Το αλεξίσφαιρο γιλέκο έσωσε τον αστυνομικό από βολή στο θώρακα

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο έσωσε τον αστυνομικό από βολή στο θώρακα

Τραυματίστηκε από δεύτερη σφαίρα στον αριστερό μηρό - Ελαφρά τραυματίστηκαν δύο τουρίστες, ένας Γερμανός κι ένας Αυστραλός – Μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό αλλά ο Γερμανός είχε μόνον αμυχές και επέλεξε να επιστρέψει στο κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ήρθε στον Πειραιά

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο έσωσε τον αστυνομικό από βολή στο θώρακα
Η επεισοδιακή σύλληψη του καταζητούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη είχε και παράπλευρες απώλειες, υπό την έννοια ότι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ του καταζητούμενου και των αστυνομικών τραυματίστηκαν δύο τουρίστες, διερχόμενοι από το σημείο, ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν ελαφρά.

Συγκεκριμένα, με τραύμα στο πόδι, ελαφρύ όμως, διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό ένας 18χρονος Αυστραλός τουρίστας, που βρέθηκε στο πεδίο της συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ομοίως με ελαφρύ τραύμα κι ένας Γερμανός τουρίστας, ο οποίος δεν θέλησε να παραμείνει για νοσηλεία και αποχώρησε για τον Πειραιά, για το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ήρθε στην χώρα μας.

Κλείσιμο

Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο τραυματίας
29χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Μαζιώτη, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης.

Ο αστυνομικός, μάλιστα, σώθηκε κυριολεκτικά από... θαύμα. Ο αρχιτρομοκράτης, στην προσπάθεια να ξεφύγει από τους άντρες της ΕΛΑΣ, δεν δίστασε να στρέψει το όπλο προς τους διώκτες του και να πυροβολήσει αρκετές φορές.

Δύο από τις σφαίρες του όπλου του, βρήκαν το σώμα του 29χρονου αστυνομικού. Η μία από αυτές τον τραυμάτισε στο πόδι, ενώ η δεύτερη «σφηνώθηκε» στο πιο ψηλό σημείο του αλεξίσφαιρου γιλέκου.

Η τύχη στάθηκε με το μέρος του 29χρονου, καθώς για λίγα εκατοστά η σφαίρα δεν χτύπησε κάποιο ζωτικό του σημείο. 





 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης