξιο και ολοι κολαγαν τα ενσημα τους μια έπαιρναν τα επιδόματα τους την ανεργία τους τα βιβλιάρια υγείας δωρεάν γιατρούς φάρμακα εξετάσεις,επί ΠΑΣΟΚ η οικοδομή δούλευε φουλ και δεν εύρισκες οικοδόμο μάστορα-εργατη ελεύθερο ήταν όλοι απασχολημένοι.Πει ΠΑΣΟΚ οι αγρότες πήραν τραπεζικά βιβλιάρια ,βιβλιάρια υγείας δωρεάν γιατρούς φάρμακα συντάξεις του ΟΓΑ, επιδοτήσεις από τα μεσογειακά ολοκληρώθηκε προγράμματα του Ανδρέα,που μέχρι τότε το κάθε σπίτι είχε κάνα δυο κατάκοιτους από μέση ηλικία απ' την τυραννία στα χωράφια και κακή διατροφή και για να τους δει τρίτος έπρεπε να πουλήσουν τη γελαδα(την πούλησε η γιαγιά μου όταν έσπασε το πόδι).Επί ΠΑΣΟΚ τα χωριά γεμισαν αγροτικά αυτοκίνητα που μέχρι τότε έβλεπες μόνο γαηδουρακια και τις κοπριες τους στους δρόμους με εκατομμύρια μύγες και κουνούπια γύρω.Επι ΠΑΣΟΚ χώρα και ύπαιθρος γέμισαν πανεπιστημιακά νοσοκομεία και κέντρα υγείας του ΕΣΥ,που μέχρι τότε οι γυναίκες γεννούσαν μέσα στα αυλάκια των χωραφιών σαν τις γίδες.Εκανε μεγάλο λάθος ο Μαντέλης και το πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ τον απομόνωσε δεν τον κάλυψε και δεν τον δικαιολόγησε κανείς αλλα δωροδοκία και βλάβη του δημοσίου συμφέροντος δεν ήταν ,βγήκε πόρισμα για αυτό και η κατηγορία ήταν για μαύρο χρήμα όχι για δωροδοκία η προεκλογική χορηγία που λέει ο ίδιος έγινε μετά τη σύμβαση όχι πριν τη σύμβαση για τη Μάρτιν βέργες κορπορεησον που την αποκάλυψε ο Λαλιώτης βγήκε άρα κανένα πόρισμα και έγινε καμία δική;Ο κ.Αλαφουσος κατι ελεγε σχετικά με την Μάρτιν βέργες κορπορεησον εξοχωριο τροφοδότη λογαριασμό οφ σορ της επαρατης σκτοδεξιάς σας ,ο κ.Αλαφουζος ελεγε για κατι χωρηγιες της οικογένειας του εκατομοιριων (ψιλοπραματα δηλαδή)που (( χαθηκανε)),όστις αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλετω...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΔΙΑ!

ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...

Χρυσαυγίτns

@14:31: Oι Σαμαροβενιζέλοι φταίνε για την Siemens την Novartis και το 2o μνημόνιο! Φυσικά, φταίνε (ΝΔουλα & κλεφτοπασοκ) για την καταστροφή, την λεηλασία και την χρέωση της χώρας με 350.000.000.000 ευρώ. Οι τσιπροκαμμένοι φταίνε για την εξακολούθηση της καταστροφής, της λεηλασίας και την χρέωση άλλων 100.000.000.000 ευρώ της χώρας!

Stam

Νεολληναραδες αυτούς μας βάζετε να μας κυβερνήσουν,αφελεστατα προβατάκια...Φάτε δημοκρατία...Μεγαλύτερο πλυντήριο διαφθοράς από την Βουλή δεν υπάρχει..Φτύνω την δημοκρατία σας...

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει!!!

Δεν με ενδιαφέρει τι κλέψανε και τι φάγανε, εμένα προσωπικά......Εκείνο που είναι σημαντικό για μένα είναι οτι η ζήμενς απ το πενήντα και μετά γέμισε με τα προιόντα της ολή την ελλάδα. Φυσικά με μίζες. ΑΚΥΡΕΣ όλες οι αγοροπωλησίες αφού υπογράφτηκαν με παράνομο τρόπο. Όλα τα λεφτά που πήρε η ζήμενς απ το πενήντα και μετά να τα δώσει πίσω.......Και ο δικηγόρος λέει ένα λαθος 450 χιλιαρικούδια λες και ήτανε καμιά οχτακόσια ευρώ που παίρνουν οι γιατροί για εγχείρηση να μη σέχουν στους διαδρόμους. (κατέβηκε η ταρίφα). Τιμωρήστε τον παραδειγματικά το μαντέλη και βρέστε και τους υπολοίπους, αλλά και η ζήμενς πίσω όλα τα λεφτά. Απόδωση δικαιοσύνης ώς το τέλος.

Γιάννης Γ

Ελληνά μου ή ρομαντικέ μου άνθρωπε σημαιοφόρε της αλλά Πόππωτα θεωριών σου "Ταξης και ηθικής" κούλαρε λίγο. ....... Ολες οι συμβάσεις και ειδικά σε διεθνείς εμπορικές συμφωνίες οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολες τις υπόλοιπες χώρες πέρα απο τα πολιτικά / κρατικά ανταλλάγματα με το "κάτιτις" έως τα "παρα πολλά" κλείνονται αυτές. ...... Γιατί εάν δεν τα ακουμπήσει η μια εταιρεία θα τα ακουμπήσει η ανταγωνίστρια. ........ Και κάποιος υπουργός ή μεγάλος υπηρεσιακός παράγων να το παίξει Τάξις και ηθική και νυν υπερ πάντων η πατρίς και να απαρνηθεί την λεγόμενη "ευχαριστία" στην καλύτερη περίπτωση θα τον εξω πετάξουν απο την θέση που κατέχει. ....... Για αυτό κούλαρε μεγάλε .

ftemp

Και για όποιον δεν κατάλαβε, αυτή είναι η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ στην χώρα. Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν και βασιλεύουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως βεβαίως...

8 ετών με αναστολή

..αντε παλιοπαιδο σπιτι σου τωρα και καλοφαγωτα...

υπαρχουν και αλλοι...

οπως ο παπαντωνιου, ο τσουκατος και αλλοι που ευθυνονται για την καταντια της χωρας μας. Που ειναι ολοι αυτοι ποτε θα κριθουν και που πηγαν τα λεφτα???? Τη διαφθορα ολων αυτων την πληρωνει ο ελληνικος λαος με πλειστηριασμους, με ανεργια, με ανεχεια και φοβο για το αυριο. Διεφθαρμενοι ειναι και αυτοι που πηραν τις μιζες και αυτοι που τις εδωσαν και κανονικα πρεπει να πληρωσουν και οι εταιρειες αποζημιωσεις στη χωρα μας για τον διεφθαρμενο και ανηθικο τροπο που λειτουργουσαν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_5619

«Πιστεύουμε ότι τελικώς το εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας θα αποτελέσει το σημείο, γύρω από το οποίο θα επαναβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί η ενότητα των αδελφών Αγίων Ορθοδόξων του Θεού Εκκλησιών» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης