Τα πρωτοπόρα mini bus που... έσπειραν δαιμόνια στα Τρίκαλα

Τα πρωτοπόρα mini bus που... έσπειραν δαιμόνια στα Τρίκαλα

Το φουτουριστικό χωρίς οδηγό ηλεκτροκίνητο όχημα που από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου διασχίζει τον αστικό ιστό της πόλης έγινε πρωτοσέλιδο στην Κίνα, στον Καναδά, στο Κατάρ, στη Βρετανία, ακόμη και στο Πακιστάν, απασχολώντας κορυφαίες εκπομπές διεθνών τηλεοπτικών μέσων

Τα πρωτοπόρα mini bus που... έσπειραν δαιμόνια στα Τρίκαλα
H ιαπωνική Denso, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές συστημάτων ρομποτικής και τεχνολογίας για αυτοκίνητα παγκοσμίως, έχει ζητήσει από την ελληνική ομάδα του CityMobil2 στα Τρίκαλα τεχνογνωσία για ένα αντίστοιχο πρότζεκτ που ετοιμάζουν σε ένα νησάκι του Ειρηνικού!

Το φουτουριστικό χωρίς οδηγό ηλεκτροκίνητο όχημα που από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου διασχίζει τον αστικό ιστό της πόλης έγινε πρωτοσέλιδο στην Κίνα, στον Καναδά, στο Κατάρ, στη Βρετανία, ακόμη και στο Πακιστάν, απασχολώντας κορυφαίες εκπομπές διεθνών τηλεοπτικών μέσων.

Στη χώρα μας, όμως, το τελευταίο διάστημα τη δημοσιότητα μονοπωλούν οι αντιδράσεις που συναντά το ερευνητικό πρόγραμμα του αυτοματοποιημένου mini bus από αντιμνημονιακά κινήματα και πολίτες των Τρικάλων, καθώς ρίχνουν μια καινοτομία παγκόσμιας εμβέλειας στην πυρά, θεωρώντας ότι υπονομεύει θέσεις εργασίας και προετοιμάζει τα οχήματα του μέλλοντος που θα εξαφανίσουν τους οδηγούς. «Εχουμε μαζέψει εκατοντάδες υπογραφές κατά του πειράματος της ηλεκτροκίνησης οχήματος, που θα μαζικοποιηθούν τις επόμενες μέρες, όταν το κίνημά μας (το Μέτωπο Λαού) θα βγει στα μαγαζιά και τους δρόμους. Το 90% της πόλης είναι ενάντια σε αυτό το αμφιλεγόμενο σχέδιο που δεν εξυπηρετεί την πόλη, μας δίνει πρόσκαιρη φήμη και εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα», εξηγεί στο «business stories» ο κ. Χρήστος Σταμόπουλος, μέλος πλέον της Λαϊκής Ενότητας του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος μεταπήδησε στον νεοσύστατο πολιτικό φορέα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Ο κ. Σταμόπουλος, νομικός στο επάγγελμα, πρωτοστατεί από το 2010 σε κινητοποιήσεις κατά των διοδίων, των πλειστηριασμών και τώρα κατά του ερευνητικού προγράμματος που έχει ξεκινήσει η e-Τrikala, η Αναπτυξιακή Εταιρεία των Τρικάλων. «Αν ήθελαν να το δοκιμάσουν, ας το έκαναν εκτός της πόλης, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που το εφάρμοσαν περιαστικά», σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης