Ληστεία στην Κηφισιά: Αλβανοί σεσημασμένοι οι δράστες - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

stamatiadis

Τρίτο 24ωρο στην εντατική ο Αλέξανδρος Σταματιάδης: Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του - Είχαν κλείσει και το αστυνομικό τμήμα δίπλα από το σπίτι του επιχειρηματία

Με οδηγό την περιγραφή της συζύγου του 53χρονου επιχειρηματια απο την Κηφισιά, αλλά και τα καρέ απο τη ληστρική  επίθεση που σημειώθηκε λιγες ωρες νωριτερα στην κατοικία του τραγουδιστή Λευτερη Πανταζη στη Βουλιαγμένη, οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν να αξιοποιήσουν και την παραμικρη λεπτομέρεια για να φθάσουν στα ιχνη των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Στόχος σε πρώτη φάση είναι να διαπιστώσουν αν είναι οι ίδιοι δράστες και στη συνέχεια αν επιβεβαιωθεί αυτη η εκδοχη, να ψαξουν τα κοινά δρομολόγια που ακολούθησαν για να απομακρυνθουν απο τις δυο οικιες σε βορεια και νοτια προάστια και να εντοπίσουν το στιγμα τους.

Μεχρι στιγμης, απο τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν έχουν λάβει κάποιο θετικό στοιχείο που να ρίχνει φως στις έρευνες, ενω οσα εχουν πει σε πρωτη φαση οι αυτόπτες μάρτυρες δεν δίνουν πολλα για το προφιλ των δραστών.

Εντουτοις οι αστυνομικοί της Ασφαλειας πιστεύουν οτι η επιλογή του σπιτιού του Αλέξανδρου Σταματιάδη ηταν τυχαία και δεν υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση.

Με τα μέχρι στιγμης δεδομένα, φέρεται οι δράστες να είναι αλλοδαποί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, χωρις κάποιο χαρακτηριστικό στο modus operandi τους που επιλεγουν τυχαια τους στόχους τους.

Φορούν γάντια και full face κουκούλες γιατί ειναι κατα πάσα πιθανότητα σεσημασμένοι, ενώ οι αστυνομικοί του Διαρρηκτων που χειριζονται την υπόθεση, δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον τρόπο διαφυγής τους. Πώς δηλαδή έφυγαν απο το σημείο, με τι όχημα και ποιο δρομολόγιο ακολούθησαν για να σβήσουν τα ίχνη τους. Δεν αποκλείεται, λένε, να την εχουν κοπανήσει απο τη χώρα για να λουφάξουν για ενα διάστημα στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό γίνονται διακριτικοί έλεγχοι στα βόρεια σύνορά μας. 

Τρίτο 24ωρο στην εντατική ο Αλέξανδρος Σταματιάδης - Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του 

Τον πρώτο μεγάλο σκόπελο για τη ζωή του φαίνεται ότι προσπερνάει ο επιχειρηματίας κ. Αλέξανδρος Σταματιάδης, που τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας έπειτα από μάχη με δυο πάνοπλους ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά υπέστη σοβαρότατα τραύματα στην θωρακική και κοιλιακή χώρα.

Σήμερα διανύοντας το τρίτο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο 52χρονος -μετά την κυριολεκτικά μάχη των γιατρών να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του- εξακολουθεί να βρίσκεται μεν σε καταστολή, αλλά ανταποκρίνεται στη θεραπεία που δέχεται.

Συμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας παραμένει νοσηλευόμενος σε σταθερή κατάσταση χωρίς να έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές, κρίνεται ιδιαίτερα θετικό. Εντούτοις, οι θεράποντες ιατροί αναμένουν να ολοκληρωθεί το κρίσιμο διάστημα των τεσσάρων 24ωρων που απαιτούνται για να γίνει μια πιο σαφής εκτίμηση για την έκβαση της μεγάλης μάχης που δίνει ο κ. Σταματιάδης.

Η ιστορίας ζωής του επιχειρηματία προκάλεσε συγκίνηση όχι μόνο στους ανθρώπους που τον γνώριζαν αλλά και στον απλό κόσμο. Ενδεικτικό της συμπαράστασης στην οικογένεια και τον βαρύτατα τραυματία είναι το γεγονός ότι στην έκκληση των οικείων του για αίμα, η ανταπόκριση ήταν τέτοια που όχι μόνο καλύφθηκαν οι ανάγκες του 52χρονου (του χορηγήθηκαν συνολικά 30 φιάλες αίματος), αλλά σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος αποθηκεύτηκε στο τμήμα αιμοδοσίας του «Γ. Γεννηματάς» για μελλοντική χρήση από όποιον το έχει ανάγκη.

Είχαν κλείσει και το αστυνομικό τμήμα δίπλα από το σπίτι του επιχειρηματία 

Την ίδια ώρα, στο έλεος των κακοποιών ήταν η γειτονιά του άτυχου επιχειρηματία καθώς από πέρυσι το καλοκαίρι είχε μπει λουκέτο τόσο στον αστυνομικό σταθμό που ήταν σχεδόν δίπλα στο σπίτι του, όσο και στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας που απείχε περίπου δυο χιλιόμετρα.

Τα λουκέτα είχαν μπει στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο Κηφισιάς, κάτι που είχε δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό στους κατοίκους σε ότι αφορά θέματα ασφάλειας. Μάλιστα μετά τη ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία που είχε ως επακόλουθο και τον σοβαρό τραυματισμό του, οι γείτονες μιλώντας στο protothema.gr επισήμαναν την έλλειψη ασφάλειας στη περιοχή λόγω της απόφασης να κλείσουν τα δυο αστυνομικά τμήματα.

« Ενδεχομένως οι κακοποιοί να γνώριζαν εκ των προτέρων ότι είχαν κλείσει και τα δυο τμήματα, οπότε τους ήταν και πιο εύκολο να δράσουν» λένε στο protothema.gr οι γείτονες του επιχειρηματία.

Η κατάργηση - συγχώνευση 258 αστυνομικών σταθμών και τμημάτων ανά την επικράτεια πραγματοποιήθηκε βάση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο οργανόγραμμα προέβλεπε ότι ο αριθμός των αστυνομικών υπηρεσιών από 1.206 που ήταν μέχρι πρότινος θα περιοριζόταν σε 948 με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την κατάργηση υποστελεχωμένων αστυνομικών σταθμών σε όλη τη χώρα.

Για την Αττική προβλεπόταν ότι από 240 θα έμεναν ανοιχτά τα 188 και πως μεταξύ των οποίων θα συγχωνεύονταν τα Αστυνομικά Τμήματα Νέας Ερυθραίας – Κηφισιάς.

Ο Δήμος Κηφισιάς είχε αντιτεθεί στις συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων και με ομόφωνη απόφαση - ψήφισμα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ., το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει τη διατήρηση της προηγούμενης κατάστασης σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών τμημάτων και σταθμών της πόλης, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, την παγίωση των αυξημένων διελεύσεων της ομάδας ΔΙΑΣ, την επέκταση των ευέλικτων πεζών περιπολιών σε Ν. Ερυθραία και Εκάλη και τη μετατροπή της φύλαξης των στόχων σε ταυτόχρονη ευρύτερη επιτήρηση της περιοχής.

Τελικά τόσο οι αστυνομικοί σταθμοί όσο και τα αστυνομικά τμήματα έκλεισαν προσφέροντας ελεύθερο πεδίο στα κακοποιά στοιχεία για να δράσουν ανενόχλητα, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες που με το δίκιο τους ένοιωθαν και νοιώθουν απροστάτευτοι.

Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Ασφάλεια πολιτών και περιουσιών - Συζήτηση και προτάσεις για θέματα Ασφάλειας του Δήμου Κηφισιάς», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, είχε αποκαλύψει τη «λειψανδρία» της ΕΛ.ΑΣ. στον Δήμο Κηφισιάς, καθότι η φύλαξη πλήθους στόχων (υπουργοί, βουλευτές, δικαστές, επιχειρηματίες, κ.α.) επί 24ώρου βάσεως, απασχολεί περισσότερο του 50% των αστυνομικών δυνάμεων!

at_erithraia

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Αθανασιος Διακος

Ο Συριζα και οι αλλοδαποι εγκληματιες πρεπει να τιμωρηθουν

ΣΠΥΡΟΣ

ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΥΝΤΟΜΑ.........ΜΟΟΟΟΟΟΟΟΝΟΟΟ ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΣΥΡΙΖΟΣΚΥΛΟ..........ΞΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Αλβανοι σεσημασμενοι; Πεφτω απο τα συννεφα

Εγω νομιζα οτι ηταν Σαολιν μοναχοι και Εσκιμωοι ψαραδες

Μακις μπαλτατζης

Να επιτραπεί η οπλοκατοχή .Σήκω κ σκότωσε πρώτος ο νόμος του ΙΣΡΑΗΛ

Αγύριγο κεφάλι

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, τα παράπονα σας στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ σας!_________Από τις οποίες τρώτε ξύλο και (να μην πω ότι) είναι ΚΑΙ βε-βαρημένο το ...μέτωπο ΣΑΣ!__________Αυτές ΘΕΛΟΥΝ και ΚΑΛΟΥΝ Αλβανές να τους καθαρίσει το σπίτι σας, γιατί οι ίδιες έχουν ...άλλες "δουλειές"!..____________Λοιπόν!_______Εκεί τα παράπονα!..

οκ

Τι έπαθες και σπαμαρεις τις ίδιες λαλακίες ρε αγυριγε; Μην φοβάσαι και να τους συλλάβουν κατά λάθος τους ταξικούς σου αδερφούς μετά από το συριζα θα τους έχει έξω.

Ο...αγυριγος τσιφτετελληνας!!

Ωχ!!! Ο Γραφικος Ηλιθιος του διαδικτυου ξαναχτυπησε!!! Απομονωστε αυτον τον βλακα με τα εμετικα σχολια του... Αληθεια φιλαρακι, βρηκες καμια δουλεια η κοπροσκυλας ακομα μετα απο χρονια και εκτονωνεσαι στο πληκτρολογιο; Εεεεε;;;

Αγύριγο κεφάλι

ΕΥΓΕ στους Ιατρούς του μεγάλου Κρατικού Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", που έδωσαν και δίνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΧΗ γιά την ζωή του κυριου Σταματιάδη, γιά τον οποίον και πάλι ευχόμεθα ταχείαν και πλήρη ανάρρωσιν!

Αρης δηλωσιας

τα χεις χασει εντελως?διαβαζε πρωτα τα κειμενα...ο Σταματιαδης ειναι το θυμα,αυτος ο φασιστας που αντισταθηκε στους συμμοριτες,κατσαπλιαδες φιλους του παρασκευοπουλου...

Eddie

Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλους δήμους. Έκλεισαν το ΑΤ Φιλοθέης και έχουν αυξηθεί οι ληστείες σε σπίτια, έκλεισαν στους Θρακομακεδόνες, το ίδιο, αλλά έχουν προσλάβει όλους τους συγγενείς και όλα τα κομματόσκυλα, αφού πριν τους ξαμόλυσαν από τις φυλακές. Έχουν διαλύσει το αίσθημα Ασφάλειας των πολιτών με τους ληστές, τους ρουβίκωνες και τους λαθρο και τα ίδια έχουν κάνει στο χώρο της Άμυνας, ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξήσει τους φόρους. Το μαύρο που θα φάνε θα είναι πρωτοφανές

Κυνικός

Θέλουμε ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για τη συμμορία Σύριζα. Τίποτα λιγότερο....

Αγύριγο κεφάλι

To ..."EIΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ", θα το κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυρίαρχος λαός!__________Ο οποίος λαός στις εκλογές θα τον ΞΑΝΑ-Βγάλει!_________Μετά να δεις ...ΠΛΑΚΕΣ που ...θάχουμε ΦΑΣΙΣΤΑ!..

Boris

xaxaxaxaxa ti theleis dikastirio gia thn simoria siriza xaxaxxaxax

Αθανασιος Διακος

ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Η πιο επικινδυνη χουντα στην Ελλαδα ηταν του ΠΑΣΟΚ και τωρα τη συνεχιζει το ΣΥΡΙΖΑ. Λαθρομεταναστες και αλλοδαποι εγκληματιες πλεον ειναι παντου στην Ελλαδα.

Αγύριγο κεφάλι

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, τα παράπονα σας στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ σας!_________Από τις οποίες τρώτε ξύλο και (να μην πω ότι) είναι ΚΑΙ βε-βαρημένο το ...μέτωπο ΣΑΣ!__________Αυτές ΘΕΛΟΥΝ και ΚΑΛΟΥΝ Αλβανές να τους καθαρίσει το σπίτι σας, γιατί οι ίδιες έχουν ...άλλες "δουλειές"!..____________Λοιπόν!_______Εκεί τα παράπονα!..

Φρίντα

Καλά εσυ είσαι μεγάλο βλήμα!!! 🚀

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diodia-kinisi-ena

Με χαμηλές ταχύτητες γινόταν όλο το απόγευμα η κίνηση των οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας - Ανάσχεση και καθυστερήσεις στο ύψος των Μεγάρων - Πάνω από 100.000 αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Αθήνα μέχρι τις 9 το βράδυ

21