Το brain drain συνεχίζεται και το 2017: Οι Έλληνες επιλέγουν Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία

Το brain drain συνεχίζεται και το 2017: Οι Έλληνες επιλέγουν Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία

Μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες σε 221.524 υπολογίστηκαν οι επιβάτες που... πηγαινοέρχονται στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το brain drain συνεχίζεται και το 2017: Οι Έλληνες επιλέγουν Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία
Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία είναι οι δύο χώρες σημαντικότερες χώρες προέλευσης για τους Έλληνες που έχουν φύγει από τη χώρα και ζουν πλέον και εργάζονται στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία προέρχονται από το αεροδρόμιο της Αθήνας, που συνεχίζει και το τρέχον έτος να καταγράφει την επιβατική κίνηση των  Ελλήνων «διασποριτών», όπως τους ονομάζει, η οποία μάλιστα σημειώνει περαιτέρω αύξηση, σημάδι ότι το brain drain, η φυγή δηλαδή των Ελλήνων- επιστημόνων κυρίως- στο εξωτερικό συνεχίζεται και το 2017.  

Η «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών» στα στοιχεία της εμφανίζει ήδη, εδώ και καιρό, ως χωριστή πλέον υποκατηγορία τους Ελληνες διασπορίτες τη λεγόμενη «commuting diaspora»)', ανάλογη με αυτές π.χ. της κίνησης εσωτερικού, κίνησης εξωτερικού, μετεπιβιβαζόμενων επιβατών κ.τ.λ.. Η καταγραφή κρίθηκε αναγκαία δεδομένης της μεγάλης αύξησης της συγκεκριμένης κατηγορίας επιβατών στο αεροδρόμιο το οποίο,  ούτως ή άλλως και λόγω της τουριστικής ανόδου της Αθήνας σημειώνει επιδόσεις ρεκόρ από το 2013 με μία συνολική αύξηση της επιβατικής του κίνησης της τάξεως του 60% έως το τέλος του 2016.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, για το 2017, η αύξηση για τους Ελληνες που... πηγαινοέρχονται στο Ελ. Βενιζέλος αντιστοιχεί σε ένα 7,6% ή αλλιώς 221.524 επιβάτες για την περίοδο του πρώτου τετραμήνου του έτους. Αντίστοιχα, όσον αφορά τα νούμερα του 2016 ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων διασποριτών έφθασε τους  690.566, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξεως του 12% σε σύγκριση με το 2015, οπότε ο αριθμός της συγκεκριμένης κατηγορίας επιβατών είχε διαμορφωθεί στους 618.502.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης