Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων κρατικών φορέων - Του «Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ» και της εταιρείας «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ»

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις» που κρατικοποιεί τον ΟΑΣΘ και δημιουργεί δύο νέους κρατικούς φορείς, τον  «Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ»  και της εταιρείας «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ».

Να σημειωθεί πως, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Μετοχές:

1. Το μετοχικό κεφάλαιο της Ο.Σ.Ε.Θ. ορίζεται σε έξι εκατομμύρια (6.000.000) ευρώ.

2. Το μετοχικό κεφάλαιο διαιρείται σε δώδεκα χιλιάδες (12.000) ονομαστικές μετοχές, αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ εκάστη. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία λαμβάνεται μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, το μετοχικό κεφάλαιο μπορεί να αυξάνε- ται ελεύθερα, χωρίς χρονικό περιορισμό με την έκδοση νέων μετοχών.

3. Το μετοχικό κεφάλαιο κατατίθεται σε μετρητά με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που αποτελεί και μοναδικό μέ- τοχο της εταιρίας, σε λογαριασμό που τηρείται σε οποιοδήποτε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα ή στην Τράπεζα της Ελλάδος στο όνομα της Ο.Σ.Ε.Θ..

4. Οι μετοχές της Ο.Σ.Ε.Θ. είναι ονομαστικές, αδιαίρετες και μη μεταβιβάσιμες. Αναγνωρίζεται μόνο ένας κύριος κάθε μετοχής.

Δείτε παρακάτω το ΦΕΚ


Πηγή: seleo.gr


ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΣΕΛΕΩ

Θα φάμε καλά σε λέω....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekso

«Αποφάσισα να κάνω πράξη την τελευταία επιθυμία της» φέρεται να είπε ο γιος της γυναίκας που βρέθηκε θαμμένη στην αυλή του σπιτιού της στους αστυνομικούς - Συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη της μητέρας του για μήνες μετά τον θάνατό της

2