Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: «Δωρίζει» μεταπτυχιακά σε παιδιά πανεπιστημιακών!

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: «Δωρίζει» μεταπτυχιακά σε παιδιά πανεπιστημιακών!

Διαβάστε πως δίνεται η δυνατότητα σε δύο παιδιά πανεπιστημιακών καθηγητών του ιδρύματος να κάνουν μεταπτυχιακό, κατ' εξαίρεση και δωρεάν

Μετά το Πανεπιστήμιο Πατρών και την μαζική αντιγραφή εργασίας από 106 φοιτητές
, νέο περιστατικό έρχεται να ταράξει τα νερά στο χώρο των πανεπιστημίων.

Σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά συναδέλφων τους πανεπιστημιακών καθηγητών να φοιτήσουν κατ' εξαίρεση και δωρεάν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ιδρύματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ,  στη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου που έγινε το καλοκαίρι, καθηγήτρια του πανεπιστημίου ζήτησε να εγγραφούν ως ισοψηφίσαντες και χωρίς δίδακτρα τα παιδιά δύο καθηγητών του ιδρύματος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Μάλιστα, το επιχείρημα που προέταξαν καθηγητές που υποστήριξαν το αίτημα ήταν ότι η ζωή στη Κοζάνη και τη Φλώρινα είναι ακριβή και οι γονείς των δύο παιδιών πρέπει να βοηθηθούν. Σημειώνουμε απλώς ότι οι μισθοί των πανεπιστημιακών καθηγητών μπορεί να φτάσουν και τα 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εν τω μεταξύ, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι περιζήτητο. Πρόκειται για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018», το οποίο δίνει επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής, ενώ εγγράφονται και σε ξεχωριστό πίνακα προσλήψεων.  Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι τρία εξάμηνα σπουδών και η συμμετοχή για κάθε φοιτητή αγγίζει τα 2950 ευρώ. Μάλιστα, οι αιτήσεις κάποια έτη φθάνουν και τις 1.000, ενώ οι θέσεις είναι μόνο 35 με 40.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, στην οποία ήταν παρόντες τα έξι από τα οκτώ μέλη της, υπήρξαν αντιδράσεις από δύο παριστάμενους καθηγητές. Τελικά, οι πληροφορίες λένε ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, τεσσάρων έναντι δύο ψήφων. Την πρόταση, μεταξύ των άλλων, υπερψήφισαν ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης, ενώ την καταψήφισαν η πρόεδρος του τμήματος Νηπιαγωγών, Ιφιγένεια Βαμβακίδου και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θόδωρος Θεοδουλίδης.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, την εισήγηση της πρότασης να συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού και χωρίς χρηματική εισφορά τα τέκνα των καθηγητών του πανεπιστημίου έκανε η αντιπρύτανης αρμόδια των φοιτητικών θεμάτων, διευθύντρια του επίμαχου μεταπτυχιακού και καθηγήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών, Αναστασία Αλευριάδου. Σε σχετική ερώτηση των ΝΕΩΝ, η κ. Αλευριάδου απάντησε «να ρωτήσετε τον πρύτανη».

Ωστόσο, μένει να δούμε τι έχει γίνει τελικά, καθώς οι δύο φοιτητές του μεταπτυχιακού έπρεπε να εγγραφούν χθες και μάλιστα με πρυτανική πράξη.

Η απόφαση της Συγκλήτου ενδέχεται να συμπίπτει με την συμμετοχή στο πρόγραμμα παιδιών δύο πρωτοβάθμιων καθηγητών του τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής σχολής Φλώρινας. Με δημόσια δήλωσή της στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας η καθηγήτρια Σοφία Ηλιάδου–Τάχου, αφού εξέφρασε την λύπη της για την εμπλοκή του ονόματός της στην απόφαση της Συγκλήτου, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα ρουσφέτι παρά μόνο μια συναδελφική χειρονομία από τη μεριά της αναπληρώτριας πρύτανη, για την οποία την ευχαριστώ. Η πρόταση φρονώ ότι υπερψηφίστηκε νόμιμα από την Σύγκλητο ως θεσμικό όργανο». Καταλήγει ότι «δεν θα αξιοποιήσω την δυνατότητα που μου δόθηκε από την Σύγκλητο» και ότι «η καταβολή των διδάκτρων θα γίνει άμεσα και κανονικά».

Επίσης, η πρόταση για τους δύο φοιτητές φαίνεται πως τέθηκε προς συζήτηση στη Σύγκλητο ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, γεγονός που προκάλεσε την οργή ορισμένων μελών της οργάνου. H καθηγήτρια κ. Ιφιγένεια Βαμβακίδου τόνισε ότι «υπήρξε ισχυρή διαμάχη και ολική διαφωνία στην συγκεκριμένη συνεδρίαση» και ανέφερε ότι «προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε μια τέτοια πρόταση και ότι θα πρέπει να απορριφθεί χωρίς συζήτηση αλλά δυστυχώς δεν εισακούσθηκα». Επίσης, η κ. Βαμβακίδου δηλώνει στα ΝΕΑ ότι «εάν είναι να τροποποιήσουμε τον νόμο για τα μεταπτυχιακά, κάτι που είναι βέβαια παράνομο και με βρίσκει τελείως αντίθετη, θα περίμενα να το ακούσω για το παιδί ενός αγρότη ή κάποιου που έχει οικονομικό πρόβλημα».

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης που συμμετείχε και αυτός στην επίμαχη συνεδρίαση, δήλωσε ότι η ισχυρή διαφωνία του έχει καταγραφεί στα πρακτικά και ότι μια τέτοια απόφαση υπονομεύει το Ακαδημαϊκό περιβάλλον του πανεπιστημίου. Μάλιστα σε δημόσια επιστολή του προς τα μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος σημειώνει ότι «η απόφαση που πάρθηκε μετά από “καλοπροαίρετη πρόταση, άκρως συναδελφική” έχει έντονο συμβολισμό, οσμή ρουσφετιού και είναι απαράδεκτη».

Επίσης, με ανοικτή επιστολή του προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητής Χαράλαμπος Λεμονίδης, δηλώνει ότι η απόφαση της Συγκλήτου «δείχνει στο έπακρο τον ατομικισμό και την ιδιοτέλεια», επισημαίνει ότι «οι καθηγητές πανεπιστημίου δεν είναι από τις φτωχότερες κοινωνικές ομάδες για να ευνοούνται» και καταλήγει ότι «το πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία των καθηγητών του για να κάνουν ό,τι θέλουν». Επιτίθεται στον πρύτανη και την ηγεσία του ιδρύματος μιλώντας για «κατήφορο».

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» δίνει επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του στις δομές της Ειδικής Αγωγής και προειδοποιεί ότι «δεν θα αφήσουμε το πανεπιστήμιο να αποτελέσει θύμα οικογενειοκρατικών αντιλήψεων, ευνοιοκρατίας και εν τέλει μια κλειστή ομάδα αναπαραγωγής αναχρονιστικών πρακτικών». Δηλώνουν ότι η απόφαση ενισχύει την κοινωνική αδικία και εκπαιδευτική ανισότητα και απαιτούν «την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης της Συγκλήτου».

ΣΧΟΛΙΑ (57)

μαιρη

στο αριστοτέλειο καθηγητές βάζουν τα παιδιά τους τα οποία τελειωσαν ΙΕΚ και κάνουν διδακτορικά...

Dr.

Καταλάβατε τώρα ποιοι είναι αυτοί που δε θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια...

κυρ Παντελης

Εκει θα γινεται του Ζηκου ρε αστραποβροντο!

Ξύπνα

Σε όλα τα ευυπόληπτα πανεπιστήμια του κόσμου οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα και τα πανεπιστήμια δεν αποτελούν μέρος του δημοσίου τομέα. Είναι επιχειρήσεις (άσχετα με το αν δέχονται κάποια χρηματοδότηση από το κράτος) που επιθεωρούνται και ανταγωνίζονται και τους ενδιαφέρει να έχουν να επιδείξουν κάποιο επίπεδο. Ούε επιτρέπεται να ξεσαλώνουν οποιεσδήποτε κομματικές παρατάξεις. Γι αυτό και δεν αφήνουν τον κάθε Μπαλτά να κάνει το θαύμα του ώστε να πάρει πτυχίο ο κάθε καταληψίας (π.χ. Τσίπρας). Και γι αυτό και όποιος δεν περνά τα μαθήματά του παίρνει δρόμο.

επωνυμος

Σε καμιά Ευρωπαική χώρα δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στην Αγγλία (πχ) όπου κάνω το διδακτορικό μου, όλα τα πανεπιστήμια μηδενός εξαιρουμένου, είναι 100% δημόσια, και τα δίδακτρα καθώς ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ τα προσωπικά τους έξοδοα (διαμονή, διατροφή κλπ) πληρώνονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Αγγλικό δημόσιο. Ενα ποσοστό αυτών των χρημάτων τα πληρώνουν οι φοιτητές με μικρές δόσεις ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ κερδίζουν πάνω απο 21,000 το χρόνο. Στην Ευρώπη υπάρχει διαφορετικό σύστημα με ελάχιστα διδακτρα (πχ Γερμανια, Ολλανδία) σε άλλες χώρες καθόλου δίδακτρα (πχ Σουηδια, Ελλάδα) Τέλος, ελάχιστοι μένουν χωρίς πτυχίο. Κάτι τούβλα που δεν ξέρουν ούτε πρόσθεση, τους σπρώχνουν σε κάτι εξεταστικές Αυγούστου με κάτι εργασίες της πλάκας και με πολλή βοήθεια οι καθηγητές να πάρουν το πτυχίο τους.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ Α-2)

ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΛΥΜΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!

ΓΚ

Αλλο κολοσυναφο.Δεν εχει μεινει τιποτα ορθιο.

Δικαστικός

Μία είναι η Λύση :Καθαίρεση Πρύτανη, Απόλυση Καθηγητών που πλειοψήφησαν, Ακύρωση απόφασης και Διοικητικός και Διαχειριστικός Έλεγχος.

Μετανάστης

Σίγουρα όλα αυτά από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη έτσι???

Perfect, Tέλος.

Συμφωνώ, άνοιγμα λογαριασμών, επανέλεγχος αποφοιτησάντων, επαναξιολόγηση συγγενών επιλεγέντων καθηγητών σε ΑΕΙ και Πόθεν αίσχοςςς και Δικαστικών .

AMR

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΡΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

-

Μονος σου το σκεφτηκες η σε βοηθησε και η Τασια;

Ως πότε πια??

Αληταραδες ,,για πολλές ..... "αγκαλιές και φιλιά"..

Γιάννης Μ

Αυτό είναι το αυτοδιοίκητο και αυτό είναι το δημόσιο που υπερασπίζονται με μανία οι συριζόβλακες. Όχι δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί έτσι και δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έτσι. Αυτοί που κάνουν κουμάντο όμως είναι ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ... πρυτάνεις, πρόεδροι, κοσμήτορες και οι κολαούζοι τους. Τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα όλα για πέταμα, η έρευνα τους για τα σκουπίδια και φοιτητές κατά 90% άχρηστοι αγράμματοι τεμπελχανάδες, δήθεν κουλτουριάρηδες που πρέπει να πάν στο εξωτερικό για να σφίξει το κωλαράκι τους 2 χρόνια και να γίνουν άνθρωποι ή να χωθούν στο δημόσιο για να συνεχίσουν το έργο τους.

Δεν μπόρεσες να μπεις στα ελληνικά ΑΕΙ και τα κατουράς τώρα ,έ;

Ελληνικά ΑΕΙ

Διαβάζεις μια φορά για να μπεις σε μια από τις 100 σχολές που έβαλες στο μηχανογραφικό σου για να πετύχεις μία σαν σε λοταρία και μετά ξεχνάς να τελειώσεις ή τελειώνεις με λαδώματα και καλές διασυνδέσεις (εννοείται πως δεν ισχύει για όλους αυτό αλλά αυτοί που λειτουργούν με το σταυρό στο χέρι είναι σχετικά λίγοι). Σε παγκόσμιο επίπεδο τα ελληνικά ΑΕΙ είναι κάτω κάτω στις λίστες. Στην Ελλάδα ίσως να σημαίνει κάτι το ό,τι πέρασες τις εξετάσεις για να μπεις. Εκτός Ελλάδας δεν δίνουν δεκάρα για τέτοιου είδους επιτεύγματα μιας και η φήμη που έχουν δεν είναι από τις καλύτερες (στην καλύτερη περίπτωση είναι απλώς άγνωστα). Οπότε άσκοπα καμαρώνεις, η επιτυχία στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι αποκλειστικά και μόνο για εγχώρια κατανάλωση και κυρίως για κομματόσκυλα (και αριστερά και δεξιά, δεν έχει σημασία) που θέλουν να αισθάνονται πως κάτι πέτυχαν, ώστε να διαιωνίζεται ο μύθος πως το να μπεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ισοδύναμο με τους άθλους το Ηρακλή. Η βρωμιά που υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν περιγράφεται και δεν ξεπλένεται παρά μόνο με ιδιωτικοποίηση.

πακιστανος πτυχιουχος

εγω τελείωσα αλβανία και περασα και δοαταπ χωρις να δωσω κανενα μαθημα και εχω πτυχιο. φυσα ρουφα τραβατονα . Με 7 πλέον ολοι περνανε πανελλαδικές απλα αλβανια ειναι λιγότερα τα λεφτα αλβανε

Μεγαλη ειδηση

Χαχαχαχαχα συναδελφικοτητα στο φουλ.καποιος θελει να φαει το πρυτανη κ τους αλλους..ολοι αυτοι αυτοι αραγε εχουν τακτοποιηση το μισο σοι τους με διδακτορικα κ θεσεις στα πανεπιστημια...ξεφτιλικη ειναι να θες να φας τη σαρκα του αλλου...μπραβο στους καθηγητες που το βγαλανε αποδειξανε τιπαει να πει να ψοφησει η γυναικα του γειτονα

dimitris

το πανεπιστήμιο δυτικής μακεδονίας είναι ρουσφέτι του σημίτη πριν αποχωρήσει ....... οπότε τίποτα δεν είναι παράξενο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kte22

Στον χώρο έχουν δημιουργηθεί 15 τέρμιναλ άφιξης-αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών

1