Νέα στοιχεία για τον "Επαναστατικό Αγώνα"

Νέα στοιχεία για τον "Επαναστατικό Αγώνα"

Μέλη της οργάνωσης είχαν συνομιλίες τη νύχτα που ο 15χρονος Αφγανός έχασε τη ζωή του από την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια...

Νέα στοιχεία για τον "Επαναστατικό Αγώνα"

Συγκλονιστικά στοιχειά για τους έξι συλληφθέντες, φερόμενους ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», έφεραν στο φως οι έρευνες της αστυνομίας ενώ θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για δέκα ακόμη άτομα.

Εν τω μεταξύ, από καταγεγραμμένη συνομιλία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία προκύπτει ότι, μέλη της οργάνωσης είχαν συνομιλίες τη νύχτα που ο άτυχος 15χρονος Αφγανός έχασε τη ζωή του από την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια.

Ο διάλογος των τρομοκρατών λίγο πριν την έκρηξη

-Ναι

- Δεν σε ξύπνησα;

-Όχι είχα πέσει δεν τρέχει τίποτα

-Βλέπατε ε;

-Ναι, έχουμε δει

-Γα,,,, τα

- Έχεις κανά νεότερο;

-Που έχεις μείνει, ξέρω γω;

-Δεν έχουν ταυτότητα του ,ξέρω γω; Το παιδί πέθανε;

-Το παιδί αυτηνής, οικογένεια ήτανε, μαζέψανε από κάδο ή πεζοδρόμιο

-Τί ρε φίλε, σοβαρά;

-Γα…τα φίλε αν είναι αυτό που λένε...

-Και το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο...

- Το παιδί που πέθανε είναι γιος αυτηνής. Και το κοριτσάκι είναι σοβαρά στο νοσοκομείο... Την βρήκε το κοριτσάκι και την έδωσε στον αδελφό της.

-Τώρα τίνα σου πω; Θα τα πούμε από κοντά...

-Έχουμε κανά ραντεβού γενικά αύριο;

-Εμείς έχουμε το πρωί...ή το μεσημέρι εκεί πέρα,έχουμε κάποιες αλλαγές ας πούμε, αν μπορούσες κανα μήνυμα από τη δουλεία κάποια στιγμή να σε βλεπα.

-Θα με πάρεις κανα τηλέφωνο να πεταχτώ;

-Θα σε πάρω τηλέφωνο.

Το τηλεφώνημα έγινε από καρτοτηλέφωνο της οδού Ιακωβάτων σε κινητό τηλέφωνο αγνώστου, λίγο πριν από την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του 15χρονου από το Αφγανιστάν.

Ο εντοπισμός της γιάφκας και η σύλληψη νέων προσώπων φερόμενων ως μελών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», είναι οι προτεραιότητες της Αντιτρομοκρατικής καθώς υπάρχουν υπόνοιες για ενδεχόμενο εντυπωσιακό χτύπημα από ασύλληπτα μέλη. Κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν από τη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και όπως αποδείχθηκε και από τον Επαναστατικό Αγώνα μετά το θάνατο του 35χρονου βιολόγου Λάμπρου
Φούντα στη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Το σπίτι που έμενε ο Χριστόφορος Κορτέσης στη Νέα Φιλαδέλφεια μέσα στο οποίο βρέθηκαν περούκες, κουκούλες, ασύρματοι, αλλοιωτές φωνής, στολές παραλλαγής δεν αποτελεί σύμφωνα με τους αστυνομικούς γιάφκα καθώς δεν βρέθηκε οπλισμός αλλά πιθανότατα αποτελούσε ένα χώρο συνάντησης της συγκεκριμένης ομάδας για την προετοιμασία ενδεχόμενων χτυπημάτων. Μεγάλη σημασία για τον εντοπισμό της γιάφκας δίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στις κωδικοποιημένες συνομιλίες των συλληφθέντων που έχουν καταγραφεί από το σούπερ κοριό της ΕΥΠ, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι σε κάποιες από αυτές θα αναφέρονται στις γιάφκες με το οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με νέες πληροφορίες η γιάφκα της οργάνωσης βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές μεταξύ Περισσού-Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ποιος είναι ο ρόλος του καθένα από τους έξι συλληφθέντες στην οργάνωση. Εκτιμούν πως ο Νίκος Μαζιώτης είχε άποψη στη σύνταξη των προκηρύξεων όμως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν πως είναι αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο. Θεωρούν ότι οι έξι συλληφθέντες αποτελούσαν μια ομάδα που δρούσε από κοινού και είχαν άμεση επαφή και σχέση με το νεκρό Λάμπρο Φούντα. Όμως, με δεδομένο ότι το νέο αντάρτικο πόλεων αποτελείται από δεκάδες άτομα, τους κάνει να στρέφονται και σε άλλες κατευθύνσεις ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί επιχειρήσεις και εκτός Αθηνών και ειδικότερα στην περιοχή της Μαγνησίας, της Αχαίας, δύο νησιών του Αιγαίου και στη Θεσσαλονίκη.  

«Πηγή» της Κατεχάκη, τονίζει στο protothema.gr ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις. «Οι έρευνες γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει συγκεκριμένη πληροφορία που αφορά σε μια από τις γιάφκες της οργάνωσης που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής».

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τμήμα προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», εντοπίστηκε στο σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρέθηκε και κατασχέθηκε σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με την προκήρυξη αυτή, η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για:

- Την ένοπλη επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 05/01/2009, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού
- Την επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί στις 23/12/2008
- Την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών «SHELL» στο Παλαιό Φάληρο στις 24/10/2008.

Ακόμη, βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρου για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον στατικών αστυνομικών δυνάμεων στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βαθέως.

Τα χειρόγραφα βρέθηκαν στο σπίτι του Νικόλαου Μαζιώτη και φέρουν δακτυλικά του αποτυπώματα.

Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες δύσβατης και ερημικής περιοχής του Υμηττού που χρησιμοποιούνταν ως χώρος εξάσκησης στη σκοποβολή.

Στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν περισσότερους από πενήντα κάλυκες που όπως διαπιστώθηκε έχουν ριφθεί από όπλα τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν από την  19η ανακρίτρια οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος που κατηγορούνται ως μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" ενώ την Πέμπτη θα απολογηθούν οι Ευαγγελος Σταθόπουλος, Χριστοφορος Κορτέσης και Κωνσταντίνος Γουρνάς.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των "έξι" ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρο Φυτράκη, ο εντολέας του και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα, αρνούνται να απολογηθούν, χαρακτηρίζουν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους και τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.

Οι έξι κατηγορούμενοι προσήχθησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εισαγγελία, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ο καθένας ήταν μόνος του σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ έξω και γύρω από την Εισαγγελία ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι με την άφιξη των έξι συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα.

H δίωξη σε βάρος τους αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης. Επίσης, η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής. Ο εκ των συλληφθέντων Νίκος Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

Κατά την έξοδό τους από τον εισαγγελέα και ενώ οδηγούνταν στη 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ συγκεντρωμένων και της αστυνομικής δύναμης που συνόδευε τους έξι κατηγορούμενους. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός νεαρού, ενώ έκανε και εκτεταμένη χρήση χημικών.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης