Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του 52χρονου που πυροβόλησαν ληστές μέσα στο σπίτι του

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του 52χρονου που πυροβόλησαν ληστές μέσα στο σπίτι του

Οκτώ ημέρες στην εντατική ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή όμως οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι - Το χρονικό της υπόθεσης και οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες της μάχης του 52χρονου με τους ληστές στην Κηφισιά

epixeirimatias_main02
Διασωληνωμένος και σε καταστολή συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ο επιχειρηματίας  Αλέξανδρος Σταματιάδης, με τους θεράποντες γιατρούς, ωστόσο, να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του και να χαρακτηρίζουν την κλινική του εικόνα ικανοποιητική.

Έχοντας συμπληρώσει οκτώ ημέρες νοσηλείας ο 52χρονος, έχει διανύσει πια σημαντική «διαδρομή», και ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της, μέσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας που τραυματίστηκε σοβαρά στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας από ληστές στην οικία του στην Κηφισιά, υποβλήθηκε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των τραυμάτων στο ήπαρ, τον δεξιό νεφρό και τον πνεύμονα.

Σύμφωνα με το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν, οι ζωτικές λειτουργίες του ασθενή υποστηρίζονται επαρκώς και η κλινική του κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική.

Το χρονικό της αιματηρής ληστείας

Το συμβάν που βάφτηκε με το αίμα του 52χρονου Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία, διαδραματίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πολυτελή μεζονέτα της οδού Κηφισού στην Κηφισιά. Οι δύο ληστές, παραβίασαν την πόρτα καθώς δεν φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να λειτουργούσε σύστημα συναγερμού. Ο επιχειρηματίας κοιμόταν με τη σύζυγο του στον 1ο όροφο και σε διπλανό δωμάτιο ο γιος του, όταν άκουσε θορύβους και θέλησε να δει τι συμβαίνει. Τότε άνοιξε τα μάτια του και είδε μπροστά του δύο κουκουλοφόρους ληστές οι οποίοι όρμησαν πάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποποιήσουν.

Όταν εκείνος αντιστάθηκε άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με τη «σκύλα». Όμως ο 52χρονος, δεν το έβαζε κάτω, σηκώθηκε στα πόδια του και πάλεψε με τους ληστές οι οποίοι συνέχιζαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο. Επειδή, ο επιχειρηματίας αντιστεκόταν, ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους σήκωσε το πιστόλι και τον πυροβόλησε δύο φορές εξ' επαφής στην πλάτη.

Κλείσιμο
Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες οι οποίοι εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει «απασχολήσει» σε κάποια άλλη υπόθεση ή είναι «καθαρό».

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της μάχης που έδωσε με τους ληστές

Πάλεψε άγριο ξημέρωμα σαν το λιοντάρι με τους δύο ληστές που τον χτύπαγαν ανελέητα στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο που στη γλώσσα των παρανόμων ονομάζεται «σκύλα» για να σώσει την οικογένεια του. Λύγισε και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, μόνο όταν ο κουκουλοφόρος εισβολέας σήκωσε το όπλο, τον σημάδεψε και πυροβόλησε πισώπλατα εξ΄ επαφής για να τον βγάλει από τη μέση. Ο 52χρονος, η σύζυγός του και ο γιος του, έζησαν αυτό που εκατοντάδες πολίτες βιώνουν τον τελευταίο χρόνο με τις άγριες συμμορίες των ενόπλων εισβολέων που μπουκάρουν στα σπίτια και βασανίζουν, δέρνουν, «σιδερώνουν» και πυροβολούν τα θύματα τους για να τα ληστέψουν.

Το συμβάν που βάφτηκε με το αίμα του 52χρονου Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία, διαδραματίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πολυτελή μεζονέτα της οδού Κηφισού στην Κηφισιά. Οι δύο ληστές, παραβίασαν την πόρτα καθώς δεν φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να λειτουργούσε σύστημα συναγερμού. Ο επιχειρηματίας κοιμόταν με τη σύζυγο του στον 1ο όροφο και σε διπλανό δωμάτιο ο γιος του, όταν άκουσε θορύβους και θέλησε να δει τι συμβαίνει. Τότε άνοιξε τα μάτια του και είδε μπροστά του δύο κουκουλοφόρους ληστές οι οποίοι όρμησαν πάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποποιήσουν. Όταν εκείνος αντιστάθηκε άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με τη «σκύλα». Όμως ο 52χρονος, δεν το έβαζε κάτω, σηκώθηκε στα πόδια του και πάλεψε με τους ληστές οι οποίοι συνέχιζαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο. Επειδή, ο επιχειρηματίας αντιστεκόταν, ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους σήκωσε το εννιάρι πιστόλι και τον πυροβόλησε δύο φορές εξ' επαφής στην πλάτη. Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες οι οποίοι εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει «απασχολήσει» σε κάποια άλλη υπόθεση ή είναι «καθαρό».

Το θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, έχει χάσει πολύ αίμα καθώς οι σφαίρες που δέχτηκε έχουν πλήξει ζωτικά όργανα, έχει υποστεί ρήξη ήπατος, τραύμα στο θώρακα φέρει σοβαρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και οι γιατροί του νοσοκομείου Γεννηματάς δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το προφίλ του επιχειρηματία από την Κηφισιά

Ένας από τους γνωστούς επιχειρηματίες της Κηφισιάς στο χώρο της ενέργειας και των κατασκευών και έντονο κοινωνικό προφίλ είναι ο 52χρονος που πυροβόλησαν οι κουκουλοφόροι – εισβολείς στο σπίτι του. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, με καταγωγή από την Άνδρο που γεννήθηκε στη Βιέννη, βίωσε την εγκληματικότητα στην πιο άγρια μορφή της και μάλιστα με αυτόπτη μάρτυρα τη σύζυγό του, η οποία είδε άγριο ξημέρωμα τους εισβολείς να κακοποιούν και στη συνέχεια να πυροβολούν εξ' επαφής τον άνδρα της.

Η σύζυγος του 52χρονου είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο και έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τον Αλέξανδρο Σταματιάδη. Το ζευγάρι έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ενώ όπως αναφέρεται και στο σάιτ της εταιρείας, στο πελατολόγιο της ανήκουν μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, τράπεζες. Κάτοικοι της Κηφισιάς μιλούν για έναν άνθρωπο αγαπητό και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων που ποτέ δεν συνήθιζε να προκαλεί παρά την οικονομική του επιφάνεια. Είναι πρόεδρος της εταιρείας Light Partners.

Ο 52χρονος άνδρας, δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση καθώς οι δύο σφαίρες από το εννιάρι πιστόλι που έστρεψε εναντίον του ο ένας από τους δύο ληστές και τον πυροβόλησε πισώπλατα έχει πλήξει ζωτικά όργανα. ''Προσευχηθείτε για τον άντρα μου, ανάψτε ένα κερί για να γίνει καλά'' είπε η σύζυγος του επιχειρηματία, εμφανώς καταβεβλημένη στο νοσοκομείο ''Γ. Γεννηματας'' όπου νοσηλεύεται το θύμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης