Κομισιόν: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της ζώνης του Σένγκεν

Κομισιόν: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της ζώνης του Σένγκεν

«Οι έλεγχοι θα γίνονται μόνο σε ταξιδιωτικά έγραφα όπως ταυτότητες ή εισιτήρια», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης - Από τη πλευρά της η Ελλάδα διευκρίνισε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες της

Κομισιόν: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της ζώνης του Σένγκεν
Ολοκληρώθηκε η τριμερής μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας -  Κομισιόν για τους
επισταμένους ελέγχους των επιβατών από την Ελλάδα  όπου αμφότερες πλευρές παρέθεσαν εξηγήσεις και διευκρινίσεις για τις θέσεις τους.

Στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου της Επιτροπής, η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα μετανάστευσης είπε πως η Γερμανία από τη πλευρά της, θα συνεχίσει τους ελέγχους που θα γίνονται στις πύλες εισόδου της ζώνης του Σένγκεν και όχι στις πύλες εισόδου των επιβατών που έρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν και οι έλεγχοι θα γίνονται μόνο σε ταξιδιωτικά έγραφα όπως ταυτότητες ή εισιτήρια. Από τη πλευρά της η Ελλάδα διευκρίνισε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες της. 
Κλείσιμο

Παράλληλα η εκπρόσωπος Τύπου χαιρέτισε την συνεργασία που γίνεται μεταξύ των δύο κρατών και δήλωσε πως η Γερμανία δρούσε νόμιμα με το να εισάγει επισταμένους ελέγχους για τους Έλληνες ταξιδιώτες, λέγοντας πως αποτελεί ένα από τα έξι κράτη που επανέφεραν τους συνοριακούς ελέγχους στη ζώνη του Σένγκεν.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής οι δύο πλευρές ουσιαστικά δεσμεύονται αφενός στην επίσπευση των ελέγχων (από τη πλευρά της Γερμανίας) και στους πιο διεξοδικούς ελέγχους στις πύλες (από τη πλευρά της Ελλάδας).

Οι αλλαγές στη Γερμανία ενδέχεται να μειώσουν την αναμονή των Ελλήνων επιβατών «σε μεγάλο βαθμό» και θα εξεταστούν εκ νέου αν χρειάζεται να παραμείνουν εν ισχύ στις αρχές του 2018.

Από την αρχή του 2017, πάνω από 900 άτομα χωρίς επαρκή ταξιδιωτικά έγραφα έχουν πετάξει από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης