Νέα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ για την «επικινδυνότητα των χειρουργείων» στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Νέα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ για την «επικινδυνότητα των χειρουργείων» στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Το πόρισμα της Επιτροπής ενισχύει τις καταγγελίες  για την επικινδυνότητα των χειρουργείων αναφέρει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων 

Νέα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ για την «επικινδυνότητα των χειρουργείων» στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Νέα στοιχεία από το πόρισμα της Επιτροπής του νοσοκομείου Ζακύνθου σχετικά με το μείζον θέμα της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
(ΠΟΕΔΗΝ), που ενισχύουν τις καταγγελίες της για την επικινδυνότητα των χειρουργείων, έπειτα και από τις επιπλοκές που εμφάνισαν μητέρα και νεογνό μετά από καισαρική τομή την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ εξαίρει το προσωπικό του νοσοκομείου για τον χειρισμό του συμβάντος, τονίζοντας ότι στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου οφείλεται η καλή έκβαση που είχε η υγεία της μητέρας και του νεογνού. 
 
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το πόρισμα, η Επιτροπή προτείνει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «να μη χρησιμοποιηθεί το κεντρικό σύστημα διανομής Ο2, Ν2Ο και ιατρικού αέρα στις χειρουργικές αίθουσες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι προσομοίωσης, για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερωθείτε αμέσως μόλις αυτά ολοκληρωθούν και παραδοθεί το σύνολο των ζητούμενων πιστοποιητικών. Η λειτουργία των αναισθησιολογικών μηχανημάτων να γίνεται με εξωτερικές φιάλες ιατρικών αερίων». 
 
Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης
υποστηρίζει ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα χειρουργεία και ότι είναι απολύτως ασφαλής η λειτουργία τους, ενώ έδωσε και την εντολή να λειτουργήσουν με την κεντρική παροχή αερίων και όχι με φορητές μπουκάλες. 
 
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει διοριστεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και το πόρισμα υπογράφει ο επίκουρος καθηγητής Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αναστάσιος Πέτρου.
 
«Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Ποιος σκοτώνει τελικά τη δημόσια υγεία; Η κυβέρνηση που επί τρεις μήνες δεν ολοκλήρωσε τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο της γυναίκας και τα αίτια που προκάλεσαν τις άλλες μετεγχειρητικές επιπλοκές δεν αποκατέστησαν τις βλάβες, ή η ΠΟΕΔΗΝ που αναδεικνύει τον κίνδυνο για την υγεία των ασθενών; » καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης