Στην Αθήνα το Άγιο Φως - Ταξίδεψε σε όλη την Ελλαδα

Στην Αθήνα το Άγιο Φως - Ταξίδεψε σε όλη την Ελλαδα

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή σε ειδική τελετή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Άναψε το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και από εκεί θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της Γης που υπάρχουν Χριστιανοί. Στην Ελλάδα έφτασε στις 19:30 το απόγευμα, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ' το παρέδωσε σε όσους είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον ναό της Ιερουσαλήμ.

Το Άγιος Φως, που συμβολίζει το θαυματουργό φως της Ανάστασης του Χριστού, θεωρείται ιερό από τους Χριστιανούς. Εμφανίζεται κάθε χρόνο την παραμονή της Ανάστασης, στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και η τελετή αποκαλείται το Θαύμα του Αγίου Φωτός. 

 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.

Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα έφτασε στις 19:30 στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", όπου πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Την αντιπροσωπεία που μετέβη στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Αμέσως μετά την υποδοχή του Αγίου Φωτός αναχώρησαν αεροσκάφη προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.


H αντιφώνηση του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη: 

«Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,
Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παραλαμβάνω από τα χέρια του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄ το Άγιο Φως, έχοντας παρακολουθήσει, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης με την ελληνική αντιπροσωπεία, στον Ναό της Αναστάσεως την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός -παγκοσμίου συμβόλου της Ορθοδοξίας- και έχοντας βιώσει μαζί με πολλούς άλλους πιστούς αυτές τις μοναδικές στιγμές.
Το Παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοφίλου Γ΄, συνεχίζουν τον από αιώνων αγώνα τους με θυσία, εγκαρτέρηση και ψυχραιμία, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται και σήμερα η περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί πάντοτε αρωγός, στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από το χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο πνευματικός του ρόλος. Η βοήθεια στην αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου αλλά και η περαιτέρω συνδρομή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συντήρηση των ιερών προσκυνημάτων είναι η ελάχιστη προσφορά ενίσχυσης της προσπάθειας αυτής.
Μακαριώτατε,
Είμαι βέβαιος, ότι αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με «άλλοθι» τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο.
Εύχομαι, Μακαριώτατε, το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!».

ΣΧΟΛΙΑ (135)

Μανώλης

Το <> ανάβει από την ακοίμητη κανδήλα εντός του παναγίου τάφου που καίει συνέχεια. Το έχει πεί ο μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

ΤΟΙΧΟΣ

Άντε και καλό Χάνακα !

Πέτρος

Χρόνια πολλά σε όλους μας. Υγεία το παν. Ολλα τα άλλα είναι περιττά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!

Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν................... Πάσχα ιερόν ημίν, σήμερον αναδέδεικται, Πάσχα καινόν, Άγιον Πάσχα μυστικόν, Πάσχα πανσεβάσμιον, Πάσχα Χριστός ο λυτρωτής, Πάσχα άμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα των πιστών, Πάσχα το πύλας υμίν, του Παραδείσου ανοίξαν, Πάσχα πάντας αγιάζον Πιστούς..................

oust

1000 μνημονια μεχρι να βαλετε μυαλο.. που προσκυνατε τους παπαδες παλιο ταλιμπαν ελληνες

axaios

raus ΕΣΥ . ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ ΠΙΑ !!! ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Η'ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΩΝΙΟ !!! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ . ΑΝΤΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΑΝ !!!

cica

Καμια τυχη στη χωρα των Μαορι

Καλή Ανάσταση

Το Άγιο Φώς είναι ένα αδιαμφισβήτητο θαύμα που το μαρτυρούν όλοι οι παρευρισκόμενοι στον Πανάγιο Τάφο. Στοιχεία παγανισμού αναζητείστε στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας με επικλίσεις στο δωδεκάθεο. Ψάψτε να δείτε πόσα φράγκα χαλάει η ανθρωπότητα γι αυτή τη μεταφορά. Καλή Ανάσταση.

Έτσι

Έτσι βρίσε τους αρχαίους μας προγόνους και πίστευε στους ξενόφερτους ψευτο-"θεούς" των Εβραίων, πουλημένο τομάρι, ανθέλληνα!

@

Μάλλόν και ο Κολωκοτρώνης ήταν τομάρι και ανθέλληνας γιατι πίστευε στους ξενόφερτους ψευτο-"θεούς" των Εβραίων. Τι άλλο θα δούμε. Έλεος.

Sakis

Τι είναι αυτά που λες βρε πρόβατο; Είναι δυνατόν να πιστεύουν ακόμα κάποιοι ότι το "άγιο φως" ανάβει μόνο του; Ε ρε μεσαίωνας...! YΓ: Μην πει κανείς ότι ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Φιλελεύθερος είμαι και ψηφίζω ΝΔ. Η βλακεία είναι διάχυτη στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων!

Χριστός Ανέστη!

Μπράβο φίλε για την ειλικρίνειά σου και για το σθένος που έχεις να παραδέχεσαι αυτό που παραδέχεσαι στο ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ σου!!!

@@

Είμαι απόλυτα σίγουρος οτί δεν γνωρίζεις τίποτα για την διαδικασία. Πόσο καλά ψάχνουν τον Πανάγιο Τάφο και τον Αρχιεπίσκοπο οι Εβραίοι. Είναι δυνατόν οι Εβραίοι να επιτρέπουν μια κακόβουλη ορθόδοξη απάτη κάθε χρόνο. Θα το κινηγούσαν να βρουν κάτι το μέμπτο. Όσο για το τι ψηφίζεις δεν θα το σχολιάσω, σε έχει κρίνει η μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μαζί με Πασοκ. Δεν είμαι σύριζα ουτε κατι άλλο. Τον παγανισμό να διώξουμε και όχι το Άγιο Φως από τη ζωή μας.

Μανώλης 7

Το <> ανάβει από την ακοίμητη κανδήλα εντός του παναγίου τάφου που καίει συνέχεια. Το έχει πεί ο μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ε

Πώς το μαρτυρούν; αφού μόνο ένας παπάς μπαίνει μέσα και το ανάβει! το μυστικό φυλάσσεται καλά.

Aristotelis

Ου να μου χαθείτε χαχόλοι, έτσι που καταντήσατε την Ελλάδα

demo

Ολες οι θρησκειες ειναι υπευθυνες για τα δεινα ολου του κοσμου.

-

Συμβιβάσου

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

Εάν είχαν μαγκιά οι παπάδες, αντί στην Αθήνα, θα έπρεπε να πάρουν το αεροπλάνο της Aegean, και στον αέρα να κάνανε αεροπειρατεία και να πηγαίνανε το Αγιο Φως στην Συρία. Αυτό θα ήταν κάτι πραγματικά σοβαρό. Και όχι εκ του ασφαλούς όλοι να λένε μεγάλα χιλιοειπωμένα λόγια. Εκεί που υπάρχει πραγματικό μαρτύριο να πηγαίνανε. Ελεος, πια αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει ποτέ ; Μπορεί να κάνει κανείς Ανάσταση με τόσο πόνο δίπλα μας ;

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ "ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ" ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΟΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ, ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ, ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ.....ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.

@ΧΡΗΣΤΟΣ

Μας κούρασες ρε θεούσα...

Αεροπορικές ιερές παραδόσεις

Με τι πάνε οι άλλοι; με αεροπλάνα; μπα... μόνο εμείς τα κάνουμε αυτά, και μόνο από το 1988.

Ημερολογιακά λάθη

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι η ελληνορθόδοξη εκκλησία προσδιορίζει το Πάσχα με βάση το Ιουλιανό (παλιό) ημερολόγιο (συσσωρεύει λάθη χρόνο με το χρόνο), ενώ τα Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε με βάση το ορθό Γρηγοριανό (νέο) ημερολόγιο. Για κάποιον περίεργο λόγο για το Πάσχα ακολουθούμε όμως τον λανθασμένο υπολογισμό που βασίζεται στο παλιό ημερολόγιο και όχι όπως αποφασίστηκε από τις συνόδους και όπως γιορτάζουν το Πάσχα όλα τα άλλα χριστιανικά δόγματα ("The Council of Nicaea established that the date of Easter would be the first Sunday after the full moon following the vernal equinox"), όπου η ισημερία πρέπει, βέβαια, να ορίζεται με βάση το Γρηγοριανό ημερολόγιο (και όχι το λανθασμένο Ιουλιανό). Επομένως και το καντήλι πρέπει να αυτορυθμιστεί και, όταν με το καλό συμφωνήσουν όλες οι εκκλησίες να ακολουθούν τον ορθό τρόπο υπολογισμού όπως συνιστά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, να διορθώσει το λάθος στον αυτόματο προσδιορισμό του ανάμματος και να ανάβει σύμφωνα στο ορθά προσδιορισμένο χρονικό σημείο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

agrinio_kopela

Στα επεισόδια στη μνήμη του Παύλου Φύσσα τραυματίστηκε σοβαρά 19χρονη  - Αδιευκρίνιστο πώς υπέστη κατάγματα σπλαχνικού κρανίου - Μεταφέρθηκε από το νοσοκομείου του Αγρινίου, στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων

2
DIAKOMIDI

Η Βελγίδα τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στη Χίο και στη συνέχεια, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αεροσκάφος C-27J στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου και την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ