Τι λέει ο Κοντονής για την παροχή χάριτος σε έμπορο ναρκωτικών

Τι λέει ο Κοντονής για την παροχή χάριτος σε έμπορο ναρκωτικών

Του απονεμήθηκε χάρη για να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Αμερικής, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

kontonis02
«Τη χάρη με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις την παρέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και την παρέχει μετά από γνωμοδότηση της επιτροπής χαρίτων που μετέχουν δικαστές» ανέφερε ο κ. Σταύρος Κοντονής προκειμένου να αντικρούσει τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε «διαγραφή» ποινών τριών καταδικασθέντων μεταξύ των οποίων και ενός εμπόρου ναρκωτικών.

Ο κ. Κοντονής με παρέμβασή του στην Βουλή αναφέρθηκε μόνο στην περίπτωση του ενός κατάδικου που όπως έγραψε χθες το protothema.gr έχει καταδικαστεί το 2009 σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ' εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση». Παρ΄ όλα αυτά, η χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ του χαρίστηκε, και ήρθησαν οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, προκειμένου να «δύναται να εργασθεί στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής και να λάβει κάρτα διαμονής (visa) σε χώρα της αλλοδαπής».

Ο κ. Κοντονής μίλησε για παραπληροφόρηση και υποστήριξε πως η υπόθεση αφορά άτομο που συνελήφθη στην ηλικία των 22 ετών αλλά εξέτισε την ποινή του. «Στις φυλακές κατόρθωσε να τελειώσει το τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας με «άριστα». Κατόπιν έδωσε κατατακτήριες και πέρασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αποφοίτησε με άριστα 9,38. Παράλληλα έγινε δεκτός στο Cambridge για διδακτορικό. Είναι η επιτομή που δείχνει ότι το σωφρονιστικό σύστημα, παρά τις ελλείψεις, κάτι παράγει. Ο ίδιος λοιπόν έκανε και τα χαρτιά του για πανεπιστήμια της Αμερικής αλλά λόγω της χρηματικής ποινής που εκκρεμούσε δεν μπορούσε να πάρει βίζα. Γι' αυτό και απονεμήθηκε η χάρη. Δεν του χαρίστηκε η ποινή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης