Ακόμη δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στο Αιγαίο

Ακόμη δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στο Αιγαίο

Δύο παιδάκια και ένας άντρας ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου στη Λέσβο, ενώ άλλοι 242 διασώθηκαν - Επτά είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου

Ακόμη δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στο Αιγαίο
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο τις τελευταίες 24 ώρες και τα τεράστια κύματα που σχηματίζονται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία δεν φάνηκαν ικανοί παράγοντες ώστε να αποτρέψουν χιλιάδες μετανάστες να τολμήσουν να επιχειρήσουν το σύντομο -αλλά επικίνδυνο- ταξίδι από τις ακτές της μίας χώρας σε αυτές της άλλης, στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής...

Αποτέλεσμα αυτής της απονενοημένης, απέλπιδας προσπάθειας ήταν να μετατραπεί το Αιγαίο για ακόμη μια φορά σε υγρό τάφο για τουλάχιστον δέκα ανθρώπους.



Τα πτώματα ενός άνδρα και των δύο παιδιών βρέθηκαν μετά από εκτεταμένη έρευνα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο, μετά από δυστύχημα που θεωρείται το μεγαλύτερο στη θάλασσα σε χωρικά ύδατα της Ελλάδας όσον αφορά τον αριθμό ατόμων, από την έναρξη μιας τεράστιας εισροής μεταναστών αυτή τη χρονιά. 
Κλείσιμο

Ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα χθες το απόγευμα όταν βυθίστηκε το ξύλινο σκάφος τους, ανέρχεται σε 242, είπαν οι αρχές, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα άλλοι από τους τρεις νεκρούς.



"Δεν έχουμε εικόνα του πόσοι λείπουν ακόμα," είπε εκπρόσωπος του Λιμενικού.

Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τα ακριτικά νησιά της από τον Ιανουάριο, μεταβαίνοντας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει να αντιμετωπίσει η ήπειρος εδώ και δεκαετίες. Οι ροές έχουν αυξηθεί πρόσφατα καθώς οι μετανάστες προσπαθούν να προλάβουν τα κρύα του χειμώνα, περνώντας τα στενά θαλάσσια όρια μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε υπερπλήρη πλοιάρια.



Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο χθες για τον αξιοθαύμαστο, διαρκή αγώνας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη διάσωση προσφύγων στη θάλασσα, που τείνει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό να εξελιχθεί σε διαρκή και αγωνιώδη επιχείρηση ανεύρεσης και περισυλλογής πνιγμένων προσφύγων. "Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το υπουργείο δε θέλουμε και δεν πρέπει να εθιστούμε σε τέτοια "νέα καθήκοντα".


Εφτά νεκροί στη Σάμο


Επτά είναι μέχρι αυτή τη στιγμή οι νεκροί από τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου, συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο.

Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων.



Από το ίδιο ναυάγιο αναζητείται και ένας νεαρός άνδρας, ενώ ας σημειωθεί ότι διασώθηκε άλλο ένα μικρό παιδί από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος που το επανέφεραν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.

Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο ανασύρθηκαν άλλοι τρεις νεκροί, ένας νεαρός άνδρας περίπου 22 ετών και δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους.

Τέλος στο ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών ενώ αναζητούνται και δυο ενήλικες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης