Από τον Πειραιά σε Τρίκαλα, Λάρισα και Άγιο Ανδρέα 700 πρόσφυγες

Από τον Πειραιά σε Τρίκαλα, Λάρισα και Άγιο Ανδρέα 700 πρόσφυγες

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, εντοπίστηκαν και προωθήθηκαν σε δομές φιλοξενίας προσφύγες που βρίσκονταν εγκαταλειμμένοι σε διάφορα σημεία, κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου

Από τον Πειραιά σε Τρίκαλα, Λάρισα και Άγιο Ανδρέα 700 πρόσφυγες
Σε Τρίκαλα, Λάρισα και Άγιο Ανδρέα μεταφέρθηκαν 700 πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το συντονιστικό όργανο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην επιχείρηση μεταφοράς «συντονίστηκαν με επιτυχία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ με μέριμνα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας «συμπληρώθηκαν όλες οι ανάγκες των δομών αυτών σε απαραίτητα είδη, όπως υπνόσακοι και τρόφιμα».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, την ίδια ώρα εντοπίστηκαν και προωθήθηκαν σε δομές φιλοξενίας ομάδες προσφύγων που βρίσκονταν εγκαταλειμμένοι -αρκετοί από παράνομους διακινητές- σε διάφορα σημεία, κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους προκειμένου οι πρόσφυγες να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης ή αισχροκέρδειας από επιτήδειους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τόνισε την ανάγκη διασποράς, σε διάφορα σημεία της χώρας, των 13.000 προσφύγων που βρίσκονται σήμερα στην Ειδομένη.

Όπως είπε, δεν μπορεί μόνο ο νομός Κιλκίς να πάρει ένα τέτοιο πολύ μεγάλο βάρος, αφού «δεν μπορεί να υποστηριχθεί και δεν είναι και δίκαιο».
Κλείσιμο

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση προτρέπει τους πρόσφυγες αυτούς να φύγουν από τα σύνορα και να γυρίσουν πίσω, 10-20 χιλιόμετρα, σε οργανωμένους χώρους, όπου θα μπορούν να βρουν στοιχειώδη στέγη και τροφή. 

«Στην Ειδομένη κάνουμε ό,τι μπορούμε και εκεί, αλλά 13.000 κόσμος δεν μπορεί να υποστηριχθεί. Μπορεί λίγο παραπίσω και πιστεύω να πεισθούν. Και βέβαια το μεγάλο στοίχημα είναι στο τι θα αποφασιστεί την άλλη βδομάδα, στις 17 του μηνός στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά το "relocation", δηλαδή το να στείλουμε κόσμο σε ευρωπαϊκές χώρες και να επιστρέψουμε και κόσμο στην Τουρκία, κάτι που συζητήθηκε στην προχθεσινή συνάντηση στη Σμύρνη», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης