Υπόθεση Καλλίτση: «Είχα μόνο φυσική παρουσία στην επίθεση», λέει ο Ιρακινός

Υπόθεση Καλλίτση: «Είχα μόνο φυσική παρουσία στην επίθεση», λέει ο Ιρακινός

Αναμένεται η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι - Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη συμμετοχή του τόσο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας όσο και στην απόπειρα ληστείας

Υπόθεση Καλλίτση: «Είχα μόνο φυσική παρουσία στην επίθεση», λέει ο Ιρακινός
Εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην αιματηρή επίθεση σε βάρος του γνωστού κομμωτή Παν. Καλλίτση, έδωσε σήμερα στην 11η τακτική ανακρίτρια ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση ένας άνδρας, ιρακινής καταγωγής, που ενώ αρχικά ήταν να απολογηθεί χθες, τελικώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρακινός που ολοκλήρωσε την απολογία του και τώρα αναμένεται η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι, ομολόγησε μόνο την φυσική του παρουσία στο χώρο της επίθεσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε τη συμμετοχή του τόσο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας όσο και στην απόπειρα ληστείας. 
 
Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε πως ο αστυνομικός , που εμπλέκεται στην υπόθεση και χθες κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, του είχε τηλεφωνήσει και δεν του είχε πει για ποιο λόγο τον ήθελε. Ωστόσο, εκείνος όπως φέρεται να είπε τον ακολούθησε γιατί  του είχε εμπιστοσύνη. Κατά τους ισχυρισμούς του όταν είδε το όπλο τράπηκε σε φυγή. 
 
Κλείσιμο
Η απολογία του κατηγορουμένου ενώπιον της ανακρίτριας έγινε με «φόντο» τις χθεσινές προφυλακίσεις των άλλων δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση, του 29χρονού αστυνομικού  και ενός 42χρονου κρατούμενου στις φυλακές Αγιάς, ο οποίος, όταν συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του γνωστού κομμωτή, βρισκόταν σε άδεια. 

Κατά περίπτωση, οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας και της απλής συνέργειας στα αδικήματα αυτά. Να σημειωθεί ότι η τελευταία κατηγορία απαγγέλθηκε μόνο στον αστυνομικό.

Χθες, στις απολογίες τους  οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι ομολόγησαν πράξεις που τους αποδίδονται και ζήτησαν συγγνώμη από το κομμωτή και τη σύζυγό του.

Συγκεκριμένα, στην απολογία του ο 42χρονος κρατούμενος υποστήριξε πως συμμετείχε στην επίθεση, πυροβόλησε αλλά, όπως είπε, δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Σε σχέση με τον πυροβολισμό στο στήθος, υπήρξε μια εκπυρσοκρότηση του όπλου», υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, στο υπόμνημα που κατέθεσε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε το ρόλο του απλού τσιλιαδόρου καθώς και ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση κατά του Πάνου Καλλίτση. Ακόμη, υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τίποτα για το όπλο που έφερε ο συγκατηγορούμενός του και με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή.

Η επίθεση σε βάρος του Παν. Καλλίτση έλαβε χώρα στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν οι τρεις δράστες, έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του στο Λυκαβηττό. Όταν εκείνος έφτασε στο γκαράζ μαζί με τη σύζυγό του, οι δράστες τον πυροβόλησαν στο στήθος και στο πόδι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.  Οι δράστες, τους οποίους αργότερα ο Παν. Καλλίτσης αναγνώρισε, φέρονται να γνώριζαν ότι εκείνος θα είδε μαζί του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης