Δήμαρχος Λέσβου στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε για την αποσυμφόρηση των νησιών

Δήμαρχος Λέσβου στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε για την αποσυμφόρηση των νησιών

«Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι που αν δεν είναι τραγικό, θα εκθέσει την Ελλάδα» προειδοποίησε ο Σπύρος Γαληνός

Δήμαρχος Λέσβου στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε για την αποσυμφόρηση των νησιών
Οι δήμαρχοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου δεν πήραν καμία δέσμευση για την αποσυμφόρηση από τους μετανάστες
στη συνάντηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα όπως δήλωσε στο
ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Κλείσιμο
«Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι που αν δεν είναι τραγικό, θα εκθέσει την Ελλάδα» προειδοποίησε ο κ. Γαληνός επιμένοντας ότι το νησί του αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε ότι το θέμα αυτό θα είναι ένα από αυτά που θα τεθούν στις συζητήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε η κύρια ευθύνη για την κατάσταση ανήκει στην Ελλάδα αφού «η συμφωνία (σ.σ. ΕΕ-Τουρκίας) προβλέπει επαναπροωθήσεις άρα να γίνονται διαδικασίες γρήγορα αλλά σε αυτό είμαστε απαράδεκτοι, δεν προωθούνται γρήγορα οι αιτήσεις για το άσυλο».

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι προβλέπει η συμφωνία, εγώ ζητώ να μεταφερθούν οι υπεράριθμοι στην ηπειρωτική Ελλάδα» είπε ο κ. Γαληνός επαναλαμβάνοντας ότι αυτό που τους είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι «θα τα εξετάσουν και θα δουν σε επίπεδο κυβέρνησης τι μπορούν να κάνουν».

Όσον αφορά τη συζήτηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα επιβεβαίωσε ότι «υπήρξαν στιγμές έντασης και ο δήμαρχος Σάμου αποχώρησε κάποια στιγμή» συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Μουζάλας εμμένει στη συμφωνία εγώ εμμένω στην έκτακτη ανάγκη».

«Η λύση που προτείνουμε είναι να έρθουν πλοία στη Μυτιλήνη για να μεταφερθούν εκεί ορισμένοι μετανάστες. Πλοία σίγουρα βρίσκονται» πρόσθεσε.

Μιλώντας, τέλος, για το θέμα του ΦΠΑ είπε ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν «και ο πρωθυπουργός μας είπε ότι δεν έχει τελειώσει υπάρχει ακόμα διαπραγμάτευση άρα είμαστε ακόμα ζωντανοί».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης