Καστοριά: «Είναι προσωπικοί οι λόγοι» είπε ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον ταξιτζή

Καστοριά: «Είναι προσωπικοί οι λόγοι» είπε ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον ταξιτζή

Ζήτησε και πήρε 48 ώρες για να απολογηθεί - Θρήνος και πολλά γιατί στην κηδεία του άτυχου 52χρονου - Με το ίδιο 45αρι ο ειδικός φρουρός είχε τραυματίσει τον Μαζιώτη τον Ιούλιο του 2014 όταν είχε συλληφθεί ο τρομοκράτης

Καστοριά: «Είναι προσωπικοί οι λόγοι» είπε ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον ταξιτζή
«Προσωπικούς λόγους» επικαλέστηκε ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ως αίτιο για το φόνο του 52χρονου οδηγού ταξί, το βράδυ της Παρασκευής στη Λεύκη Καστοριάς.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί. Το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς. 

Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Κλείσιμο



Αστυνομικές πηγές δεν διαψεύδουν τις φήμες που κυκλοφορούν πως οι προσωπικοί λόγοι, τους οποίους επικαλέστηκε ο δράστης, ήταν η άσχημη οικονομική του κατάσταση, που τον ώθησε στο να επιχειρήσει να ληστέψει τον άτυχο 52χρονο. Όταν ο τελευταίος αντέδρασε, τότε ο ειδικός φρουρός τον πυροβόλησε.

Θρήνος και «γιατί» στην κηδεία
Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και συνάδελφοι, που παραβρέθηκαν στην κηδεία του 52χρονου στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης από νωρίς το πρωί σε ένδειξη πένθους φέρουν μαύρες κορδέλες.



Με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον ταξιτζή είχε πυροβολήσει και τον Μαζιώτη
Με το ίδιο όπλο που πριν από τρία χρόνια τραυμάτισε το Νίκο Μαζιώτη στην αιματηρή καταδίωξη στο Μοναστηράκι, χθες σκότωσε τον ταξιτζή στην Καστοριά. Τότε ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός χρησιμοποίησε το 45αρι προκειμένου να απαντήσει στα πυρά του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ πριν από λίγες ώρες για να αφαιρέσει τη ζωή ενός πολίτη με άγνωστα προς το παρόν κίνητρα.

Μια απίστευτη ιστορία εξελίσσεται γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί. Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ευφάνταστο σενάριο χολιγουντιανής ιστορίας με πολλές δόσεις θρίλερ. Οι έρευνες των αστυνομικών που προσπαθούν από χθες το βράδυ να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση έχει κάνει ακόμα και τους ίδιους να απορήσουν με τα ευρήματα τους. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες το 45αρι όπλο ο ειδικός φρουρός το είχε αγοράσει και το κατείχε νόμιμα, καθώς ήθελε να έχει ένα καλύτερο περίστροφο από αυτό που του είχε δώσει η υπηρεσία του. Τον Ιούλιο του 2014 μαζί με άλλους συναδέλφους βρίσκεται σε υπηρεσία στο Μοναστηράκι, όταν ξαφνικά λαμβάνουν εντολή να καταδιώξουν ένα άτομο. Ο ύποπτος όταν τους αντιλαμβάνεται το βάζει στα πόδια με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο ειδικός φρουρός, που φέρεται να έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του 52χρονου ταξιτζή. 

Κάποια στιγμή το άτομο που οι αστυνομικοί επιχειρούν να συλλάβουν βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί εναντίον τους. Ο 30χρονος απαντά στα πυρά του δράστη και καταφέρνει να τον τραυματίσει στο πόδι. Ο Νίκος Μαζιώτης, πέφτει στο έδαφος και συλλαμβάνεται. Ο ειδικός φρουρός που τώρα κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση και σύντομα θα οδηγηθεί εκτός απροόπτου στον Εισαγγελέα, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης μετατίθεται τότε στη γενέτειρα του την Καστοριά. Εκεί θα υπηρετήσει για περίπου τρία χρόνια και χθες θα έρθει να σοκάρει τους συναδέλφους του με το αποτρόπαιο έγκλημα του. 

Οι αστυνομικοί που καλούνται να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή τον συλλαμβάνουν ενώ στο σπίτι του βρίσκουν και το όπλο που χρησιμοποίησε στη δολοφονία. Την αρχική τους έκπληξη όμως θα διαδεχθεί μια ακόμα μεγαλύτερη, καθώς λίγες ώρες έπειτα από τη σύλληψη του θα διαπιστώσουν ότι το περίστροφο που χρησιμοποίησε για να εξουδετερώσει το Νίκο Μαζιώτη ήταν το ίδιο με αυτό που σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή πατέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες εκτός από την κάμερα που υπήρχε στην πιάτσα ταξί και το αποτυπώνει να επιβιβάζεται στο όχημα, το φερόμενο ως δολοφόνο τον πρόδωσε ακόμα το gps του αυτοκινήτου που είχε αποθήκευσή την τελευταία κούρσα η οποία είχε τελικό προορισμό στις αποθήκες ιδιοκτησίας του πατέρα του, αλλά και το σαρανταπένταρι όπλο του αφού είναι ίσως ο μοναδικός αστυνομικός στον ακριτικό νομό που έχει στην κατοχή του όπλο τέτοιου διαμετρήματος.

Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού
Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού. Πρόκειται για ένα 45άρι, όπως έλεγαν εξ αρχής οι αστυνομικοί, που είχε στην κατοχή του το μέλος της ΟΠΚΕ που κατηγορείται για τη δολοφονία του αυτοκινητιστή.

Μια κάμερα που υπήρχε κοντά στο σημείο όπου ο 30χρονος ειδικός φρουρός επιβιβάστηκε στο ταξί του 52χρονου Κοσμά Τζέλιου ήταν αυτή που βοήθησε τους αστυνομικούς να ανασυνθέσουν το στυγερό έγκλημα με θύμα τον αυτοκινητιστή, πατέρα δύο παιδιών.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών Βορείου Ελλάδος και της Ασφάλειας Καστοριάς, ο άτυχος οικογενειάρχης πυροβολήθηκε πρώτα πισώπλατα από τον 30χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος στη συνέχεια του έδωσε την χαριστική βολή πυροβολώντας τον από κοντινή απόσταση στο κεφάλι! 

Ένας κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο, είναι πιθανότατα των 45mm και μάλλον προέρχεται από το όπλο του εγκλήματος, πράγμα που θα επιβεβαιωθεί σήμερα από την βαλλιστική εξέταση. Ο δράστης φαίνεται ότι πήρε μαζί του τον δεύτερο κάλυκα που δεν βρέθηκε στον τόπο με σκοπό να εμποδίσει την έρευνα, αλλά ίσως δεν κατάφερε να βρει τον άλλο.

Η σορός του άτυχου ταξιτζή από την Τσάκωνη της Καστοριάς, βρέθηκε σε απόσταση 50 μέτρων μακριά από το αυτοκίνητό του, σε μια ερημική περιοχή κοντά στο ποτάμι της Κορομηλιάς. Είχαν προηγηθεί πολύωρες αναζητήσεις, καθώς ο γιος του τον αναζητούσε από 5.30 το απόγευμα αλλά δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του. 

Χρειάστηκε η βοήθεια του συστήματος που διαχειρίζεται εταιρεία ραδιοταξί στην Αθήνα, για να εντοπιστεί το σήμα του ταξί που βρέθηκε τελικά στη Νέα Λεύκη και σε μικρή απόσταση ήταν πεσμένος ο ιδιοκτήτης του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση της διαδρομής του οχήματος, φαίνεται ότι έκανε δρομολόγιο από την κωμόπολη Μανιάκοι προς τη Λεύκη και ο 30χρονος ειδικός φρουρός υποχρέωσε τον 52χρονο ταξιτζή να σταματήσει και να βγει.

Τι λέει η σύζυγος του θύματος στο protothema 
«Είμαστε σοκαρισμένοι. Οι ώρες που περνάω εγώ και η οικογένειά μου είναι δύσκολες». Με τρεμάμενη φωνή η σύζυγος του 52χρονου αυτοκινητιστή που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μιλά στο protothema.gr.

Οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία. «Δεν ξέρω γιατί σκότωσαν τον άντρα μου» λέει η σύζυγος του ταξιτζή, Καλλιάνθη και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή» μας λέει.

Η γυναίκα του 52χρονου βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της ενημέρωσαν χθες τις αστυνομικές αρχές για την εξαφάνιση του 52χρονου άνδρα, ενώ συμμετείχε μαζί με το γιο της στις έρευνες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης