, ο Αφγανός πήρε ένα σχοινί, ανέβηκε πάνω σε μια αποθήκη και στη συνέχεια κρεμάστηκε, θέλοντας να δώσει ένα τέλος στη ζωή του και παράλληλα να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι παραμένει εγκλωβισμένος στην Ελλάδα και κανείς δεν του δίνει απαντήσεις για το μέλλον του.
Χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών -που βρίσκονται στη ΒΙ.ΑΛ.- ο νεαρός σώθηκε, ενώ ένας από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίστηκε στο χέρι, στην προσπάθειά του να πιάσει τον μετανάστη.
Η κατάσταση με τους μετανάστες στην Χίο ήταν τις τελευταίες μέρες «εκρηκτική», ενώ όσον αφορά στη ΒΙ.ΑΛ, αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα σε ένα εκτενές δημοσίευμα της για την προσφυγική κρίση στην χώρα μας, η βρετανική εφημερίδα «Independent» είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, γράφοντας χαρακτηριστικά για αυτό πως «η φυλακή μοιάζει με 5αστερο ξενοδοχείο μπροστά του...».
Όλα αυτά ενώ οι πρόσφυγες που παραμένουν στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, συνεχίζουν την απεργία πείνας, ζητώντας επιτέλους απαντήσεις για το μέλλον τους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;