LIVE

Κορωνοϊός

Το «δεν πληρώνω» της κυβέρνησης πετάει νήπια εκτός σχολείων στη μέση της χρονιάς

Το «δεν πληρώνω» της κυβέρνησης πετάει νήπια εκτός σχολείων στη μέση της χρονιάς

Περισσότερο από ένα χρόνο περιμένουν οι παιδικοί σταθμοί να πάρουν χρήματα από το ΕΣΠΑ - Και όταν καταβληθούν, όμως, θα παρακρατηθούν για φόρους, καταγγέλουν οι ιδιοκτήτες

Σαν βόμβες σκάνε τις τελευταίες ημέρες στα χέρια χιλιάδων γονέων επιστολές ιδιωτικών παιδικών σταθμών, ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να... πάρουν τα παιδιά τους στην μέση της χρονιάς από το σχολείο, καθώς η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ
«Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής" 2015-2016». Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα οι γονείς δεν όφειλαν δίδακτρα για την φοίτηση των παιδιών τους. 

«Είναι γνωστό ότι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί φιλοξενούν τα παιδιά σας από το Σεπτέμβριο έως σήμερα, σύμφωνα με το ως άνω πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια του κράτους να προσφέρει κοινωνικές παροχές και προς εσάς και προς εμάς. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι το κρατικό σύστημα δεν λειτουργεί, αφού έχει ήδη παρέλθει το ήμισυ της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται η πολιτεία στα μέσα της χρονιάς να μας δηλώσει ότι, όταν θα καταβάλλει την Α’ Δόση, θα τα παρακρατήσει όλα για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», αναφέρει ο συντάκτης επιστολής γνωστού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στα νότια προάστια των Αθηνών και συνεχίζει:

«Αντιλαμβάνεσθε ότι είναι αδύνατον μια ιδιωτική επιχείρηση παιδικού σταθμού να μπορέσει να συνεχίσει τη φιλοξενία των παιδιών σας, όταν η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων, έτσι ώστε να μπορέσει η ιδιωτική επιχείρηση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όπως μισθοδοσία προσωπικού, σίτιση παιδιών, πάγια μηνιαία έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση, λοιπά λειτουργικά έξοδα)»

Ουσιαστικά αυτό που ζητάει η κυβέρνηση με την στάση της είναι είτε οι γονείς να πάρουν άρον-άρον τα παιδιά τους στην μέση της χρονιάς προς άγνωστο εκπαιδευτικό προορισμό, είτε οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί να φιλοξενούν δωρεάν παιδιά προκειμένου να υπάρχει στην κοινωνία η εντύπωση ότι το κράτος μεριμνά για τις μητέρες και τα παιδιά τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών που έχουν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ εξοφλήθηκαν μετά από ένα χρόνο για το πρόγραμμα της περσινής χρονιάς κι ότι στην πραγματικότητα τα χρήματα που έλαβαν αναγκάστηκαν να τα επιστρέψουν σε φόρους. Έτσι, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων απευθυνόμενοι σε χιλιάδες γονείς: «Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο να εισπράττει τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να τρώει την πίτα και σε εμάς να έρχεται όχι μόνο το κομμάτι, αλλά τα ψίχουλα! Με ψίχουλα δεν μεγαλώνεις αυριανούς πολίτες, παιδιά υγιούς κοινωνίας ούτε με τον στραγγαλισμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας παρέχεται κοινωνική πολιτική. Μέχρι εδώ σας θέλουμε μαζί μας στον αγώνα μας για μια αξιοπρεπή δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σας και αξιοπρεπείς υπηρεσίες από μέρους μας. Δεν θα υπογράψουμε κανένας ιδιωτικός παιδικός σταθμός σύμβαση και θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σας...”.

Το κοινωνικό πρόσωπο της Κυβέρνησης είναι για ακόμη μια φορά θλιβερό και τρομακτικό απέναντι σε χιλιάδες γονείς. Μόνο που σ' αυτή την περίπτωση μετατρέπεται και σε μπαμπούλα παιδικών ψυχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Epwnvmus

ΟΛΑ τα χρήματα των ΕΣΠΑ βρίσκει τροπο να τα τρωει η πρώτη φορα φασιστερα! Οι παιδικοί θα γλύτωναν;;

ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΣ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.ΕΥΡΩ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Λούλης

Τίποτα δεν παράγουν τα σχολεία. Απλώς εκεί μαθαίνουν όλοι να γράφουν και να διαβάζουν, για να μπορούν μια μέρα να κάθονται στον καναπέ με αγκαλιά το πληκτρολόγιο και να γράφουν σχόλια στο Ίντερνετ. Εγώ τουλάχιστον αυτό έμαθα από το σχολείο. Αλλιώς δεν θα μπορούσα τώρα να γράψω τίποτα. Άρα, σχολεία μόνο ιδωτικά! Όποιος πληρώνει, θα μαθαίνει. Όποιος δεν πληρώνει, θα πηγαίνει στα χωράφια. Όχι να πληρώνω εγώ το δικό σου το παιδί να μαθαίνει γράμματα, για να με βρίζει μεθαύριο στο Ίντερνετ (όπως κάνει και τώρα). Ενώ από τα χωράφια δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό.

Mari

Ντροπή!!!ξερετε πως ειναι να ψαχνει η μανα να αφησει καπου το παιδι της για να πρέπει να παει στη δουλεια; Δεν φτανειπου καθε χρόνο κάνουμε αιτήσεις και τα τρέχουμε σε διαφορετικούς σταθμούς και λεμε και ευχαριστω!!

Zea

να κρύβεις τα εισοδήματα σου όπως κάνουν οι αλλοδαποί στην Ελλάδα για να μπορείς να έχεις προτεραιότητα σε ποιοτικούς δημόσιους παιδικούς σταθμούς .

Λούλης

Και ο πατέρας, τι κάνει;; Φάτε την τώρα λοιπόν για να μάθετε ότι και ο άντρας είναι σημαντικός στην οικογένεια! Έχουμε γεμίσει με άχρηστες ζωντοχήρες

Ανακοίνωση σχολής Χιλλ

Να φέρεται τα παιδιά σας να φοιτήσουν στη σχολή Χίλλ , θα πληρώσει ο Τσίπρας και η Περιστέρα .........χαχαχαχαχαχαχα........

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ - δεν υπάρχει χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

ανατρέξτε προσεκτικά στην {.,..} όπου υπάρχει η πρόσκληση του προγράμματος "Εναρμόνιση..." και θα δείτε ότι το πρόγραμμα ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από το ΕΣΠΑ όπως παραπληροφόρησε η Κυβέρνηση τους παιδ. σταθμούς βάζοντας το λογότυπο "ΕΣΠΑ" στο πλάι του κειμένου. Χρηματοδοτείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ πλέον από Εθνικούς Πόρους. Όσοι περιμένετε να λάβετε Εθνικούς Πόρους (εμού του ιδίου συμπεριλαμβανομένου) θα πάρετε/πάρουμε ξέρετε τι...

λαθος

ΕΠΑΝΑΔ και ΠΕΠ είναι ευρωπαϊκά χρήματα

Panteras

Δε πειράζει ,οι ψηφοφόροι ,πληρώνουν τις επιλογές τους ,δυςτυχώς παρασύροντας και μας στη τρύπα του χάους

Καταγγελία

Άμεσα στον εισαγγελέα κατά του συγκεκριμενου παιδικού σταθμού. Υπάρχει σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ. Αν θέλουν να βγουν από το πρόγραμμα πρέπει να λύσουν την σύμβαση τους. Οι γονείς δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και κακώς τους ανακατεύουν

Gio

Είδατε τι κάνατε; εκλογές άμεσα να φύγουν

Λούλης

Με τζάμπα παιδικό σταθμό, έτσι ξέρω κι εγώ να κάνω παιδιά. Άντε πάρτε τα και πηγαίνετέ τα στα χωράφια να παράγουν κάτι. Όλα τζάμπα τα θέλει ο ελληναράς. Όλα τζάμπα!

Αναρχοκουμούνια ΓΙΟΚ

Ντου από παντού. Όπου βλέπεται Συριζαίο και την κουστοδία του, ξύλο μέχρι τελικής πτώσης. Μόνο για τα λαθροσκουπήδια νοιάζονται οι εμεσματικοί δίποδοι μισέλληνες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης