Στον ανακριτή ο δράστης της δολοφονίας στην Καστοριά - Άγνωστο το πραγματικό κίνητρό του

Στον ανακριτή ο δράστης της δολοφονίας στην Καστοριά - Άγνωστο το πραγματικό κίνητρό του

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Οι οικονομικές δυσκολίες που ισχυρίζεται πως τον οδήγησαν στην ληστεία, δεν πείθουν τους αστυνομικούς, που ψάχνουν ακόμα τι τον οδήγησε να σκοτώσει τον 52χρονο ταξιτζή, με το ίδιο όπλο που είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη

Στον ανακριτή ο δράστης της δολοφονίας στην Καστοριά -  Άγνωστο το πραγματικό κίνητρό του
Το «πραγματικό» κίνητρο της δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή από τον 30χρονο ειδικό φρουρό στην Καστοριά
, εξακολουθεί να αναζητά η αστυνομία, που δεν πείθεται από τους ισχυρισμούς του δράστη, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί. Για την μεταφορά του ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο επεισοδίων από την οικογένεια του θύματος.

Κλείσιμο


Έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, έφτασαν λίγο μετά τις 9 το πρωί συνάδελφοι του θύματος με τα οχήματά τους και απέκλεισαν συμβολικά το χώρο, ενώ αυτή την ώρα περιμένουν έξω από το κτήριο να βγει ο δράστης.



Ο 30χρονος δράστης ισχυρίζεται πως οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τον οδήγησαν στην ληστεία. Υποστηρίζει δηλαδή πως αποφάσισε να ληστέψει τον ταξιτζή και για το λόγο αυτό του ζήτησε να τον μεταφέρει στην ερημική περιοχή. Εκεί, λέει πάντα ο ίδιος, προφασίστηκε πως έχει να κουβαλήσει βαριά αντικείμενα και ρώτησε τον ταξιτζή αν μπορεί να κατέβει και να τον βοηθήσει. Κατόπιν, επιχείρησε να τον ληστέψει, όμως ο 52χρονος αντιστάθηκε. Τότε συνέβη το μοιραίο, λέει ο δράστης, καθώς πανικοβλήθηκε και πυροβόλησε τον άτυχο οδηγό, προκαλώντας τον θάνατό του.

Οι ισχυρισμοί του όμως έχουν προφανή κενά: Ο δράστης δεν πήρε από το θύμα ούτε τα χρήματά του, ούτε το κινητό του τηλέφωνο. Επίσης, δεν θα επέλεγε να οδηγήσει το θύμα του στην συγκεκριμένη τοποθεσία, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ τέλος, δεν θα χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο όπλο. Πρόκειται για ένα 45άρι περίστροφο, το οποίο κατείχε νόμιμα και είναι το μόνο τέτοιο όπλο σε όλη την Καστοριά. Επιπλέον, είναι το όπλο με το οποίο είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί ο Νίκος Μαζιώτης, όταν επιχείρησε να διαφύγει από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας τον Ιούλιο του 2014. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος δράστης θα επιμείνει στους ισχυρισμούς του για την ληστεία παρότι οι θέσεις του δεν έχουν πείσει κανέναν.

Μάλιστα ο εισαγγελέας στην ποινική δίωξη που του έχει ασκήσει δεν έχει συμπεριλάβει την κατηγορία της ληστείας αφού από τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος δεν είχε αφαιρεθεί τίποτα. 

Ο 30χρονος δολοφόνος, στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, υπογράμμισε πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον 52χρονο ταξιτζή αλλά μόνο να τον ληστέψει αφού ο μισθός του δεν του αρκεί για να πληρώσει όλες τις ανάγκες του. «Όταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Όταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ήμουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν» είπε στους αστυνομικούς κατά την σύλληψή του.

Ο νεαρός αστυνομικός, που πριν την δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή ήταν ο ήρωας των ειδικών φρουρών, λόγω της εμπλοκής του στην σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, υπηρετεί στην τοπική ΟΠΚΕ ενώ ο πατέρας του εργάζεται ως οδηγός στην Μητρόπολη Καστοριάς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης