ΠΟΕΔΗΝ: Νοσηλεύεται ξανά η λεχώνα που εμφάνισε επιπλοκές στο νοσοκομείο Ζακύνθου

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσηλεύεται ξανά η λεχώνα που εμφάνισε επιπλοκές στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, εισήχθη και πάλι εσπευσμένα για νοσηλεία το Σάββατο 8 Απριλίου στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Πατρών, με εμπύρετο και πιθανή μετεγχειρητική λοίμωξη

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσηλεύεται ξανά η λεχώνα που εμφάνισε επιπλοκές στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Νέα τροπή λαμβάνει – για μια ακόμη φορά- η υπόθεση της ασφαλούς λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου
, με αφορμή τις επιπλοκές που εκδηλώθηκαν μετά τον τοκετό σε λεχώνα και μωρό, την περασμένη εβδομάδα.
 
Σύμφωνα  με όσα καταγγέλλει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (
ΠΟΕΔΗΝ
Κλείσιμο
), η αλλοδαπή μητέρα  η οποία έλαβε εξιτήριο την περασμένη Πέμπτη από το νοσοκομείο Ζακύνθου, εισήχθη και πάλι εσπευσμένα για νοσηλεία το Σάββατο 8 Απριλίου στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Πατρών, με εμπύρετο και πιθανή μετεγχειρητική λοίμωξη. Το δε νεογέννητο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παραμένει επίσης νοσηλευόμενο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας, τις τελευταίες επτά ημέρες με σημάδια λοίμωξης.
 
Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή ένα φυσιολογικό νεογνό την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ και όπως…διέψευδε η διοίκηση του νοσοκομείου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ.
Παύλο Πολάκη, η μητέρα αμέσως μετά την καισαρική εμφάνισε αυξημένους δείκτες εργαστηριακών εξετάσεων που παραπέμπουν σε λοίμωξη. Αντιμετωπίστηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου από τους γιατρούς του νοσοκομείου. 

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, βεβαίως, οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο με υπερβολική σπουδή στη νεαρή μητέρα, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν πως ο τοκετός δεν προκάλεσε καμία επιπλοκή και κανένα πρόβλημα. Το εξιτήριο, μάλιστα, χρησιμοποίησε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, προς επίρρωση των δικών του ισχυρισμών ότι η λειτουργία των χειρουργείων είναι ασφαλής: ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook δηλώσεις του πατέρα σε τοπικό μέσο για την καλή υγεία της συζύγου του και του μωρού – αμφότεροι τώρα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Πάτρας.
 
Το ιστορικό του νοσοκομείου Ζακύνθου, όμως, δεν επέτρεπε εφησυχασμό στους γιατρούς – η ενδεχόμενη συσχέτιση της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων και ο μεγάλος αποικισμός ενδονοσοκομειακών μικροβίων με τις μετεγχειρητικές επιπλοκές σε ασθενείς που είχαν μάλιστα προκαλέσει και τον θάνατο μιας 41χρονης τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ο λόγος που τα χειρουργεία παρέμειναν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαρτίου που έλαβε χώρα ο τοκετός της αλλοδαπής γυναίκας.
 
«Φοβήθηκαν οι παιδίατροι την αυξημένη CRP και εξαιτίας των όσων είχαν συμβεί  στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, διακόμισαν το νεογνό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών. Στο παραπεμπτικό του νεογνού οι Παιδίατροι από το Νοσοκομείο Ζακύνθου γράφουν τα εξής: «Λόγω θετικοποίησης CRP λαμβάνει αντιβιωτική αγωγή ενδοφλέβια … και παραπέμπεται για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση» ανέφερε μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα.
 
Με αφορμή την επανεισαγωγή της λεχώνας στο νοσοκομείο Ρίου η ΠΟΕΔΗΝ θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Είναι τυχαίο γεγονός η επανεισαγωγή της γυναίκας; Γιατί νοσηλεύεται στην Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική για πιθανή μετεγχειρητική λοίμωξη και όχι σε Παθολογική κλινική; Το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει Δελτίο Τύπου να ενημερώσει ή όχι; Το Υπουργείο Υγείας θα ασχοληθεί σοβαρά με το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου των χειρουργείων;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης