Αστυνομικοί: Δεν θα φυλάμε τη Βουλή μετά τα "καψόνια" της Ζωής

Αστυνομικοί: Δεν θα φυλάμε τη Βουλή μετά τα "καψόνια" της Ζωής

Καταγγέλουν ότι δεν επετράπη σε άνδρες των ΜΑΤ να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής με εντολή της Κωνσταντοπούλου - Τι είπε ο πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας

Αστυνομικοί: Δεν θα φυλάμε τη Βουλή μετά τα "καψόνια" της Ζωής
Αίτημα αποχώρησης από τη φύλαξη της Βουλής θα υποβάλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών μετά τη «ρατσιστική και τυραννική» συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής απέναντι σε άνδρες των ΜΑΤ.

Την αντίδραση αυτή των αστυνομικών προκάλεσε η καταγγελία ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

Κλείσιμο
«Λυπούμαστε που ένας θεσμός εκπροσωπειται από ρατσιστικές και τυραννικές θέσεις» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Η συμπεριφορά αυτή εξευτελίζει το θεσμό της Προέδρου της Βουλής» συμπλήρωσε ο κ. Γερακαράκος.

Όπως είπε θα υποβληθεί αίτημα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου οι δυνάμεις των ΜΑΤ να μην φυλάνε πλέον τη Βουλή αφού «θεωρώ ότι η πρόεδρος της Βουλής τη φυλάει πολύ καλά» . «Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να δουλεύουν υπό αυτές τις συνθήκες» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων.

«Η εμπάθεια που μπορεί να έχει προς την αστυνομία δεν συνάδει με το θεσμικό της ρόλο» πρόσθεσε και προανήγγειλε κινητοποιήσεις γιατί, όπως είπε, «δεν γίνεται εμείς να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας».




Στο θέμα αναφέρθηκε  και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Κικίλιας, προσκεκλημένος στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων είπε:

           Ήμουν Υπουργός Δημοσίας Τάξης και κλήθηκα να αντιμετωπίσω τις αγωνιώδεις φωνές, εν μέσω διαδήλωσης, της κας Κωνσταντοπούλου: «Βοήθεια, βοήθεια!»
Δεν έτρεξε κανένας κουκουλοφόρος να τη βοηθήσει!
Δεν έτρεξε κανένας συνδικαλιστής να τη βοηθήσει!
Έτρεξαν να βοηθήσουν την κα Κωνσταντοπούλου, που κινδύνευε η σωματική της ακεραιότητα, τα παιδιά της ελληνικής Αστυνομίας, οι ένστολοί μας.
Αυτούς τους ίδιους ενστόλους περιφρονεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο, ανοίγοντας τις αγκάλες της στον οποιονδήποτε εν δυνάμει διαμαρτυρόμενο, κουκουλοφόρο ή μη, που πετάει φυλλάδια στο προαύλιο της Βουλής ή ενδεχομένως “σουλατσάρει” στον Άγνωστο Στρατιώτη και βεβηλώνει…
Και τα παιδιά αυτά, τους Έλληνες εργαζομένους της ΕΛ.ΑΣ. δεν τους επιτρέπει τι;
Να μπουν στη Βουλή να επισκεφθούν την τουαλέτα αν φοράνε τη στολή τους!
Εκεί έχουμε φτάσει; Αλήθεια, αυτό είναι το πολίτευμά μας;


Δείτε το βίντεο εδώ:http://kikilias.gr/media-center/video?item=2066http://



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης