Βίντεο: Μια ασφαλτόστρωση που έγινε… viral -Τι απαντά ο δήμος Ρεθύμνου

Η επική ασφαλτόστρωση του δρόμου που έγινε πριν από δύο μέρες στο Ρέθυμνο έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια

Λένε ότι μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της «Νέας Τηλεόρασης» μόνο για γέλια και για κλάματα είναι. Και αφορούν στις ασφαλτοστρώσεις που κάνει τελευταία ο δήμος Ρεθύμνου. Μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυνεννοησίας μεταξύ δήμου και πολιτών, είναι η ασφαλτόστρωση στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη.
 
Τα εμπόδια που συνάντησαν τα τεχνικά συνεργεία, όταν πήγαν για να ασφαλτοστρώσουν τον δρόμο, ήταν κάποια παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις άκρες του δρόμου, αλλά και κάποιοι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι ουδέποτε μετακινήθηκαν.
 


Ο δήμος ειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής για να απομακρύνουν τα οχήματά τους, όμως ουδέποτε ανταποκρίθηκαν, απαντά στην «Ν.Τ.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μηνάς Αλεφαντινός.
 
Γενικά πάντως, το έργο της ασφαλτόστρωσης εξελίσσεται μετ’ εμποδίων στην πόλη του Ρεθύμνου.

Ο δήμος ωστόσο, προσανατολίζεται να καλύψει μέσα στο επόμενο διάστημα τα μπαλώματα στους ήδη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
 


Η ανακοίνωση του δήμου
                     
Η ανακοίνωση που εστάλη σήμερα από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας του δήμου Ρεθύμνου αναφέρει τα εξής:
 
«Σε συνέχεια των αναφορών κι επισημάνσεων , μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τις νέες ασφαλτοστρώσεις που γίνονται εντός πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη και που υποτιμούν το έργο του δήμου Ρεθύμνης, θα θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
 
Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, καταρχήν:

Α) Ενημέρωσε τους πολίτες με σημειώματα που τοποθετήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αργά τη νύχτα επί τρεις μέρες που επεσήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα κατά τη μέρα της ασφαλτόστρωσης.
 
Β) Είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που απαγόρευαν τη στάθμευση κατά μήκος του δρόμου.
 
Γ) Η είσοδος στην οδό (που τυγχάνει μονόδρομος) είχε αποκλειστεί με μηχάνημα του δήμου και
 
Δ) Είχε ειδοποιηθεί η τροχαία για να συνδράμει στο έργο της υπηρεσίας.
 
Παρόλα αυτά το θέμα δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δημότες επιμένουν να είναι ασυνείδητοι. Η Τροχαία για λόγους που την αφορούν αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του δήμου για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων.
 
Όσον αφορά στους κάδους απορριμμάτων που δεν μετακινήθηκαν, εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία.
 
Από την άλλη πλευρά, η υπηρεσία και ο εργολάβος δε γινόταν να ακυρώσει ή να αναβάλλει την ασφαλτόστρωση γιατί σε τέτοια περίπτωση η άσφαλτος θα καταστρεφόταν και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά.
 
Το πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε παρά τις ενέργειες ενημέρωσης από πλευράς δήμου. Για το λόγο αυτό και για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, παρακαλούμε πολύ τόσο τους συμπολίτες μας, όσο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να συμμορφώνονται με τις ενημερώσεις του δήμου για τα έργα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες ή που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.
 
Για να προλάβουμε και άλλες απόψεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι καλόπιστα εκφράζονται, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και η ασφαλτόστρωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί η μία ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και θα ακολουθήσει τελική στρώση τάπητα 5 εκ.
 
Τέλος  αναφέρουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και θα εκλείψουν οι λόγοι  ανησυχίας και ταλαιπωρίας των οδηγών. Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους κανόνες ποιότητας και τις αντίστοιχες προδιαγραφές. Ελπίζουμε στην κατανόηση των διερχομένων πολιτών θυμίζοντας ότι οι επεμβάσεις εντός πόλης δημιουργούν πάντα ολιγοήμερη όχληση».

Πηγή: Νέα Τηλεόραση 

ΣΧΟΛΙΑ (50)

Βρε γελοίοι

Αντί να κρυφτείτε έχετε το θράσος να προσπαθείτε να μας βγάλετε χαζούς; Ούστ ρε γίδια.

XANΙΩΤΗΣ

Απίστευτα λάθη απίστευτη η τσαπατσουλιά στη Κρήτη. Εργολάβος που είχε αναλάβει έργο ασφαλτόστρωσης στα Χανιά μου εκμυστηρεύθηκε ότι όταν είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μόνο τότε ακολουθούν τους κανόνες πως να γίνει σωστά το έργο γιατί τους ελέγχουν. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις που χρηματοδοτείται ένα έργο μόνο από τον δήμο κάνουν δουλειές άρπα κόλλα, γιατί "δεν βγαίνουν" οικονομικά

ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Απίστευτα λάθη απίστευτη η τσαπατσουλιά στη Κρήτη. Εργολάβος που είχε αναλάβει έργο ασφαλτόστρωσης στα Χανιά μου εκμυστηρεύθηκε ότι όταν είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μόνο τότε ακολουθούν τους κανόνες πως να γίνει σωστά το έργο γιατί τους ελέγχουν. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις που χρηματοδοτείται ένα έργο μόνο από τον δήμο κάνουν δουλειές άρπα κόλλα, γιατί "δεν βγαίνουν" οικονομικά

ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Μου εμπιστεύθηκε εργολάβος που παίρνει έργα στην Κρητη οτι ΜΟΝΟ όταν ειναι χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ τα κάνουν σωστά γιατί τους υποχρεώνουν . Όλα τα υπόλοιπα είναι άρπα κόλλα

Χαχαχαχαχάχάαααχαχαχαχ!!!!!

τσαπατσουλη μουουου!!!!!!!!!!

CHALKIDAS

KSEFTILES KRATIKOTEMPELIDES SASPLIRONOUME KAI OUTE MISI DOULIA DEN MPOREITE NA KANETE OUSTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Καναγιας

Ελπιζω να σας λυθηκε και η τελευταια απορια γιατι ειμασταν,ειμαστε και θα συνεχισουμε να ειμαστε ενα κρατος καλαμπουρι!

Πιθήκια...

Ζιμπάμουε... Βάζεις τα ειδοποιητήρια και απαγορεύεις τη στάθμευση για τρεις μέρες. Όποιο όχημα δεν σεβαστεί την απαγόρευση το απομακρύνει ο γερανός τη μέρα ΠΡΙΝ ξεκινήσει η ασφαλτόστωση. Για να το πάρεις πίσω πληρώνεις 500αρικο στη μάντρα. Β και Α, ΒΑ, καννίβαλοι...

φοκ

Είμαι περίεργος να δω πως φτιάχνουν τα πεζοδρόμια

ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Στη Κρήτη βασιλεύει η αλητεία. Ο κάθε αλήτης εργολάβος κάνει του κεφαλιού του με την βοήθεια και τις πλάτες των μηχανικών του κάθε δήμου στην Κρήτη που κάνουν ότι δεν βλέπουν. Υπάρχει καρτέλ με τους εργολάβους και δεν είναι η πρωτη φορά αυτή ούτε και η τελευταία. Κράτος ΜΠΑΧΑΛΟ, όπου ο καθένας βρομιάρης κάνει ότι θέλει και όπως τον συμφέρει. Κάνουν δουλειές άρπα-κόλλα να αρπάξουν το παραδάκι, και μετά γίνονται Λούηδες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης