Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση τριών καταλήψεων σε Εξάρχεια και Κουκάκι

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση τριών καταλήψεων σε Εξάρχεια και Κουκάκι

Πρόκειται για την κατάληψη Gare στην οδό Καλλιδρομίου, την κατάληψη στη οδό Ζαΐμη και την κατάληψη της οδού Ματρόζου - Πληροφορίες για δώδεκα προσαγωγές

gare-foto-1
Τριπλή επιχείρηση για εκκένωση καταλήψεων σε Εξάρχεια και Κουκάκι πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η ΕΛΑΣ. ενώ μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές έχουν προσαχθεί δώδεκα άτομα, όλα από κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στο Κουκάκι. Τα δέκα εξ αυτών βρίσκονταν εντός του χώρου και τα δύο, που προσήχθησαν από άνδρες των ΜΑΤ, έξω το κτίριο.
Η πρώτη επιχείρηση έγινε για την κατάληψη Gare η οποία είχε εκκενωθεί στις 26 Νοεμβρίου αλλά λίγες ημέρες αργότερα έγινε επανακατάληψη του κτηρίου. Τότε, μάλιστα, είχε συλληφθεί ένας  43χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε πέσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής σε επιχείρηση μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνη.



Κλείσιμο




Η δεύτερη επιχείρηση έγινε στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου.

Η τρίτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 7 το πρωί σε κατειλημμένο κτήριο της οδού Ζαΐμη.





Η αστυνομική επιχείρηση έγινε με εισαγγελική εντολή, έπειτα από μηνύσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών. Ειδικότερα, της Ματρόζου ανήκει στον «Ευαγγελισμό», της Ζαΐμη στην ΕΣΗΕΑ και της Καλλιδρομίου σε ιδιώτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη των δύο εκ των τριών καταλήψεων συμμετείχαν το Σάββατο στην Παμβαλκανική Διεθνιστική-Αντοφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης με την Κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης