Από την Παρασκευή έως και σήμερα μπήκαν στα νησιά σχεδόν 500 μετανάστες

Από την Παρασκευή έως και σήμερα μπήκαν στα νησιά σχεδόν 500 μετανάστες

Στο σύνολό τους δεν έχουν μεταφερθεί σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προκειμένου να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός τους

Από την Παρασκευή έως και σήμερα μπήκαν στα νησιά σχεδόν 500 μετανάστες
Σημαντική αύξηση του αριθμού μεταναστών
και
προσφύγων παρατηρήθηκε στα νησιά του βορείου Αιγαίου, από το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, Δευτέρα, το πρωί.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βοείου Αιγαίου, καταγράφηκαν οι αφίξεις συνολικά 493 ατόμων από τα οποία 305 στη Λέσβο, 29 στη Χίο και 159 στη Σάμο.

Από το πρωί σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως και τις 09:30 έχουν εντοπισθεί οι αφίξεις άλλων 149 ατόμων από τα οποία 90 στη Λέσβο, 13 στη Χίο και 46 στη Σάμο. Στο σύνολό τους δεν έχουν μεταφερθεί σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προκειμένου να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός τους.

Στο ίδιο διάστημα, από 1 έως και 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής έτσι όπως αυτά δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της, αντιμετωπίσθηκαν έξη περιστατικά μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων στα νησιά από σκάφη της υπηρεσίας της. Και επαναπροωθήθηκαν στις τουρκικές ακτές συνολικά 286 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης